G Data Internet Security 2015 - Trouwe waakhond

© PXimport

G Data Internet Security 2015 - Trouwe waakhond

Geplaatst: 29 september 2014 - 09:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:05

Edmond Varwijk

Hoewel niet iedere Nederlander positieve associaties heeft bij Duitsland en Duitse producten, plaatst G Data ook op de Nederlandse verpakking prominent het silhouet van een Duitse herdershond op de nieuwe verpakkingen vergezeld van de tekst 'German sicherheit'. Er is vast lang over vergaderd.

De antimalwareproducten van het bedrijf scoren al jaren hoog in antimalwaretests van AV-Test en AV-Comparatives, ook de 2015-generatie zal dat ongetwijfeld doen. In de basis is het product namelijk gelijk gebleven aan dat van 2014 en 2013. Natuurlijk is er wel geüpdatet met nieuwe versies van de belangrijkste beveiligingstechnieken en natuurlijk zijn er nieuwe onderdelen. Heb je een oudere versie van G Data Internet Security draaien, dan ontvangt deze vanzelf een update naar de 2015-versie.

Exploits bestrijden

De belangrijkste nieuwe functie in Internet Security 2015 is de exploitbeveiliging. Deze extra beveiligingslaag beveiligt de pc tegen misbruik van fouten in de software die op de computer is geïnstalleerd. Veel software bevat zulke fouten en malware maakt er graag misbruik van.

De exploitbeveiliging werkt op basis van whitelisting. Elke poging om toegang te krijgen tot het systeem die niet toegestaan is, wordt als gevaarlijk beschouwd. G Data toont dan een pop-up en blokkeert de exploit. De techniek werkt proactief en biedt dus meer bescherming dan een virusscanner op basis van alleen een virusdatabase dat doet. Het werkt bovendien niet alleen met Windows maar ook bij gaten in browsers, Microsoft Office, Java, Adobe Reader enzovoort.

 

© PXimport

G Data scant met twee engines: de eigen CloseGap en die van Bitdefender.

De tweede nieuwe functie is een keyloggerbeveiliging. Deze voorkomt dat malware bijvoorbeeld jouw gebruikersnaam en wachtwoord afvangt door de toetsaanslagen te kopiëren. De module bouwt voort op de BankGuard-techniek waarmee G Data voorkomt dat malware een internetbankierensessie kaapt en gebruikt om je rekening te plunderen. Gelukkig gaat dit niet via een omslachtig virtueel toetsenbord, zoals dat bij concurrenten vaak het geval is, maar zit het gewoon in het systeem verwerkt.

 

© PXimport

De gebruikersinterface van de nieuwe G Data-producten is ongewijzigd en nog altijd gebruiksvriendelijk.

Conclusie

In het gebruik is Internet Security niet veranderd ten opzichte van eerdere versies. De gebruikersinterface bestaat uit een zeer overzichtelijk hoofdscherm dat direct de status van de beveiliging toont en toegang biedt tot belangrijke taken en onderdelen. Om instellingen aan te passen moet je dieper de geavanceerde opties induiken, waar het soms best wel zoeken is. Heel vaak is dat echter niet nodig, de standaardinstellingen volstaan prima. G Data bewijst met Internet Security 2015 dat je de beveiliging van je pc best deze Duitsers kunt overlaten.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Goede resultaten

Impact systeemprestaties

Minpunten

Niet gebruiksvriendelijk

Geen centraal beheer

Conclusie

G Data Internet Security 2015 ----------------------------- **Prijs**: € 39,95 (1 pc 1 jaar), € 59,95 (3 pc's 1 jaar) **Taal**: Nederlands **OS**: Windows XP/Vista/7/8 **Website**: [www.gdata.nl](http://www.gdata.nl/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten