Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

vincenzo
14 antwoorden
 • hallo allemaal,

  ik wil binnenkort m'n eigen pc in elkaar gaan zetten.
  Ik heb daarvoor al verschillende handleidingen op internet gevonden, alleen een ding kon ik niet echt vinden.
  Is het nog nodig/verstandig om een extra fan/ventilator ergens aan de buitenkant (of binnenkant) van de pc te plaatsen.
  En zoja, waar en hoe moet ik dat doen?

  jeroen
 • Ja dat is zeer zeker aan te bevelen en zo goed als alle kasten hebben hier gewoon schroefgaten of houdertjes voor. De fan schroef je vast en je steekt de 3pin connector op het moederbord en klaar is kees.
 • [quote:bea30a2016="Marcel de Reus"]Ja dat is zeer zeker aan te bevelen en zo goed als alle kasten hebben hier gewoon schroefgaten of houdertjes voor. De fan schroef je vast en je steekt de 3pin connector op het moederbord en klaar is kees.[/quote:bea30a2016]
  Zitten die houdertjes voor een fan naar buiten toe, dus die lucht naar buiten blaast?

  Jeroen
 • [quote:c7e740c540="jeroenvanweeghel"]Zitten die houdertjes voor een fan naar buiten toe, dus die lucht naar buiten blaast?[/quote:c7e740c540] Op de rand van de ventilator staat een pijl die de blaasrichting aangeeft. Die pijl moet naar buiten wijzen als de ventilator aan de achterzijde wordt gemonteerd. Let wel, in het algemeen dus aan de binnenkant van de achterzijde!
 • [quote:d1949704a2="Marcel de Reus"]De fan schroef je vast en je steekt de 3pin connector op het moederbord en klaar is kees.[/quote:d1949704a2] Soms heeft een ventilator een Molex steker en soms beide middels een speciaal verloop stekertje.
 • er zitten in de meeste kasten dus een soort houdertjes waar je die ventilators aan vast kunt maken aan de binnenkant van de computer?
 • [quote:262cfb48ba="jeroenvanweeghel"]er zitten in de meeste kasten dus een soort houdertjes waar je die ventilators aan vast kunt maken aan de binnenkant van de computer?[/quote:262cfb48ba]

  ja, bij veel kasten zit er een houdertje (zoals hier te zijn bij een chieftec kast)

  [img:262cfb48ba]http://www.chieftec.com/images/workstation_inside_gif5.jpg[/img:262cfb48ba]
  die paarse dingen dus he :wink:

  of er zit gewoon een roostertje met rondom 4 schroefgaten waar je de fan op vastschroeft met lange metaalschroeven…
 • [quote:78e86b3666="jeroenvanweeghel"]er zitten in de meeste kasten dus een soort houdertjes waar je die ventilators aan vast kunt maken aan de binnenkant van de computer?[/quote:78e86b3666]
  Misschien heb ik het mis, maar ik krijg een beetje het idee dat je meer weet dan dat je zelf zegt.
  Ik heb nu al je topics gelezen, maar ik heb mijn twijfels……………

  Zeker als ik je posts in deze topics lees:
  http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=637206&highlight;=#637206
  http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=637201&highlight;=#637201
 • Ow, ik had juist de omgekeerde indruk. De zaken zijn verder niet beargumenteerd en geven dus absoluut geen indruk van de kennis van de topicstarter en bovendien neem ik aan dat hij dit niet zal vragen als hij reeds weet hoe de vork in de steel zit.
  Wel is het wellicht raar dat iemand die vraagt hoe je een ventilator in een kast stopt andere mensen over soort gelijke dingen adviseerd.
 • Ja, en hoeveel geheugen windowsXP nodig heeft en verder spreek hij in andere topics over zijn eigen pc en dat het makkelijk is om een DVD brander in te bouwen enz.
  Nou, dan heb ik mijn twijfels…………
 • [quote:1a8b95eba1="Marcel de Reus"]Ja dat is zeer zeker aan te bevelen en zo goed als alle kasten hebben hier gewoon schroefgaten of houdertjes voor. De fan schroef je vast en je steekt de 3pin connector op het moederbord en klaar is kees.[/quote:1a8b95eba1]
  Als je niet gaat OCen of niet je kast volstouwd lijkt me casefans *NIET* nodig. Heb ik ook niet, de enigste koeler (die van de proc) werkt prima en zorgt al genoeg voor een airflow. temps zijn zeker niet te hoog. Waarom denkje dat het wel nodig is Marcel?
 • Ten eerste omdat het altijd nuttig is enige flow in je kast hebt, anders blijft de warme lucht gewoon hangen in de kast en kan de temperatuur zeker op een warme dag na enige tijd hard oplopen.
  Verder wordt door AMD aangeraden om iig 2 casefans te hebben, waarbij zover ik begrepen heb de voedingsfan wordt meegrekend, op het moment van postings wist ik niet dat hij een P4 wilde kopen, maar daar geld min of meer hetzelfde voor, aangezien het geen zin heeft om een proc met warme lucht te koelen.

  Verder produceren ook de HDD's en de videokaart aardig wat warmte en als dit op geen enkele wijze wordt afgevoerd dan krijg je dus te maken met een veel te hoge casetemp wat instabiliteit tot gevolg heeft.

  Ik zeg niet dat het altijd in elke situatie nodig is, maar wenselijk is het iig en zo goed als alle PC's hebben minimaal een casefan tegenwoordig, jouw pc is een uitzondering dus ;)
 • [quote:6d0c612ed3="spiderned"]Ja, en hoeveel geheugen windowsXP nodig heeft en verder spreek hij in andere topics over zijn eigen pc en dat het makkelijk is om een DVD brander in te bouwen enz.
  Nou, dan heb ik mijn twijfels…………[/quote:6d0c612ed3]

  DVD-Brander inbouwen is ook makkelijk.
  Ik kan alle hardware gewoon inbouwen, tenminste de meeste.
  Maar ik wilde weten hoe je een pc totaal in elkaar zet, daar heb ik namelijk geen ervaring mee.
 • [quote:7f315ee76b="Alexander Online"][quote:7f315ee76b="Marcel de Reus"]Ja dat is zeer zeker aan te bevelen en zo goed als alle kasten hebben hier gewoon schroefgaten of houdertjes voor. De fan schroef je vast en je steekt de 3pin connector op het moederbord en klaar is kees.[/quote:7f315ee76b]
  Als je niet gaat OCen of niet je kast volstouwd lijkt me casefans *NIET* nodig. Heb ik ook niet, de enigste koeler (die van de proc) werkt prima en zorgt al genoeg voor een airflow. temps zijn zeker niet te hoog. Waarom denkje dat het wel nodig is Marcel?[/quote:7f315ee76b]
  kan je me zeggen wat oc'en is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.