Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

pentium II en nieuw geheugen

None
15 antwoorden
 • ik heb een pentium II processor op een compaq moederbord die een bus heeft van 66 MHz nu heb ik er nieuw geheugen van 100/133 MHz 128 MB bijgezet maar nu start mijn pc niet meer op, maar hij start wel op als ik er het oude geheugen bijzet hij geeft zelfs de juiste MB's aan in de post.
  Alleen krijg ik een beschermingsfout van windows als de pc verder opstart.
  Ik heb geprobeert om windows opnieuw te instaleren maar ik krijg steeds weer een beschermings fout van windows.
  weet iemand wat er hier fout is gegaan?? :( :( :(

  b.v.d.
  jos jansen
 • Waarschijnlijk is het geheugen gewoon kapot. Probeer het eens te testen met memtest86. Dit kan wel ff duren op een P2.
 • Mocht memtest aangeven dat ie toch goed is dan zal je specifiek Compaq geheugen moeten kopen.
  Welk merk geheugen is het ?
  Oudere compaq´s (daar zou jouw machine onder kunnen vallen) willen alleen werken met Compaq geheugen.
  Bij nieuwere Compaq´s (zeg vanaf P-IV) kan je b-merken gebruiken.

  Wat staat in het boekje over het geheugen ? Het kan ook zijn dat je ECC geheugen moet hebben
 • in het boekje staat dus dat er geen EDO of FPM geheugen word ondersteund, maar wel ECC.

  het geheugen wat ik heb is OEM geheugen
 • Ik heb ook een bejaarde compaq en die werkt uitstekend met geheugen uit mijn (niet meer werkende) AMD systeem. Totaal geen probleem.

  Dus memtesten, even wachten ….
  Kapot?
  Terug naar de shop.
 • [quote:37b2947857="josjansen"]in het boekje staat dus dat er geen EDO of FPM geheugen word ondersteund,[/quote:37b2947857]Hiermee wordt normaliter oud 72 pins geheugen bedoeld. Dimm (168 pins) is nagenoeg altijd SD-Ram. Heel vroeger waren er ook EDO versies. Meestal 16 of 32MB.
  [quote:37b2947857="josjansen"]maar wel ECC.[/quote:37b2947857]Dit is een fout correctie systeem. Verhoogd de betrouwbaarheid van het geheugen.
  [quote:37b2947857="josjansen"]het geheugen wat ik heb is OEM geheugen[/quote:37b2947857]Dit betekent dat het noname geheugen is of B-merk. Het kan zeer bruikbaar geheugen zijn en is in het algemeen wat lager geprijsd dan A-merk geheugen.
 • Een vriend van me had ook een Compaq en die moest een biosupdate downloaden om niet-Compaq-geheugen te gebruiken, misschien is dat een uitweg?
 • En over het algemeen werkt Kingston geheugen ook redelijk goed samen met Compaq, misschien kun je dat dus ook eens proberen.
 • [quote:91b9e0c0f1="Heiden"]En over het algemeen werkt Kingston geheugen ook redelijk goed samen met Compaq, misschien kun je dat dus ook eens proberen.[/quote:91b9e0c0f1]

  EENS : wordt ook gestaafd door systeembeheerders op kantoor die duizenden compaq´s beheren: Als hij de Kingston niet pakt, dan ben je echt aangewezen op Compaq geheugen
 • Kijk anders even op de site van Informatique en pak dan de geheugenwizard, daarmee kun je ook mem zoeken voor Compaq's. Ik heb dat eens gedaan voor een Compaq laptop en dat werkte echt prima.
 • Kun je in een Compaq [ongeveer 500 Mhz, P3 dus] geen andere videokaart instaleren?
  Moet dit 'n speciaal kaartje zijn, een vriend zei dat die er opgesoldeerd zit.
  Er moet eigenlijk een Geforce 4 MX 440 AGP 8x inkomen.

  Wie weet dit, en wil mij er wat meer over vertellen?

  Groetjes,


  André

  PS, mag ik deze post hier plaatsen?
 • Mogen, tja? DIt lijkt me gewoon een nieuw topic dat niets met de vorige te maken, afgezien van COmpaq. In principe is het mogelijk een andere videokaart te plaatsen als het COmpaq moederbord een AGP slot heeft.
 • Als ie een AGP slot heeft kan er in principe een AGP kaart in,
  echter bij een AGP8x moet je mobo miniaal ook AGP4x ondersteunen
  anders kan deze kaart niet. In dat geval zal je een AGP kaart moeten zoeken die max AGP4x is

  Zie FAQ bij videokaarten.
 • ontopic: kan het zijn dat je twee verschillende soorten geheugen gebruikt (de een PC100 en de andere PC133 ofzo), daar had mijn vriend ook last van, in het moederbordboekje stand dat ie beide soorten ondersteunde, dat deed ie ook een voor een, dus ze deden t allebei, maar samen pakte ie er maar eentje, en t lag niet aan welke poorten we ze deden.
 • Het is altijd wel een goed idee om de langzaamste geheugen vooraan (eerste slot) te zetten, zodat de rest van het gehuegn gedwongen wordt om mee te doen op de snelheid van de eerste reep. Probeer dus eens met de bankjes in de verschillende slots te plaatsen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.