Testpanel Teufel

Teufel heeft voor iedere situatie een geschikt product waar audio het verschil in kan maken! Onze testers van het Techpanel Ron Osvath, Jorrik Klijnsma, Chantall Palm en Edwin van Gastel gingen aan de slag met de audioproducten van Teufel en Raumeld. Iedere tester heeft een product van Teufel of Raumfeld getest: Boomster, Mute BT, Stereo L en Raumfeld Soundbar.


Boomster

Ron Osvath
Ron Osvath, een 47-jarige Domotica nerd uit Utrecht houd van muziek luisteren en daarom is het nooit stil bij hem in huis!

Mute BT

Jorrik Klijnsma
Jorrik is 23 jaar en maakt dagelijks gebruik van een koptelefoon, gemiddeld zo’n 5 uur (!) om precies te zijn. Belangrijk voor hem is dat een koptelefoon goed op je hoofd zit.

Raumfeld Soundbar

Chantall Palm
Chantall is 35 jaar, woonachtig in Den Haag. Naast koken, bakken, dansen en zwemmen hangt ze graag op de bank om films en series te kijken. Daarbij hoort een goed audioproduct!

Stereo L

Edwin van Gastel
Edwin van Gastel, 38 jaar en altijd al geïnteresseerd geweest in de nieuwe technologieën. Vanaf het moment dat multiroom producten op de markt waren, had Edwin deze in zijn bezit.


Week 1

In de eerste week worden de Cinebase, Mediadeck, Mute en Bamster getest. Alles draait om de eerste indruk, installatie en het geluid. Benieuwd wat Teufel jou kan bieden op het gebied van PC en Console gaming, Video en audio editing, mobile audio en alledaags surfen en streamen.

Het strakke ontwerp valt meteen goed op, zwart mat met subtiele wit verlichte toetsen.Lees verder...Het ontwerp van de Mute BT is strak, hij valt mooi op het hoofd en ondank een over-ear heb je niet het gevoel met een groot gevaarte rond te lopen.Lees verder...


Eenmaal in de woonkamer begin ik als een kind op 1e kerstdag de dozen uit te pakken. Ik begin met de kleinere doos waarvan ik weet dat dat de Raumfeld Soundbar isLees verder...


Nu de luidsprekers uitgepakt, aangesloten en op een plek in de woonkamer staan, zie ik de schoonheid van de strak vormgegeven luidsprekers. Lees verder...


Week 2

In de tweede week gaan de testers dieper in op het product en letten ze onder andere op het bereik, de bediening en het geluid. Ook testen ze de app, is deze gebruiksvriendelijk?

De Boomster is uitstekend bereikbaar middels een Bluetooth verbinding.Lees verder...Ik heb de Mute BT met plezier op.Lees verder...


Binnen 5 minuten knalde de Spotify playlist uit de Raumfeld Soundbar!Lees verder...


De app in iOS is mooi en gebruiksvriendelijk vormgegeven Lees verder...Eindconclusie

In de laatste review schrijven de testers een conclusie. Wat zijn de plus- en minpunten en hoe beoordelen zij het product?

Ik was al snel overtuigd van de kracht van de Boomster.Lees verder...Een prima product met ruimte voor doorontwikkeling.Lees verder...


Hij heeft mijn verwachting meer dan overtroffen.Lees verder...


De luidsprekers geven prachtig geluid. Lees verder...