Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Hardware kapot?

6 antwoorden
  • :roll: Bij het opstarten van mijn PC bleef deze plotseling hangen tijdens de zelftest welke bij het opstarten wordt uitgevoerd. Normaal komt er na een seconde of 2 een piep (het signaal dat de zelftest geen fouten gaf) en verschijnt op het beeldscherm het gehele opstartproces (daar waar je via de 'del'-toets het BIOS in kunt. Nu blijven voor ongeveer 10 seconden het lampje van de POWER en het lampje van de HD branden. Deze laatste gaat dan uit en er gebeurt verder niets meer. Het beeldscherm geeft al helemaal geen reactie, het lampje blijft op stand-by staan. Wat is hier in vredesnaam loos? Moederbord defect? Processor naar de maan? Of misschien iets met het geheugen? Ik weet het niet meer. Ik kan niet eens meer in het BIOS, ik kan eigenlijk helemaal niets meer. Wie heeft er nog tips om uit te proberen waar dit aan ligt? Is er iemand die een idee heeft wat er aan de hand is, of hoe ik mijn diagnose verder kan verfijnen dat ik de oorzaak achterhaal? :-?
  • En je hebt niets zitten veranderen in de instellingen / hardware van je BIOS? (probeer een BIOS reset) Geen andere piepjes bij 't opstarten? Krijg je sowieso geen beeld meer? Kijk even of je de onderdelen apart in een andere pc kan testen....(na wat er door turbulence in de post hieronder is geschreven) ps: misschien kan je pc configuratie wel handig zijn om te vermelden.
  • Zo kaal mogelijk booten - dus alles er haast uit, IDE, VGA, PCI kaarten etc.. doet ie het dan evt, dan stuk voor stuk de onderdelen weer aansluiten, zo kun je vast wel het euvel vinden. kijk ook even binnen in je kast of er niet perongeluk kabels losgegaan zijn, en dat de cooler van de CPU ook draait...
  • Ik heb dit probleem ook aleens gepost, nog geen oplossing. Ik heb het systeem bijn bij het oud vuil gezet. Als meer mensen er last van hebben is het meschien een virus.
  • graag wat meer info, over mbo etc.. wat je erin hebt zitten. En wanneer is dit gebeurt ? Ben je hem nu aan het bouwen of heeft ie het vroeger gedaan en plostseling niet meer ? Wat heb je dan gewijzigd. Verder gewoon de tips van de anderen proberen. Dus strippen die hap en telkens een onderdeel erbij. In je weinge info en aangenomen dat je aan het bouwen ben, check alle aansluitingen, alle kabels goed aangedrukt, draait de cpu fan. Het zou een hardware conflict kunnen zijn
  • Geen beeld geeft meestal aan dat het geheugen kapot is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.