Keuzehulp tablet - FAQ

Inhoudsopgave

  1. Whatsappen op je tablet: kan dat?
  2. Heb ik mobiel internet (LTE) nodig op de tablet?
  3. Welke tablet heeft de beste apps?
  4. Welk formaat tablet kan ik het beste kiezen?
  5. Kan ik beter voor een tablet of smartphone kiezen?

Welk formaat tablet heb je nodig en is mobiel internet noodzakelijk. Op deze en meer vragen geven we antwoord in deze FAQ over tablets.

Whatsappen op je tablet: kan dat?

WhatsApp is niet beschikbaar voor de tablet. Via een omweg kun je WhatsApp wel gebruiken: dankzij WhatsApp Web in de browser van je tablet. Let er echter wel op dat je gewoon een smartphone nodig hebt om dit te laten werken. Heb je geen smartphone beschikbaar, dan kun je andere Messengers gebruiken, zoals Facebook Messenger.

Heb ik mobiel internet (LTE) nodig op de tablet?

Er zijn ook LTE-uitvoeringen van tablets. Deze zijn vaak wel een stukje duurder. Deze tablets hebben een simkaartslot, zodat je er ook mobiele data op gebruikt. Dat kan van pas komen als je onderweg internet nodig hebt, of op vakantie bent en er een lokaal simkaartje in stopt. Let echter wel op dat vooral streamingdiensten veel data kosten.

Welke tablet heeft de beste apps?

In principe zijn de apps voor je tablet dezelfde apps die beschikbaar zijn voor je smartphone. Als je kijkt naar het aanbod, dan heeft Android de meeste apps te bieden. Probleem is echter dat veel apps voor de portretmodus (rechtop) ontworpen zijn, terwijl je de tablet in de landschapsmodus (liggend) gebruikt. Daardoor zul je bij Android-apps vaak de tablet moeten kantelen. Dat is bij iOS anders, in de App Store vind je meer apps die speciaal ontworpen zijn voor tablets. De applicatiewinkel van Windows is teleurstellend.

Welk formaat tablet kan ik het beste kiezen?

De meeste tablets hebben een schermformaat van rond de 10 inch. Dit is het meest gangbare formaat, waarmee je een groot scherm houdt en het gewicht laag houdt. Er zijn ook enkele tablets met een kleiner scherm, zo’n 7 inch. Natuurlijk zijn deze nog makkelijker weg te stoppen in een tas, maar in feite ben je dan vaak beter af met een goede smartphone. Dit kleine formaat is daardoor wat meer geschikt voor kids. Er zijn ook tablets met een groter formaat, tot wel 12 inch. Deze zijn minder comfortabel vast te houden, maar vooral voor het kijken van video of werkzaamheden als tekstververwerking is dat grotere scherm natuurlijk ideaal.

Kan ik beter voor een tablet of smartphone kiezen?

Een tablet is handig op de bank, voor kinderen of juist voor ouderen voor wie een pc te ingewikkeld is. Toch zijn er veel gevallen waarin een smartphone een betere keuze is. Voor krachtige games, het maken de mooiste foto’s, whatsappen… Een tablet wint het echter weer als het op multimedia aankomt.