Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Heeft dit wel zin?

None
9 antwoorden
 • Hoi,

  Heeft het zin om een palomino Xp1800+ met pc2700 geheugen te laten draaien in plaats van pc2100? Ik ben wel vanplan om te overclocken, zal sneller geheugen dan helpen?

  En is een MSI KT4 ultra een goed moederbord voor een xp1800+ in combinatie met pc2700 geheugen?

  Groetjes!
 • je bent van plan om te gaan overklocken maar of dat echt goed zal gaan met die processor…….. :-?
  het is een palomino die worden erg warm en als je gaat overklocken nog warmer dus… ik zou zeggen erg veel zin heeft het niet.
 • [quote:367ac3c090="Ceasar120"]Hoi,

  Heeft het zin om een palomino Xp1800+ met pc2700 geheugen te laten draaien in plaats van pc2100? Ik ben wel vanplan om te overclocken, zal sneller geheugen dan helpen?

  En is een MSI KT4 ultra een goed moederbord voor een xp1800+ in combinatie met pc2700 geheugen?

  Groetjes![/quote:367ac3c090]

  als je de CPU op 133FSB laat draaien, en PC2700 op 166 mhz, dan heeft PC2700 helemaal geen zin..

  je bent van plan te gaan overclocken, dan is PC2700 wel weer leuk. echter is de vraag of die palomino wel 166FSB aankan, laat staan of dat MSI bordje wel ver komt :wink:

  ik zou persoonlijk 20 euro er dan bij opleggen, en een Nforce2 bordje kopen bijvoorbeeld. de Epox 8rda+ koop je al voor 89 euro.
 • Nu heb ik dus een asus a7v266 moederbord, met pc2100 geheugen.
  Als ik het geheugen op 133 laat draaien en de fsb op 147 dan loopt ie volledig stabiel. Ga ik echter verder dan krijg ik soms rara vastlopers, maar mijn cpu is niet echt te warm. Ik heb mij dan ook laten vertellen dat dit door het geheugen komt. Als ik dan dus dat msi board erin zet met pc2700 geheugen, dan zou ik toch ietsje verder moeten kunnen overclocken d8 ik zo.

  En ook als ik de fsb op 147 laat staan, en de snelheid van het geheugen alleen omhoog zet, is het verschil dan goed te merken?

  Groetjes!
 • Dat je rare vastlopers krijgt komt waarschijnlijk omdat je moederbord (VIA) geen pci dividers hebt, zodra je dus je cpu overklokt door de fsb te verhogen verhoog je ook de snelheid van al je pci devices die dit niet goed kunnen hebben….
 • [quote:a3b28671c9="Ceasar120"]En ook als ik de fsb op 147 laat staan, en de snelheid van het geheugen alleen omhoog zet, is het verschil dan goed te merken?

  Groetjes![/quote:a3b28671c9]

  nope… aangezien je FSB dan de bottleneck is…

  je mem draait immers op 166MHZ, echter je FSB lager, nu kan het mem wel meer doorgeven, maar de FSB kan niet meer aan dan 147mhz.

  dus het zal dan echt niet zo zijn dat je een performanceboost merkt.

  lukt het echter om de CPU op 166mhz FSB te krijgen, (echter moet je hem dan haast wel unlocken, want een lagere MP is dan wel een pre) dan loopt het mem synchroon met de FSB waardoor beide 2700MB/s aankunnen, en zo dus optimaal draaien…
 • Heeft een MSI KT4 ultra dan wel pci dividers?
 • Nee, alle borden met KT400 chipset's zitten zonder pci dividers, dit omdat de chipset dat gewoon niet ondersteund.

  Ook jouw MSI zit dus zonder.
 • Idd, als je serieus wilt gaan OC'en dan zul je zoiezo die Palomino weg moeten doen. Ik heb zelf een 2000+ Palomino gehad en geOC'ed, maar er zit zo bar weinig rek meer in en het gaat allemaal zo stroef dat de lol er gauw vanaf is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.