Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pentium 4 Extreme Edition

None
8 antwoorden
 • Van de Inquirer:
  http://www.theinquirer.net/?article=11584

  The chip will sport an extra 2MB of cache and will start at 3.2GHz, as you may have read somewhere earlier. …the chip will be available to buy in the 30-60-day timeframe.

  Dit is dus een officiele bekendmaking van Intel. Wat ik er interessant aan vind is waar deze CPU staat ten opzichte van Prescott. Prescott was geplanned voor Q4 '03, dus mogelijk vanaf begin oktober.
  P4EE is in mijn ogen een teken dat Prescott is uitgesteld tot minstens ergens in de tweede helft van Q4. Aangezien CPU fabrikanten bij voorkeur geen producten in die tijd lanceren zou het ook best kunnen dat Prescott is uitgesteld tot Q1 '04.
  De tweede vraag is hoe deze CPU zal presteren. De extra cache is L3, dus met een tragere bus en hogere latency dan de L2. Nog afgezien van de verbeteringen aan HT verwacht ik dat Prescott klok voor klok vergelijkbaar of iets beter zal presteren. Een 3,4GHz Prescott versus 3,2GHz P4EE zal dan meestal in het voordeel van de Prescott uitvallen.
 • Had hier al meer over gelezen ja, zal wel een behhorlijk prijskaartje aan die cpu zitten :o
 • [quote:bcd2a5dc8e="CV"]zal wel een behoorlijk prijskaartje aan die cpu zitten[/quote:bcd2a5dc8e]

  Volgens Tweakers.net ongeveer 740 Dollar…
 • Ik ben hier niet gespecialiseerd in maar kan het niet gewoon een inhaalslag zijn op de Athlon64? De previews daarvan zijn heel goed, en misschien willen ze kost wat kost bovenaan de lijst blijven staan qua snelheid. Het is maar een idee hoor! :oops:
 • Imho is het gewoon weer een extre rek die ze hiermee willen bereiken. Ze drijven het spul nu echt tot de uitersten om tijd te creeëren voor de Prescott, deze is blijkbaar nog niet klaar en een gapend gat van enkele maanden tussen de laatste Nothwood en de eerste Prescott terwijl AMD met de Athlon64 komt is natuurlijk een groot risico.
 • P4EE heeft voor Intel nog een extra voordeel. Doordat het dezelfde chip is als de 2MB Xeon kunnen ze daar nu een grotere hoeveelheid van produceren. Dat brengt de productiekosten per CPU omlaag, wat voor Xeon ook een voordeel is ten opzichte van Opteron.
 • http://www.aceshardware.com/

  Benchmarks! :D

  Van P4 3,2; P4 3,2 EE en P4 3,4 EE
 • Interessant, als ik goed schat levert de EE op gelijke klok dus een prestatiewinst van ongeveer 5-10% en dat is heel aardig zou ik zeggen. Neem de extra marketing mogelijkheden erbij en Intel heeft toch weer een hele slimme zet gedaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.