Windows 11 Lifehacks

Je weg vinden in het nieuwe Windows 11, dat is geen uitdaging. Ten opzichte van de vorige versie is Windows 11 een logische stap vooruit. Toch zit het besturingssysteem vol vernieuwingen om nog meer uit je laptop of pc te halen. In een driedelige videoserie geven we je in totaal 11 lifehacks voor Windows 11.

Windows 11 is vooral een opfrissing. Alles ziet er net even mooier ontworpen en minder rommelig uit. Bijvoorbeeld de nieuwe taakbalk, het instellingenvenster en vooral het startmenu. Er is zelfs een widgetvenster op de taakbalk: met een klikje krijg je meteen een overzicht van de weersvoorspelling, nieuwskoppen, agenda en beurskoersen.

Ontdek de ASUS Vivobook Pro X

Bekijk

Entertainment

Mocht je de pop-ups nog niet opgemerkt hebben, na 6 jaar is Windows geëvolueerd naar Windows 11. Hierin zijn de nodige verbeteringen gemaakt. En daar zitten een paar interessante functies tussen voor jouw avondje ontspanning.  Bekijk de video voor alle tips rondom entertainment.

Wanneer je de nieuwe omgeving van Windows 11 verkent kom je al snel allerlei vernieuwingen tegen die werken met de opgefriste Windowsomgeving net even praktischer maken. Bijvoorbeeld als je graag werkt met veel geopende programmavensters. De Snap-functie, zorgt ervoor dat je je venster precies ordent zoals je wilt: naast elkaar, onder elkaar, in de hoeken, enzovoort. Extra handig als je bijvoorbeeld een extra scherm aan je laptop hebt gekoppeld of werkt op een ultrawide monitor: je hebt je vensters direct optimaal ingedeeld. Door je muis op het venster-icoontje in de rechterbovenhoek van het programma te houden kies je de gewenste indeling. Deze knop zit tussen het afsluitkruis en minimaliseerknopje in.

Gemak

In deel twee van de serie '11 tips voor Windows 11' lifehacks voor Windows 11 om zo nog gemakkelijker te kunnen werken. Denk aan onder andere het nieuwe startmenu en de widgets. Alle tips bekijk je in deze video.Hybride werken

De pandemie heeft veel veranderd voor onze manier van werken. Lockdowns en thuiswerkadviezen houden ons natuurlijk binnen en in veiligere tijden kunnen we onze weg naar een halfvol kantoor weer nemen. Een goede laptop is hierbij onmisbaar, zodat je eigenlijk overal waar je je laptop openklapt je werk beschikbaar hebt. Deze moet draagbaar zijn en krachtig genoeg voor al je werktoepassingen. ASUS heeft hiervoor bijvoorbeeld de Vivobook Pro 14 OLED: portable, krachtig en een prachtig scherm plus grafische kaart om ook zwaardere foto- en videobewerking uit te kunnen voeren. En wellicht te gamen buiten werktijd: de gamers onder ons zullen genieten van de (grafische) kracht, het OLED-scherm en de hoge verversingssnelheid van het scherm.

Windows 11 speelt ook in op deze veranderende tijden. Videovergaderen is meer regel dan uitzondering: hiervoor maakt Microsoft Teams deel uit van Windows 11. Vanuit de taakbalk heb je je collega’s en andere contactpersonen met een paar klikjes op het scherm. Met Windows 10 werd het mogelijk om te werken met meerdere bureaubladen, in Windows 11 is dat nog wat beter uitgewerkt, en in combinatie met de snap-functie heb je je bureaubladen in de juiste volgorde paraat.

Ook buiten werktijd is Windows 11 interessant. Voor gamers bijvoorbeeld: door beeld naar HDR-kwaliteit op te schalen zien je games er nog levendiger uit.

Thuiswerken

Als thuiswerker heb je het ongetwijfeld ook meegekregen: Windows 11 is beschikbaar om het stokje over te nemen van Windows 10 als nieuwe werkomgeving. Bekijk alle thuiswerktips in deze video.

Ontdek de ASUS Vivobook Pro X

Bekijk

Klaar voor de toekomst

Natuurlijk ben je met de nieuwste versie van Windows 11 klaar voor de toekomst. Microsoft werkt ondertussen door aan nieuwe, interessante functies. Vooral de Store moet een groot publiek gaan aantrekken. Dat gebeurt ten eerste door de digitale schappen een nieuw, modern ontwerp mee te geven. Maar ook de inhoud van de schappen is anders. In plaats van moderne apps, kun je ook reguliere programma’s uit de Windows Store installeren. Programma’s die je wellicht al jaren gebruikt en door en door kent. Wanneer je deze uit de Store installeert weet je dat je bij een veiligere bron bent.

Maar dat is niet de enige verrassing die Microsoft voor de Store in petto heeft. Binnenkort is het ook mogelijk om Android-apps te installeren op je Windows 11-systeem. Handig! Hiervoor slaat Microsoft de handen ineen met Amazon, dat op zijn eigen Fire-tablets al een eigen applicatiewinkel heeft, die nu dus ook op alle Windows 11-systemen verschijnt. Maar ook Android-apps die niet door Amazon worden aangeboden kun je straks op je Windows 11-systeem installeren.

Finetunen

Dit is slechts een kleine greep uit de vernieuwingen die je in Windows 11 vindt. Laat je echter niet afschrikken: de vernieuwingen in deze Windowsversie zijn minder ingrijpend dan bij voorgaande Windows-introducties. Je zult snel je weg vinden in Windows 11, of je nu je bestaande systeem upgradet of een nieuw systeem, zoals de ASUS Vivobook 14 Pro OLED aanschaft.