Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Wat voor moederboard raden jullie mij aan ?!?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Het volgende ;

  Ik ga deze week een PC kopen maar, daar zit een asrock moederboard in. Ik heb de keus om daarin een andere in te zetten. Ik zat eigenlijk te denken aan een ASUS omdat ik daar alleen maar goeie dingen over gehoord heb. Ik zou jullie vragen wat voor mij het beste is rond de 100 euro.

  AMD XP 2600+ met AMD Cooler Silent
  256 Mb DDR PC-2700 / 333 A-merk
  Maxtor 80.0 Gb 7200rpm /133
  ATi Radeon 9600 Pro 128 MB DDR

  Ik hoop dat jullie snel met een antwoord komen want ik sta te springen om die PC op te halen, als jullie begrijpen wat ik bedoel. :lol:

  In ieder geval bedankt…
 • Ik zou een epox nemen, die zijn goedkoper en die overklokken beter.
 • maar zijn dat ook goeie en snelle mobo's en welke pcies…?
 • De Epox 8rda+ doet het erg goed.
  Voor minder dan 100 euro heb je ook de asus a7n8x-x. Die doet het ook goed. (en ongeveer even duur als de epox geloof ik)
 • Asrock is het budgetmerk van Asus. Je meot je dus even goed afvragen welke mogelijkheden je eventueel mist. Voor de algehele kwaliteit maakt het dus niet uit.
 • Gewoon een bord met de NForce II chippset nemen en afhankelijk van welke extra's je wilt je keuze bepalen. Dingen zoals rounded cables, Sata, overclockbaarheid etc.
  Ausu a7n8x deluxe is een leuk bord maar ook de Abit NF7s Rev 2.0 is momenteel een favoriet bord. Maar als je niet oced en andere eisen laat vallen kun je rustig een goedkoper bord nemen. Kortom, wat wil je?
 • [quote:10dce3afc3="water"]Asrock is het budgetmerk van Asus. Je meot je dus even goed afvragen welke mogelijkheden je eventueel mist. Voor de algehele kwaliteit maakt het dus niet uit.[/quote:10dce3afc3]

  Fout, Asrock is echt geen budgetmerk van Asus. Daar heeft Asus zijn X-series voor. Asrock valt inderdaad onder de firma Asustek, maar daarom zijn het nog geen budget borden van Asus!! (Ik weet dat hier veel reclame over wordt gemaakt, bijv. op marktplaats, maar dit is zeker niet correct!)

  Sorry voor het offtopic gaan, maar die fout moet toch echt een keer de wereld uit worden geholpen.

  Ontopic, ik zou ook de Epox 8RDA+ nemen, deze heeft meer features als de Asus A7N8X-X. Bijvoorbeeld Soundstorm.
 • [quote:916134e554="Heiden"][quote:916134e554="water"]Asrock is het budgetmerk van Asus. Je meot je dus even goed afvragen welke mogelijkheden je eventueel mist. Voor de algehele kwaliteit maakt het dus niet uit.[/quote:916134e554]

  Fout, Asrock is echt geen budgetmerk van Asus. Daar heeft Asus zijn X-series voor. Asrock valt inderdaad onder de firma Asustek, maar daarom zijn het nog geen budget borden van Asus!! (Ik weet dat hier veel reclame over wordt gemaakt, bijv. op marktplaats, maar dit is zeker niet correct!)

  Sorry voor het offtopic gaan, maar die fout moet toch echt een keer de wereld uit worden geholpen.

  Ontopic, ik zou ook de Epox 8RDA+ nemen, deze heeft meer features als de Asus A7N8X-X. Bijvoorbeeld Soundstorm.[/quote:916134e554]
  ik wou ff zeggen dat asrock wel degelijk de budget lijn van asus is ik heb bij asus gewerkt en die borden van asrock word wel degelik door asus zelf gemaakt
 • Idd, asrock is gewoon de budgetlijn van asus. De Asus-X borden zijn voor de mensen die gek worden als er geen Asus op de doos staat ;)
 • voor zover ik weet is Asrock inderdaad van Asustek. In het begin (zomer 2002) waren de moederborden voornamelijk voor azie bestemd, met de bedoeling om mobo's te verkopen die goedkoop waren en met niet zoveel features die ook kwalitatief in orde zouden zijn, aldus tweakers.net, een beetje het ECS-idee dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.