Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

aansluitingen achter op de pc

None
8 antwoorden
 • hallo,

  zie ook mijn topic pc bouwen.
  ik heb nog een vraagje over de aansluitingen aan de achterkant van de pc, zoals ps2, usb, netwerk, etc.
  Hoe moet je die goed aan de achterkant van de kast krijgen?
  En hoe zie je welke aansluiting wat is? Krijg je daarvoor dan zo'n plaat bij je moederbord?
  En moet je daarvoor het moederbord nog op een speciale manier in de pc bevestigen.
  En als er geen voeding in de pc is, hoe moet je die dan bevestigen.

  Alvast bedankt,

  Jeroen
 • Je hebt drie soorten aansluitingen: DINN, PS/2 en USB. Dinn is het grootste en zit vrijwel alleen op ouwe moederborden (ptm, ptm2,socket 3).
  DINN aansluitingen zitten meestal aan het moederbord vast gesoldeerd, en zitten dus altijd aan de achterkand, PS/2 ook en USB ook, behalve als je een PCI USB card hebt gekocht en je niet weet hoe je hem in de PCI sleuf stopt… Ik snap dus niet echt helemaal je probleem…
 • Dus alle aansluitingen zitten gewoon aan het moederbord vast?
  Maar ik bedoel eigenlijk, is er nog een speciale manier om het moederbord vast te maken zodat de aansluitingen daadwerkelijk op de juiste plek komen.
 • Het is nu toch zoetjes aan wel leuk geweest jeroen, dit zorgt ervoor dat het forum erg onoverzichtelijk wordt, dus kies één topic uit waarin je verder gaat en al je vragen stelt en misschien wel een beter advies, ga niet voor een vriend een PC bouwen als je dit nog nooit gedaan hebt.
 • Voor een vriend???? OMG …. Dat je risico wilt lopen met je eigen spullen is één ding, maar je gaat toch niet experimenteren met het spul van een ander? Zeker gezien het niveau van de vragen zou ik zeggen laat 'm alsjeblieft door een professional in elkaar zetten.
 • [quote:08f887aa48="carlobernardini"]Je hebt drie soorten aansluitingen: DINN[/quote:08f887aa48]
  DIN, Deutsche Industrie Norm, niet DINN :-p
  Je hebt DIN-5, PS/2 (DIN-6 en nog een DIN, weet even niet zeker welke)
  DIN5 is voor (oude) toetsenborden, PS/2 is de ene voor toetsenborden (ik ga even opzoeken welke nou DIN6 is) en de ander voor de muis, hoewel tegenwoordig ook veel USB-muizen op de markt komen.
 • [quote:0ed21263e9="webspider"][quote:0ed21263e9="carlobernardini"]Je hebt drie soorten aansluitingen: DINN[/quote:0ed21263e9]
  DIN, Deutsche Industrie Norm, niet DINN :-p
  Je hebt DIN-5, PS/2 (DIN-6 en nog een DIN, weet even niet zeker welke)
  DIN5 is voor (oude) toetsenborden, PS/2 is de ene voor toetsenborden (ik ga even opzoeken welke nou DIN6 is) en de ander voor de muis, hoewel tegenwoordig ook veel USB-muizen op de markt komen.[/quote:0ed21263e9]Eigenlijk staat die DIN (inderaad niet DINN) voor de ronde plug die aan oude toetsenborden zat, en aan veel wat oudere audioapparatuur. Die andere heten SUB-D: Male 9-polig en 25-polig voor de seriële poorten en female 25-polig voor de parallelle poort.

  Verder sluit ik me volledig aan bij Brigite, als je bij voorbaat al met zoveel vragen zit, begin er dan niet aan, zeker niet voor een kennis. Even een woordspeling op kennis: Voor zelfbouw is toch wel enige kennis van zaken gewenst.

  Jan de Boer
 • heb het hier al gezien, in één van de topics van jeroen heb er zelfs nog een antwoord ingezet, hij wil zelfs de moeite niet doen om iets op te zoeken via internet, of allerhande voorhanden zijnde lektuur, sorry makker maar vind wel dat je een beetje tever gaat met je vragen, iedereen wil bijleren dat neem ik gerust aan maar op die wijze, neen kan bij mij niet door de beugel
  elios

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.