Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Groot Probleem, 40gieg in oude pc die doet ut niet?

None
46 antwoorden
 • Ik heb hier een oude pc met een Soltek SL-54U5 mobo, er zit een VIA Apollo MVP3 chipset op. De bios is nu versie A3, deze kan ik eventueel nog op waarderen naar A10 of Aa11b.Nu is mijn vraag kan hier een 40 gieg hdd op?

  Ik was in 2 pc zaken geweest, ze zeiden allemaal wat anders. In de ene hadden ze nog nooit gehoord van het programma MaxBlast (ik dacht dat je daarmee de biosgrens van je hdd kon verleggen). Toen haalde die gozer zijn collega en die verzekerde de mij dat Maxblast zeker geen programma was om de grens te verleggen maar een foutendetectie proggie van Maxtor.

  Nu heb ik net ff geprobeerd om een andere 40 gieg schijf, uit me andere pc te laten detecteren, hij zag helemaal niks. Ik heb het nog niet geprobeerd met Maxblast omdat die schijf in me andere pc hoort en ik hem niet wil mollen door er zooi op te zetten zodat die schijf niet meer gelezen wordt.

  Heeft er iemand verstand van harde schijven en dit mobo/ chipset (die MVP3) en weet diegene of uberhaupt een grotere schijf als 8 of 32 gieg kan gebruiken.

  Bij voorbaat hartelijk dank voor de reacties.

  p.s. Ik wil er een fileserver van maken, daarom moet die grotere hdd erin. Er zit trouwens een AMD K6-2 300 mhz op
 • hey msch zag de computer de schijf niet omdat die msch nog eerst ff in de bios moet detecteren de harde schijf maar als je dat al hebt gedaan dan kan ik je niet verder helpen :oops:
 • [quote:b79ff396a8="yoo_han"]
  Ik was in 2 pc zaken geweest, ze zeiden allemaal wat anders. In de ene hadden ze nog nooit gehoord van het programma MaxBlast (ik dacht dat je daarmee de biosgrens van je hdd kon verleggen). Toen haalde die gozer zijn collega en die verzekerde de mij dat Maxblast zeker geen programma was om de grens te verleggen maar een foutendetectie proggie van Maxtor.
  [/quote:b79ff396a8]
  Stel ze ontslag brief dan maar vast op ;)
  Je kunt dus met een programma als MaxBlast wel degelijk een 40GB schijf in die PC kwijt en het is een verstandige keuze om het idd niet bij je eigen schijf te proberen aangezien MaxBlast hem gaat formateren ;)
 • Ik heb al geprobeerd om de schijf te detecteren in me bios, maar daar deed hij het niet, me pc hing dan.
  Ik heb de schijf nog niet gekocht trouwens, ik probeerder het alleen ff met mijn 40 gieg die ik nu heb. Dat is trouwens een maxtor 740DX 7200rpm.
  Ik wil een Maxtor DiamondMax 40 gieg 7200rpm liquid kopen, maar die 2 schijven zullen ongeveer hetzelfde zijn.

  alle (enigzins bruikbare :) )reacties zijn overigens welkom


  edit:
  Bedankt Marcel hier heb ik wat aan, maar weet je het zeker dat het ook werkt met dat Maxblast?
  Ik heb namelijk geen zin om die schijf voor niks te kopen :D
 • [quote:ff7563c15d="yoo_han"]Toen haalde die gozer zijn collega en die verzekerde de mij dat Maxblast zeker geen programma was om de grens te verleggen maar een foutendetectie proggie van Maxtor.

  [/quote:ff7563c15d]

  Dat is [b:ff7563c15d]powermax[/b:ff7563c15d] ipv Maxblast. Daar zal die gast wel mee in de war geweest zijn.
 • ik heb dit weekend bij m'n buurman het vlg gedaan.
  oud aopen moederboard geflashed ,de oude harde schijf met windows98 slave gemaakt (een maxtor 8 gig ong)want het bleek dat master/single de zelfde brug was dus de slave werd niet herkent.
  de nieuwe schijf (hitachi 80 gig)als master ingesteld.
  bios opgestart beide werden herkent.
  toen de nieuwe gepartitioneerd in dos met fdisk.
  daarna deze met windows geformateerd.
  perfect.
  dus kijk op de site van het moederboard en als daar een flash is downloaden op floppy zetten met een awdflash programma indien de bios een award is of met een andere als je een andere bios hebt(let wel op je moet niet alleen de flash hebben maar ook het installatie programma en nooit flashen direkt van de site).
  kijk ook eens op het eform van je moederboard.
  succes
 • Ik heb wel eens op een (bagger) Pentium 90 een 80 GB HDD aangelsloten via Maxblast. De bios herkende hem als een 512 MB HDD, en het werkte prima. Kan je downen op maxblast.com. Maar zoals Marcel zegt, je moet hem wel formateren.
 • ik moest, toen ik een 40 gb WD schijf in een pentium II 233 installeerde, twee jumpers plaatsen op de schijf, waardoor de schijf het bios voor de gek houdt (de schijf zegt dat hij maar 8 gb is, zodat het bios hem herkent). Daarna installeerde ik een programmaatje, vergelijkbaar met maxblast, maar dan voor WD schijven, en toen kon ik zonder problemen de volledige capaciteit van de schijf benutten. De procedure voor maxtor schijven zal niet veel verschillen, zoek eens op de maxtor site op hoe je dit aan moet pakken.
 • [quote:234e3a8e26="diniz"]Dat is powermax ipv Maxblast. Daar zal die gast wel mee in de war geweest zijn.[/quote:234e3a8e26]

  Ja ik dacht al daat die gozer iets anders bedoelde, ik had hiero namelijk gelezen dat je wel degelijk met Maxblast je bios grenzen kon verleggen.


  [quote:234e3a8e26="piconimpex"]dus kijk op de site van het moederboard en als daar een flash is downloaden op floppy zetten met een awdflash programma indien de bios een award is of met een andere als je een andere bios hebt(let wel op je moet niet alleen de flash hebben maar ook het installatie programma en nooit flashen direkt van de site).[/quote:234e3a8e26]

  Ik zal het eens gan proberen een keer, moet ik wel eerst ff een floppydrive opsnorren of uit een andere kast trekken :lol: .
  Ik ga van de week of zo wel ff die hdd kopen en zitten rommelen met bios en Maxblast en dan vertel ik het wel.

  Verdere reacties zijn nog altijd welkom :)
 • [quote:a956b769c5="yoo_han"]edit:
  Bedankt Marcel hier heb ik wat aan, maar weet je het zeker dat het ook werkt met dat Maxblast?
  Ik heb namelijk geen zin om die schijf voor niks te kopen :D[/quote:a956b769c5]

  Ja dat hoort gewoon te werken… MaxBlast kan inderdaad de BIOS-grens verleggen…

  Op de site van Maxtor (waar ook MaxBlast te downloaden is) staat ergens de uitleg van hoe je de HD dan moet installeren…
 • [quote:987022af0d="microchip"]Ik heb wel eens op een (bagger) Pentium 90 een 80 GB HDD aangelsloten via Maxblast. De bios herkende hem als een 512 MB HDD, en het werkte prima.[/quote:987022af0d]

  Ow dan moet het op mijn k6 je ook wel lukken denk ik :D :wink:
 • [quote:3dc9cedec0="yoo_han"]
  Bedankt Marcel hier heb ik wat aan, maar weet je het zeker dat het ook werkt met dat Maxblast?
  Ik heb namelijk geen zin om die schijf voor niks te kopen :D[/quote:3dc9cedec0]

  Nee, zeker kun je niet 100% zijn. Een recente test in de C!T wees uit dat ze toch bij enkele mobo's nog problemen hadden, maar dan nog koop je de schijf niets voor niets. Je kunt namelijk gewoon een kleinere schijf als bootschijf gebruiken waarna het OS de schijf wel gewoon herkent.
  Dit werkt iig met GNU/Linux en Windows NT 5.x
 • Ok dan, kan ik altijd nog een kleinere schijf gebruiken, maar weet je toevallig in welke C'T dat stond? :)
 • Ik heb dat even voor je opgezocht en het is 05/03.
  Met het testen van 307 schijven en bijbehorende tooltjes is het een redelijk uitgebreide test te noemen :P
 • Ok, dank je :P . Je bent geweldig :wink:

  Ik ga ff zoeken of ik hem nog hem die computer totaal :wink:
 • ik denk dat Marcel de Computer technik bedoelt ipv de computer totaal…
  Computer technik is btw makkelijk na te bestellen.
 • Een alternatief is wellicht een extra ide controller op een pci kaartje. Die kan de grotere schijf zeker aan.
 • Volgens mij ligt het aan het bios (tenzij er een soort hardwarematige maxblast op staat ofzo :P ).
 • een pci ide kaartje heeft een eigen bios. je hoeft in het bios van de pc alleen maar in te stellen dat hij moet opstarten via het ide kaartje.
 • [quote:8dbfabac15="jackdegek"]ik denk dat Marcel de Computer technik bedoelt ipv de computer totaal…
  Computer technik is btw makkelijk na te bestellen.[/quote:8dbfabac15]
  Ow ok :oops: , ik dacht gewoon C't = Computer Totaal :)

  [quote:8dbfabac15="gerben"]Een alternatief is wellicht een extra ide controller op een pci kaartje. Die kan de grotere schijf zeker aan.[/quote:8dbfabac15]
  Ja dat kan altijd nog, ik wil het eerst zo proberen, is goedkoper en kost geen pci slot :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.