Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland

Door: Jeroen Kuiper | 26 juni 2015 10:12

Nieuws

Vanaf 17 juli is de Apple Watch dan eindelijk ook in ons land in de Apple Stores te koop. Dat heeft Apple laten weten op zijn website. We betalen in Nederland wel iets meer voor de smartwatch.

We moesten er een tijd op wachten, en er waren al veel geruchten, maar het is nu officieel bevestigd dat de Apple Watch naar Nederland komt. Met de kop "Het is bijna tijd voor de Apple Watch", en daaronder de datum van 17 juli 2015, maakt Apple dat zelf bekend op de website. Het heeft even geduurd voor we de smartwatch ook in Nederland mochten verwelkomen. Eerder leek het erop dat de Apple Watch rond deze tijd al naar Nederland zou komen maar dat is dus iets later geworden. Lees ook: 14 Apple Watch-apps die meteen beschikbaar zijn

Apple Watch duurder in Nederland

Opvallend is wel dat de Apple Watch in ons land duurder zal zijn dan in andere Europese landen zoals Duitsland en Frankrijk. Het goedkoopste model kost in die landen bijvoorbeeld € 399,- terwijl we in Nederland € 419,- moeten gaan betalen. Ook de andere modellen zijn een beetje duurder en dat heeft alles te maken met het hogere percentage BTW dat we in Nederland betalen. De Duitsers betalen bijvoorbeeld 19% BTW terwijl dat bij ons 21% is.

De Apple Watch was al te koop in negen landen, met daarbij Duitsland en Frankrijk maar ook het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en een aantal Aziatische landen. Vanaf vandaag komen daar nog zeven landen bij: Italië, Mexico, Singapore, Spanje, Taiwan, Zuid-Korea en Zwitserland.

2 Reactie(s) op: Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 juni 2015 23:18 Kasander
  Overtuig mij nou eens waarom ik ruim 400 euro zou uitgeven aan een watch die er nog tientallen jaren over gaat doen voordat die al de functies van mijn smartphone heeft.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 juni 2015 22:17 darknessblade
  geef je gelijk kasander

  de apple watch is gewoon bagger op zich zelf en heeft ten alle tijde een iphone 5-6 nodig om te werken

  een android-watch (android wear) daarintegen kan weer wel tot op zekere hoogte op zich zelf werken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.