Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemherstel in win 7 werkt niet.

Anoniem
caine
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vervelend probleem. Systeemherstel werkt niet.
  Ik wilde de laptop terugzetten naar een eerder herstelpunt. Ik kreeg een melding dat systeemherstel niet uit te voeren, een bestand van google chrome kanniet worden teruggezet etc terwijl ik google chrome niet eens gebruik. Ik heb toen een image teruggezet. Als testje heb ik daarna een herselpunt aangemaakt, daarna een programmaatje geinstalleerd. Hierna wilde ik het terug naar het aangemaakte herstelpunt. Ik kreeg toen de melding dat systeemherstel niet uitgevoerd kan worden omdat er een virusprogramma actief was. Ik heb deze toen uitgeschakeld. Helaas kreeg ik weer dezelfde melding.
  Volgens het helpscherm zou ik systeemherstel ook op kunnen starten via het hulp programma "Opties voor systeemherstel". Dit hulpprogramma zou op te starten zijn door tijdens de opstart van de laptop F8 in gedrukt te houden. Echter werkt dit bij mij niet.
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen dit probleem op te lossen.
  Laptop is een Asus N61J met windows 7 .

  Update: ik heb net in de veilige modus systeemherstel uitgevoerd en daar werkt het wel.

  vr.gr
  Frans
 • Maak voor in het vervolg in Windows 7 een systeemherstelcd zoals [b:5a82ddb4ed]hier[/b:5a82ddb4ed] is beschreven.
  Start daarna je computer met deze herstelcd op (bootvolgorde in BIOS moet juist staan, dus éérst cd-rom , daarna harde schijf) en kies "System restore" uit het menu dat je krijgt nadat cd is opgestart. Kies dan een herstelpunt om terug te zetten.

  Succes. :wink:
 • Zoals je zelf al aangeeft is het uitvoeren van systeemherstel in [u:59f726168c]veilige modus[/u:59f726168c] (soms) de enige zinvolle optie. De oorzaak hiervoor ligt in de ingrijpende wijze waarop de meeste virusscanners tegenwoordig actief zijn. Er worden door die virusscanner bepaalde (systeem)bestanden "beschermd", waar ook System Restore niet doorheen kan breken. Het uitschakelen van de Auto Protect functie verandert hier niets aan, dus heeft meestal niet zoveel zin.

  Lees mijn bevindingen in dit draadje maar eens door.

  Dus: ofwel domweg systeemherstel in safe mode uitvoeren, ofwel een goede applicatie aanschaffen om zo nu en dan een image mee te maken, zoals Norton Ghost.
  Wat ik ervan begrepen heb, zou in Win 7 ook een mogelijkheid aanwezig zijn om een partitie te back-uppen, maar ik heb zelf een voorkeur voor Ghost.
 • Hallo,

  Ik ben gewend om 1x per maand een image te maken met Acronis TI. Het systeemherstel is meer gemak zucht dacht ik, effe snel terug naar een vorig puntje. Ik zal me dus nu maar aanwennen om het image te gebruiken.
  Nu zit ik nog met een delemma. Ik heb het systeem teruggezet met een herstelpunt in de veilige modus. Deze zou dus weer de basis vormen voor de volgende images. Ik heb ook nog een image staan van 3 januari. Wat is wijsheid. Vanuit dit image weer verder gaan of vanuit het hertselpunt?

  vr.gr
  Frans
 • ligt eraan van wanneer het herstelpunt is, en wat voor bestanden op die image staan, die je nu niet/wel hebt.
 • [quote:03376b5c21="f.ramaekers"]Ik heb ook nog een image staan van 3 januari. Wat is wijsheid. Vanuit dit image weer verder gaan of vanuit het hertselpunt?

  vr.gr
  Frans[/quote:03376b5c21]

  Ik zou van de situatie zoals-ie nu is, dus na gebruik van systeemherstel (aangenomen dat dat een recenter beeld oplevert dan dat van 3 jan.) een image maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.