Copy: Het veilige alternatief voor Dropbox en SkyDrive?

© PXimport

Copy: Het veilige alternatief voor Dropbox en SkyDrive?

Geplaatst: 10 december 2013 - 08:08

Aangepast: 16 november 2022 - 09:58

Robbin Ooijevaar

Copy is net zo'n clouddienst als Dropbox en SkyDrive. Niets nieuws onder de zon, of toch wel? Copy heeft de functies samenwerken en veiligheid als speerpunten. En ook de gratis 15 GB opslagruimte maakt Copy bijzonder interessant.

Stap 1: Copy

In dit artikel bespreken we de Windows-versie van Copy, maar er is ook een versie voor Linux, Mac en alle bekende smartphoneplatformen. Surf naar http://www.copy.com en download het programma. De eerste keer maak je met Create account een nieuwe registratie aan.

Copy maakt net als Dropbox en SkyDrive een aparte map aan op je computer. In dit geval heet de map Copy. Je vindt het onder Favorieten in de Windows Verkenner. Je kunt de map ook openen door te dubbelklikken op het Copy-icoontje in je systeemvak.

Stap 2: Delen

Alles wat je in de map Copy bewaart, is automatisch beschikbaar op al je apparaten en computers waarop je Copy geïnstalleerd hebt. Heb je geen eigen computer of smartphone bij de hand? Ook via de website van de dienst kun je bij je bestanden.

Surf naar http://www.copy.com, meld je aan en je kunt zo door je bestanden bladeren. Copy biedt meerdere manieren om bestanden te delen. Open de map Copy in de Windows Verkenner. Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map die je wil delen en kijk in het menu Copy actions. Met Send public link kun je een link versturen. Iedereen met deze link kan het bestand (of de map) downloaden. Hiermee gebruik je Copy als een vervanger van online bestandskoeriers als WeTransfer.

Stap 3: Samenwerken en geschiedenis

Als je in het menu Copy actions kiest voor Share, kun je de map of het bestand delen met andere gebruikers van de Copy-dienst. Op deze manier kun je bijvoorbeeld echt samenwerken aan bestanden. Alle gebruikers beschikken altijd over de meest recente versie van bestanden in de gedeelde map.

 

© PXimport

Copy heeft een professioneel karakter en is een goed alternatief voor Dropbox en SkyDrive.

Het menu Copy actions biedt naast de opties om bestanden of mappen te delen, nog een andere interessante optie: bestandsgeschiedenis. Het menu toont de meest recente versies van een bestand. Zo zie je precies wie er aan een bestand heeft gewerkt. Dit is handig wanneer je samenwerkt aan een project, maar ook wanneer je een bestand alleen zelf gebruikt. Dankzij deze optie behoort het per ongeluk overschrijven van een document tot de verleden tijd. Je kunt namelijk oudere versies bekijken en herstellen via Copy actions / History.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten