Keuzehulp smartbands – Top 10

Beweeg je graag en wil je je verrichtingen graag monitoren? Dan is een smartband echt iets voor jou. Diverse merken brengen interessante producten op de markt, dus er valt genoeg te kiezen. Dit is onze top 10 smartbands.

Fitbit Charge 5

De beste smartbands komen van Fitbit. De Fitbit Charge 5 en de Fitbit Luxe zijn de eerste bandjes van het merk die uitgerust zijn met een oled-kleurenschermpje. De Fitbit Charge 5 is de meest uitgebreide sportband van Fitbit. Los van hartslagmeting, slaapanalyse, prestatiemeting (inlcusief GPS) en gezondheidstips kun je de Fitbit Charge 5 gebruiken om mobiel te betalen en kun je dankzij het always-on scherm desgewenst doorlopend de tijd laten zien. Het grote nadeel van de Fitbit Charge 5 geldt eigenlijk voor alle Fitbit-producten. Met Fitbit Premium probeert het bedrijf je een betaald abonnement aan te bieden. Omdat veel van deze functies analyses zijn van jóuw data voelt dit wrang.

Koop de Fitbit Charge 5 bij Bol.com

Xiaomi Mi Band 6

De Mi Band van Xiaomi lijkt in veel opzichten op Fitbit, maar is een stuk goedkoper. Een prima kennismaking om te kijken of zo’n smartband wat voor jou is! De Xiaomi Mi Band 6 moet het wel doen met wat minder goede apps, de hartslagmeting is net even iets minder regelmatig en sommige functies zijn wat vaag. Desondanks is het in de basis een goede smartband, met een prettig oledscherm.


Koop de Xiaomi Mi Band 6 bij Bol.com

Fitbit Luxe

Vergeleken met de Fitbit Charge 5 is deze Fitbit Luxe meer vorm boven functie. Deze kleine smartband is geschikt voor de dunste polsjes en moet dienst doen als armband én fitnesstracker. Ook deze armband heeft een fraai oledschermpje. Het kleine formaat houdt wel in dat de accuduur wat korter is: een dag of vier, afhankelijk van je activiteiten. Let ook op dat Fitbit je ook hier een Fitbit Premium-abonnement probeert aan te smeren, praktijken die de concurrenten uit deze lijst gelukkig niet bezigen.


Koop de Fitbit Luxe bij Bol.com

Huawei Band 7

De Huawei Band 7 zoekt meer de grens op tussen een smartwatch en een bandje. We geven hem het voordeel van de twijfel. Het grote scherm is prettig om af te lezen, maar maakt hem wat lastiger geschikt voor alle sporten. Voor zwemmers bijvoorbeeld, of als je een contactsport beoefent. Zo’n grotere band is lastiger te verstoppen onder een zweetbandje. Qua functionaliteit is de Huawei Band 7 wel echt een sportaccessoire. Met uitgebreide metingen en analyses, aangevuld met een lange accuduur.


Koop de Huawei Band 7 bij Bol.com

Garmin Vívosmart 5

Wellicht ziet de Vívosmart 5 van Garmin er het minst interessant uit. De prijs is hoog en er is geen kleurenscherm, waardoor de sportband er wat gedateerd uit ziet. Fanatieke sportievelingen weten echter wel beter: Garmin loopt qua metingen mijlenver voor op de andere merken in dit overzicht. Wil je dus echt het naadje van de kous weten over je prestaties, rust en andere lichaamsmetingen: Garmin is het beste merk. Ook op het gebied van smartwatches.


Koop de Garmin Vívosmart 5 bij Bol.com

Samsung Galaxy Fit2

De Galaxy Fit2 is eigenlijk het tegenovergestelde van bovengenoemde Garmin Vívosmart 5. De smartband van Samsung ziet er mooi uit en is best toegankelijk geprijsd, ook de app en koppeling met Samsung smartphones en diensten is prettig. De Galaxy Fit2 is echter zo goedkoop omdat ‘ie wel al een dagje ouder is. Ook zijn de metingen minder accuraat. Het maakt de Galaxy Fit2 een toegankelijke instapper voor wie nieuwsgierig is naar smartbands en smartwatches.

Oppo Band

Net als Xiaomi biedt het Chinese merk Oppo ook een smartband aan. Beide bandjes zijn vergelijkbaar. Een lage prijs, mooi oledscherm en een lange accuduur zorgen ervoor dat je een goed inzicht krijgt in je prestaties, hartslag en algemene gezondheid. De app is wat mooier en overzichtelijker vormgegeven dan die van de Mi Band.

Fitbit Charge 4

Waarom het nieuwste van Fitbit kiezen als de Fitbit Charge 4 ook nog beschikbaar is? Het scherm en het ontwerp zijn wat minder en de always-on functionaliteit ontbreekt. Verder heb je wel gewoon de geavanceerde metingen van Fitbit die Huawei, Xiaomi, Oppo en Samsung uit het veld slaan. Bovendien kun je ook betalen met deze sportband. De accuduur van de Charge 4 is wat beter dan die van de Charge 5, dankzij het zwartwitschermpje. Maximaal een week.


Koop de Fitbit Charge 4 bij Bol.com

Fitbit Inspire 2

Wil je wel de hoge meetkwaliteit van Fitbit, maar ook de prijzen van Chinese budgetmerken? Dan is de Fitbit Inspire 2 een goede keuze. Het bandje is klein en erg toegankelijk, in zowel prijs als app. Ook de accuduur is lang: een week. Je mist wel een GPS-functie en je kunt niet betalen met de Fitbit Inspire 2. Verder is het alleszins een slimme keuze.

Koop de Fitbit Inspire 2 bij Bol.com

Amazfit Band 5

Ook de Amazfit Band 5 lijkt op de Xiaomi Mi Band. Alleen is dit Chinese merk ietsje lastiger verkrijgbaar dan de Mi Band. De vergelijking gaat niet voor niks op. Want Amazfit is een merk van Xiaomi en de Band 5 komt waarschijnlijk uit dezelfde fabriek. Deze verkooptactiek probeert Xiaomi wel vaker uit, bijvoorbeeld met andere merken als Redmi en Poco. Enig verschil tussen de Mi Band en de Amazfit Band 5 is dat laatstgenoemde ook in staat is het zuurstofgehalte in het bloed te meten. Dat is prettig, maar gegevens waar je in praktijk niet zo veel mee kunt.