Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

aopen herkent hitachi schijf niet in bios

piconimpex
8 antwoorden
  • hoi,voor een kennis wil ik een hitachi deskstar 80gig inbouwen in z'n puter met een mb aopen ax6bc ,maar de bios herkent niet dat er een hdd is bij geplaatst .
    en kom nou niet met de antwoorden wat moet zo'n oud moederboard met zo'n hdd .
    op de site van aopen staat wel een biosflash voor een hdd >132 gig maar nergens een flash voor lager
    ook heeft hitachi niet zoiets als maxtor nl maxblaster bij mijn weten.
    wie weet raad??
    frank
  • Jumper wel goed staan? Qua master/slave?
    Kabel niet verkeerd om? Schijf doet het wel in een andere pc?
  • jumpers staan goed als slave, maar ook alleen en dan als master niet te herkennen.kabel zit goed.
    niet op andere puter getest is een nieuwe schijf probleem zit in de bios mi
    frank
  • [quote:9b1c52cb36="piconimpex"]jumpers staan goed als slave, maar ook alleen en dan als master niet te herkennen.kabel zit goed.
    niet op andere puter getest is een nieuwe schijf probleem zit in de bios mi
    frank[/quote:9b1c52cb36]

    Mja, als jij nou eens voor goeie zinnen zorgt die ik begrijp dan kan ik eventueel proberen hier zinnig op te reageren. :evil:
  • Hoe kun jij zonder de schijf getest te hebben zeker weten dat het aan de Bios ligt? Zelfs een fabriek maakt weleens fouten hoor.
  • diniz vlg mij is het duidelijk.
    nieuwe schijf met jumpers op slave aangesloten ,de kabel goed aangesloten de rode band bij de voeding.
    schijf wordt niet herkend.
    nieuwe schijf met jumpers op master alleen aangesloten,niets
    op dit forum "http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=100913&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=um "onder aan deze pagina op dit forum word ook de schijf in een packard niet herkend en na de schijf omwisselen ook nog niet .de conclusie was dan ook om met maxblaster(het ging over een maxtor schijf) de boel wel herkenbaar te maken zoiets vind ik niet bij hitachi en bij aopen alleen een flash voor upgrading van de bios naar 132 gig.
    frank
  • ik heb de schijf geprobeert in een andere computer daar wordt die wel herkent.
    dus ligt het aan het moederboard.
    frank
  • Heb zelfde euvel gehad, gewoon BIOS updaten en het werkt weer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.