Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

versie A7N8X deluxe

15 antwoorden
 • Weet iemand waar ik de versie kan vinden van mijn MB. A7N8X deluxe. Op de doos staat A7N8X deluxe/Gold-uay. Ik zou graag gaan overklokken. In verschillende forums heb ik gelezen dat die goed gaat met versie 2.0 Graag ook nog wat tips om dit te kunnen doen. Systeem: Asus A7N8X deluxe versie ? , AthlonXP2500+ , Nvidia geforce-4 TI 4200, 2* 512 DDR400 Bios versie 1002 Robke
 • klik op sys info bij opstarten zie onderaan je bios versie pcb 2.0 staat volgens asus op mobo naast hun naam na mei 2003 gekocht waarschijnlijk 2.0 versie je bios is wel erg oud die moet je zeker flashen omdat je dan betere onsteuning van dual ram krijgt en raid controller a7n8x 2.0 = 2.0 momemteel voor 2.0 c8d1006 voor revisie 1.0 4 tot 1.06 an8d1006 hieronder voor sata schijf instalatie (driver naam is si3112r) :roll: Thank you for contacting ASUS Customer Service. My name is Linus, and I would be assisting you today. Please decompress raid driver files in attachment into a floppy disk root directory ,then begin WINXP installation . When there is a message "Press F6 to install third part SCSI/RAID..." please press F6 key (2 or 3 times), then insert that floppy disk to continue , following the installation and press S to specicy the RAID controller. Thank you for using ASUS products and services! Linus ASUS Customer Service Center (Beijing) *If you have any suggestion or complaints about our tech support service, please contact with our TSD assistant Managers directly for help : Carl_Wang, by e-mail at Carl_Wang@asus.com.cn
 • Staat tussen de PCI sloten op het moederbord. Ik denk dat je versie 1.x hebt, gezien de versie van het huidige bios. Mijn 2.0 kwam met bios versie 1004.
 • http://homepage.ntlworld.com/michael.mcclay/ die site hier maakt zelf bios aan voor a7n8x gewoon en deluxe uitvoering de standaard bios met extra'S die hij zelf maakt alle versies vanaf begin lees wel de read me files ook de driver voor sata staat hier bij 1.00.29 en v1.00.32
 • Je gaat toch geen aangepast bios aanraden van een vage site? Volkomen onverantwoord.
 • Als het bekend is dat ze werken, waarom niet? Is hetzelfde als met videokaarten flashen en CPU's overklokken ed. Eigen risico. Op het moment dat je met overklokken etc gaat beginnen dan weet je dat het fout kan gaan.
 • Omdat je geen idee hebt wat er in dat BIOS verwerkt zit. Als het nu nog van een site als OC-workbench komt dan heb ik daar nog wel vertrouwen in, maar van zo'n relatief kleine en onbekende site zou ik de gok toch niet nemen.
 • FYI zijn de Uberbiossen anders al vrij bekend hoor. ;) Onder de die-hard Asus tweakers wordt hij redelijk vaak gebruikt.
 • Inderdaad staat tussen 1 van je PCI-sloten, ik dacht tussen de 2-3 van onderen. Ik heb lekker 2.0 :P
 • Maar ook zo'n Uberbios kun je beter van de site van de fabrikant downloaden.
 • [quote:bc2fc25668="BrigitteW"]Maar ook zo'n Uberbios kun je beter van de site van de fabrikant downloaden.[/quote:bc2fc25668] en dat gaat dus net niet, omdat Asus ze natuurlijk niet gaat ondersteunen.. het zijn biosfiles die met een programma gemod zijn, waardoor features beschikbaar kwamen, die er anders niet waren.. er was toen bijv sprake van dat je met een uberbios het chipsetvoltage kon aanpassen, zulk soort dingen zal asus bijvoorbeeld zelf niet vrijgeven.. nu is echter nog wel steeds de vraag of het helpt, want niemand kon echt hoger komen na het installeren van de gemodde file...
 • Dat die-hard tweakers en dergelijke speciale BIOSen gaan proberen is prima, en zij zijn welkom er op dit forum over te discussiëren. Maar iemand die gewoon eens kennis wil maken met tweaken/overklokken kan zich beter beperken tot de conventionelere methoden. 1) Met de standaard BIOS kom je ook al aardig ver en je kunt er genoeg van leren. 2) Iemand die alles nog moet leren kan de verschillende risico's nog niet goed inschatten. En als er iets misgaat omdat iemand verkeerd advies heeft gegeven is die persoon niet aanspreekbaar. Experimentele BIOSen zijn niet voor beginners.
 • De uberbios versies van Demoulous zijn echt niet vaag of onbekend hoor brigitte!! Ze hebben een goede naam in het tweak-wereldje! Bovendien zijn er geen functies aan toegevoegd, Demoulous maakt alleen ALLE bios opties toegankelijk.... Ze staan er dus orgineel van Asus uit al in alleen zie je in hun orginele bios niet alle opties c.q. zijn niet toegankelijk. De enige "toevoeging" van hem is een verbeterd SATA-Bios. (Ook dit orgineel van de chipfabrikant, alleen nieuwere versies) maar meestal zijn er uberbios versies met het "orginele" bios dat Asus erbij heeft EN met een nieuwer bios. Dit staat er duidelijk bij aangegeven. en inderdaad egslim, een onervaren iemand of beginner kan hier beter niet mee beginnen.
 • [quote:e605503740="BrigitteW"]Je gaat toch geen aangepast bios aanraden van een vage site? Volkomen onverantwoord.[/quote:e605503740] die site haalt ze weer of werkt samen met deze site http://www.rojakpot.com/Speed_Demonz/BIOS_Guide/BIOS_Guide_Index.htm staat onder in read me files kijk hij begint over overclocken dat is altijd op eigen risico zeker met een nieuw bord vervalt garantie dat weet je en hij waarschuwt er ook voor in zijn tekst geen garantie voor frying your bios or bord ? dus zo vaag is die site ook niet dus :lol: de vraag blijft of het wel zinvol is met nieuwe spullen te gaan overclocken over een tijdje heb je toch weer snellere systemen dus waarom een risico nemen behalve dat je geld teveel hebt als het fout gaat. wie zijn gatje brandt moet op de blaren zitten en mag blij zij dat ie niet andersom stond! :P :lol: :roll:
 • [quote:846caa6534]kijk hij begint over overclocken dat is altijd op eigen risico [/quote:846caa6534] Je kunt het risico van een eindje verhogen van de FSB of aanpassen van de geheugentimings niet vergelijken met het risico van een experimentele BIOS. Die speciale BIOS is voor een beginnende overklokker zinloos en potentiëel gevaarlijk, dus volkomen onverantwoord. Dergelijk advies past hier niet.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.