Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

egslim
19 antwoorden
 • Ik wil mijn systeem graag zo snel mogelijk maken, probleem is alleen
  dat ik niet zoveel geld tot mijn beschikking heb. Wat kan ik het beste met
  mijn systeem doen

  Mijn systeem bestaat uit

  Behuizing ATX Midi STD 300W
  Asus MB P4P800 GD Intel P4
  2278 Intel Pentium4 2.4GHz 800MHz
  Cooler CPU AMD/Intel
  2x DDRAM 512Mb PC3200 400MHz
  HDD 120Gb 7200rpm 8Mb cache
  VGA GeForce FX5200 128Mb AGP
 • Gewoon lekker beginnen en je merkt dan vanzelf waar het schip strand. Zolang je niet met voltages gaat klooien kan het zoiezo geen kwaad, dus begin gewoon met het rustig verhogen van de FSB zou ik zeggen.
 • ik snap het verband tussen de titel en de vraag niet :-?
  ik begrijp uit de titel hoe je de beste overclock resultaten haalt
  & uit de vraag begrijp ik welk onderdeel je het best kunt vervangen?? :-?

  je kan trouwens ook je vga overklokken hier over vindt je meer in de FAQ van het video-kaarten sub-forum
 • Er staat dat hij zijn systeem sneller wil maken en zo blijkt uit de titel wil hij dat doen dmv overclocken, lijkt me hartstikke duidelijk.
 • Bedankt voor de reacties. Weten jullie bijv een goeie koeling met een redelijke prijs / kwaliteit verhouding (zo goed mogelijk voor zo min mogelijk)
 • De thermalright SL-900u of zijn opvolger. Of een goedkoop WC setje…
 • Artic Coppersilent is een redelijke koeler voor weinig geld, maar als je lekker wilt gaan OC'en kom je automatisch toch op duurdere koeling uit.
  Je kunt beter een richtlijn voor je budget noemen, een Prometia heeft ook wel een goede prijs/kwaliteitsverhouding namelijk ;)
 • [quote:87ec0b1b58="Marcel de Reus"]Gewoon lekker beginnen en je merkt dan vanzelf waar het schip strand. Zolang je niet met voltages gaat klooien kan het zoiezo geen kwaad, dus begin gewoon met het rustig verhogen van de FSB zou ik zeggen.[/quote:87ec0b1b58]

  Hoe kan je de FSB verhogen?
 • zucht :cry:

  nouh jah, lees dit maar met dank aan BA :wink:
 • bedankt.
 • Als je het volgende doet kan je je ptm 4 meer dan 500 mhz overklokken (niet mijn verantwoordelijkheid!)

  Ten eerste kun je ze alleen via de FSB overklokken omdat intel de Intel Multiplyer in de chip heeft gezet. Je kan het (vanaf 2,26 Ghz) toch goed overklokken vet het programma WCPUID, te downloaden op de site www.h-oda.com. Als je dat programma start moet je zien wat er bij 'Stepping ID' staat. vanaf C1 stepping nr. 7 kun je er vanuit gaan dat je je CPU tot 500 mhz kan overklokken. Of je dat C1 stepping nummer hebt (staat achter Stepping ID), kan je beginnen. Ga naar de BIOS. Zoek in de 'BIOS Setup Utility' naar instellingen als 'Configure System Frequency/Voltage' of 'Advanced Chipset Configuration'. Daar kan je naast de FSB meestal ook de snelheid van het geheugen en de verhouding tussen frequenties van de AGP en PCI-bus instellen. Verhoog de FSB frequentie nu in stapjes van 10mhz en test daarna telkens of het systeem nog stabiel loopt. Als het instabiel wordt, stel je de frequentie op de laatste stabiele frequentie in. Zo zou je een processor van 2,4 ghz om kunnen toveren tot een 3,0ghz processor :D :D :D
  Ik heb dit trucje uit de chip geleerd en je zou er zo'n 300 euro mee kunnen besparen!!! :P :P :P :D :D :D 8) 8) 8)
 • Zeg ff als een van jullie het al heeft geprobeert, ik zelf heb het nog niet getest :D
 • Dit is gewoon hoe overclocken werkt, ik schat dat zo'n beetje 60% van alle mensen hier dit wel eens gedaan heeft ;)
 • oke, weet ik dat ook weer
 • [quote:2bb898fe71="carlobernardini"]Zeg ff als een van jullie het al heeft geprobeert, ik zelf heb het nog niet getest :D[/quote:2bb898fe71]

  Lees eerst eens BA's overklokkers handleiding http://slashhead.homestead.com/files/BA_OC/OCguide1.htm . Het klinkt nu alsof je ons wilt leren overklokken, zonder dat je het zelf begrijpt. Dat wil zeggen dat je de tekst wel kent, maar de ideeën erachter niet snapt.
 • De ideen begrijp ik zeker wel, alleen ik wist niet dat IEDEREEN dat wist volgens Marcel (anders zou wess_55 het toch niet gevraagt hebben…Hij wil gewoon weten hoe dat moet…)
 • [quote:0c863c132b="egslim"]Lees eerst eens BA's overklokkers handleiding http://slashhead.homestead.com/files/BA_OC/OCguide1.htm . [u:0c863c132b]Het klinkt nu alsof je ons wilt leren overklokken, zonder dat je het zelf begrijpt[/u:0c863c132b]. Dat wil zeggen dat je de tekst wel kent, maar de ideeën erachter niet snapt.[/quote:0c863c132b]jah wel lollig :lol: (sorry :lol: )
 • Sorry, maar jij brengt het als een soort wetenschappijke doorbraak en hebt er zoals ik uit je posting opmaak zelf geen ervaring mee verder.
  De topicstarter was allang geholpen en de info die jij geeft heeft ie waarschijnlijk allang gelezen in BA's OC guide.

  Dit zijn gewoon zaken die bij het gros van de mensen die hier komen slapend nog gedaan kunnen worden namelijk ;)
 • eigenlijk niet… Er zijn veel mensen die niet veel van computers weten en die toch veel erover teweten willen komen en ik breng het ECHT niet als 'een soort wetenschappelijke ontdekking over. Ik leg gewoon iemand uit die een vraag heeft over overklokken van een processor :-? …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.