Zo haal je de Amerikaanse Netflix alsnog naar Nederland

© PXimport

Zo haal je de Amerikaanse Netflix alsnog naar Nederland

Geplaatst: 13 mei 2021 - 09:56

Aangepast: 14 december 2022 - 10:28

Redactie ID.nl

Hoewel het aanbod van Netflix al enorm uitgebreid is, kan het toch voorkomen dat je bepaalde films en series niet kunt zien vanwege bepaalde auteursrechten. Dit is een van de redenen waarom je bepaalde content op Netflix in de VS wel kunt zien, maar in Nederland niet. Gelukkig kun je dankzij de tips in dit artikel tóch het Amerikaanse Netflix-aanbod in Nederland zien. 

Een tijd terug werd bekend dat Netflix actief gaat optreden tegen het gebruik van trucjes om het Amerikaanse Netflix-aanbod te kijken in Nederland. Dat kan bijvoorbeeld via een VPN-verbinding of met behulp van proxy's, al dan niet via een browser-plugin. Met deze tips kun je (voorlopig) alsnog het Amerikaanse aanbod bekijken.

Amerikaans account

In theorie krijg je vrij eenvoudig toegang tot het Amerikaanse aanbod van Netflix door een Amerikaans account aan te maken. In de praktijk blijkt het echter best lastig, aangezien je een Amerikaanse creditcard nodig hebt én een Amerikaans adres. Ook moet je een proxysite zoeken die bij het aanmelden je internetverkeer via de VS omleidt. Wellicht een goede optie als je vrienden of kennissen in de Verenigde Staten hebt.

Hola

In praktijk blijkt de browserextensie Hola nog veel eenvoudiger. Deze extensie voor maakt in één klap het gehele Amerikaanse aanbod beschikbaar. Ook als je al een (Nederlands) account hebt aangemaakt. Wil je toch graag die Nederlandse cabaretshow bekijken? Dan zet je Hola tijdelijk even uit. Zo kun je ook switchen naar bijvoorbeeld Belgische of Britse content. Je bent met deze methode echter wel beperkt tot afspelen in de browser van je pc. Let ook op dat Nederlandse ondertiteling in de Amerikaanse omgeving ook niet meer beschikbaar is.

 

© PXimport

Hola en vergelijkbare plug-ins konden nog wel eens het eerste slachtoffer van de regeldrift van Netflix worden. Eerder werden al soortgelijke diensten onder handen genomen. Voorlopig werkt de extensie echter nog prima, dus doe er je voordeel mee - zo lang het nog kan.

Voor niets gaat de zon op

 

© PXimport

DNS aanpassen

Op andere apparaten is het Amerikaanse aanbod ook op te roepen. Een vereiste is wel dat je bij de netwerkinstellingen deze statisch kunt instellen en de DNS-servers handmatig kunt ingeven. Dat is bijvoorbeeld mogelijk op Android, iOS, PlayStation en Google TV. Op deze website zie je hoe je dit configureert en welk DNS-adres je in dient te geven en hoe je handmatig de instellingen aanpast. Let wel op dat Netflix ook dit actief tegenwerkt. Zo nu en dan moet je daarom het DNS-adres wijzigen of de app herstarten als je deze foutmeldingen begint te zien.

Keuzestress

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten