Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Dit was wel èrg heet!! CPU (91C)

None
8 antwoorden
 • Onlangs heb ik wat geknutseld in mijn kast, hd eruit andere erin cdrom erbij enz. Dit allemaal om een andere oude pc weer goed te krijgen maar dit terzijde…..

  Blijkbaar heb ik vergeten de cpu cooler fan kabel aan te sluiten. Ik vond de pc wel erg stil maar dacht dat het kwam omdat het nu ook kouder wordt en daardoor de fan langzamer draait. (temp. afhankelijke cooler van thermaltake). Maar toen ik ff ging kijken naar de cpu temp m.b.v. 'aida32' zag ik tot mijn schrik 91 (Celcius ja).
  Ik heb dus enorm mazzel gehad want voor een Duron is de 'Die temp.' 90C volgens AMD. Hij heeft denk ik twee dagen zo gedraaid en nu vraag ik me af of er nu ook blijvende schade is ontstaan. (levenduur ernstig verkort of zo)
  Het systeem werd trouwens totaal niet instabiel.
  In het bios stond de temp. beveiling trouwens uit. Dit heb ik maar snel op 'enabled' gezet.

  Heb de hele boel losgehad maar kon niks raars ontdekken. Alleen die warmtegeleidings strip is wel weg nu. Heb er nog geen warmtepasta op gedaan en vraag me af of het ook echt nodig is.

  Temp. is nu (onbelast) 41C.

  Ab.
 • [quote:4719feb223]Hij heeft denk ik twee dagen zo gedraaid en nu vraag ik me af of er nu ook blijvende schade is ontstaan. (levenduur ernstig verkort of zo)[/quote:4719feb223]

  Nee hoor, er is niets aan de hand.

  Hij is in ieder geval goed ingespeeld. :lol: :lol:
 • ik denk dat dat een fout geweest moet zijn, omdat een duron processor echt niet blijft lopen als hij 90 graden is :wink: dan wil hij echt niet opstarte of loopt hij meteen vast als hij al in de beurt van de 70 graden komt
 • [quote:8a1f95c838](levenduur ernstig verkort of zo)[/quote:8a1f95c838]
  ik heb een keer gelezen dat elke 6 graden kouder de levensduur van dat computer onderdeel verdubbeld waar ik dat las weetik niet meer dus heb geen link
 • ik zag met een P4 ook eenkeer 90 graden in CPUcool, maar in de bios zag ik dat daar niks van klopte
 • Het kan best kloppen hoor, er zijn extreme gevallen die bij zo'n temp nog wel door kachelen en bovendien is 90 graden geen gekke temp als je fan van je cpukoeler niet aan staat.
 • Computer_nerdo:

  Stel dat een processor 20 jaar (technische levensduur) mee kan dan zou de mijne volgens jouw stelregel nog……..ff rekenen.

  (90-50)=40 90 = hoogste temp. 50 = normaal?
  40/6 =6.67
  0.5^6.67=0.0098
  dus levensduur is ongeveer 20 * 0.0098= 0.196 jaar. dus nog zo'n 2 1/2 maand?

  Da's niet zo mooi dus………
 • Nou zo hard zal het niet lopen hoor. Ik heb het nog niet mee gemaakt dat doordat een proc ff wat te warm werd opeens jaren minder lang meeging.
  Hetzelfde geldt voor de mensen die vaak vragen of je CPU niet minder lang meegaat door OC'en: tegen de tijd dat dat ding eraan sterft ligt hij al in een museum.

  BTW een hoge temp geeft afair nauwelijks invloed op de levensduur en zeker niet als het maar twee dagen betreft, hoge voltages etc zijn door elektronmigratie veel schadelijker voor de proc op ten duur.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.