Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer start opnieuw op na afsluiten Windows XP

Anoniem
Mr. Snooby
12 antwoorden
  • Sinds ik een nieuw moderbord heb, een MSI 845PE Max2, start Windows XP opnieuw op nadat ik heb gekozen voor Afsluiten. Mogelijk moet ik iets in het BIOS instellen, maar ik weet niet wat. Wie weet hier een antwoord op of wie heeft hier ervaring mee?
  • Start ie iedere keer opnieuw op? Anders gezegd; kun je de computer alleen uit krijgen de hele stroom er af te halen?
    Als dat zo is zal het een verkeerde aansluiting van je moederbord zijn en moet je dit nog maar eens goed nalopen wellicht.
  • Het kan ook zijn dat er iets schort aan de ACPI of APM instellingen in het BIOS.
  • En ten derde kan het ook nog zijn dat het moederbord kapot is. Ik heb dit zelf meegemaakt met een Chaintech moederbord. Verder liep alles stabiel, maar bij het afsluiten ging het mis.
  • Misschien dit?
  • De oorzaak van rebooten kan ook bij Windows liggen: systeemfout of zo.
    Dit kan je uitschakelen: Rechtsklik op deze computer - Eigenschappen - Tabje Geavanceerd - Bij Opstart- en herstelinstellingen klik je op Intstellingen - Bij systeemfouten haal je het vinkje weg bij 'Computer automatisch opnieuw opstarten'.
    Kijk ook eens in de logboeken wat er juist misgelopen is.
    Eventueel hier posten.

    [edit] Na verandering van mobo heb je toch je windows opnieuw geïnstalleerd. Anders is het vragen om problemen [/edit]
  • [quote:6122072ff6="M@rc"]De oorzaak van rebooten kan ook bij Windows liggen: systeemfout of zo.
    Dit kan je uitschakelen: Rechtsklik op deze computer - Eigenschappen - Tabje Geavanceerd - Bij Opstart- en herstelinstellingen klik je op Intstellingen - Bij systeemfouten haal je het vinkje weg bij 'Computer automatisch opnieuw opstarten'.
    Kijk ook eens in de logboeken wat er juist misgelopen is.
    Eventueel hier posten.

    [edit] Na verandering van mobo heb je toch je windows opnieuw geïnstalleerd. Anders is het vragen om problemen [/edit][/quote:6122072ff6]



    Zei ik net al………:

    [quote:6122072ff6="Mr. Snooby"]Misschien dit?[/quote:6122072ff6]
  • Sorry Mr Snooby,
    Zaterdagavond, toen ik mijn verhaal begon te typen stond jouw boodschap er nog niet.
    Ik moet dringend wat aan mijn typsnelheid doen…(en/of me alleen op het topic concentreren waar ik mee bezig ben) :lol:
  • [quote:ae9ea15fff="M@rc"]De oorzaak van rebooten kan ook bij Windows liggen: systeemfout of zo.
    Dit kan je uitschakelen: Rechtsklik op deze computer - Eigenschappen - Tabje Geavanceerd - Bij Opstart- en herstelinstellingen klik je op Intstellingen - Bij systeemfouten haal je het vinkje weg bij 'Computer automatisch opnieuw opstarten'.
    Kijk ook eens in de logboeken wat er juist misgelopen is.
    Eventueel hier posten.

    [edit] Na verandering van mobo heb je toch je windows opnieuw geïnstalleerd. Anders is het vragen om problemen [/edit][/quote:ae9ea15fff]

    Ik zal proberen of dit werkt. Ik moest XP wel opnieuw installeren na het plaatsen van het nieuwe moederbord. Windows starten namelijk in zijn geheel niet meer op….
  • [quote:b6fbefd456="Heiden"]En ten derde kan het ook nog zijn dat het moederbord kapot is. Ik heb dit zelf meegemaakt met een Chaintech moederbord. Verder liep alles stabiel, maar bij het afsluiten ging het mis.[/quote:b6fbefd456]

    Ik heb verder geen problemen met mijn systeem. Is stabiel!
  • [quote:5c37010880="Marcel de Reus"]Het kan ook zijn dat er iets schort aan de ACPI of APM instellingen in het BIOS.[/quote:5c37010880]

    Dat is nu juist mijn vraag. Wat moet ik instellen?
  • [quote:5dec6ff5dc="Chris_Ko"]Start ie iedere keer opnieuw op? Anders gezegd; kun je de computer alleen uit krijgen de hele stroom er af te halen?
    Als dat zo is zal het een verkeerde aansluiting van je moederbord zijn en moet je dit nog maar eens goed nalopen wellicht.[/quote:5dec6ff5dc]

    Je bedoeeld dat de aansluitingen van HD led, Restart e.d. niet goed zou zijn?
    Ik had bij het installeren van mijn intern modem (Trust Communicator 56K) het probleem dat het systeem helemaal niet meer wilde opstarten. Deze heb ik er maar uit gelaten aangezien ik nu ISDN gebruik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord