Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Bios Flashen

Dot-cpu
10 antwoorden
 • Ik heb een MSI 875P Neo series moederbord met bios versie 1.2, op de msi site heb ik versie 1.8 gevonden, op de site stond dat ik het bios softwarematig zou kunnen flashen, als ik echter via autoupdate 3 probeer te flashen is de optie disabled, weet iemand hoe ik dit kan oplossen want ik doe het liever niet via een opstart-disk… te riskant…
 • als allereerst zou ik me afvragen is de bios upgrade wel nodig? doe je het omdat je up to date wil blijven of omdat je hard disk of iets dergelijks niet wordt gepakt en je de bios ervoor moet upgrade ? want een bios upgrade is riskant(zoals je zei) want eenmaal een foutje gemaakt is de moeder bord niet meer tegebruiken
 • ik ben momenteel bezig met overclocken, als ik mijn processor en geheugen iets heb overgeclocked kan ik in windows niet zien wat de snelheid van de cpu of geheugen is, de programma's zoals CPUID geven gewoon 2800 mhz aan terwijl dit allang 3200 mhz zou moeten zijn, ik dacht dat het probleem misschien met een bios update opgelost zou zijn.

  PC-specs:
  MSI 875P Neo Series
  CPU P4 2,8 GHZ 800 fsb
  160 GB HDD s-ata
  512 mb ddr 400 pc 3200 (nu nog single, word dual)
  9800 pro 128 mb
 • ja dat is een probleem dan ligt het idd aan de bios. maar ik heb niet zo een ervaringen met upgraden van een bios dus verder kan ik je niet echt helpen. :oops: maar kan je niet bij de upgrade programa in de opties de upgrade Enable?
 • Grappig, ik zou juist auto-update vanuit Windows als te riskant willen betitelen. De integriteit van de bios update wordt gecontroleerd voordat ie wordt geflasht, dus als je een nieuwe diskette gebruikt kan er weinig fout gaan. Het gaat vaker fout door stroomuitval.
 • Probeer eens de LiveUpdate ipv AutoUpdate: http://www.msi.com.tw/html/support/liveupdate/main.htm
 • het gaat me eigenlijk alleen om de weergave van de snelheden van de hardware, heeft iemand hier misschien een oplossing voor, anders ga ik gewoon flashen via een boot-floppy
 • WCPUID of CrystalCPUID (http://crystalmark.info/download/download.cgi?file=CrystalCPUID20.zip) proberen.
 • Bij elke BIOS update staat er een beschrijving wat wordt gefixed.
  Staat jouw probleem erbij dan kan je flashen. Beste en veiligste via een floppy. Hoe te flashen staat op MSI site en in je boekje. Veel mobo's staat de mogelijkheid om te flashen standaard op disable.
  Dit moet je enablen (rtfm)

  Als je probleem niet erbij staat dan is het beste om niet te flashen. Vaak ontstaan daardoor wel problemen, als je de posts leest van mensen die flashen om het flashen.
 • [quote:80f15fc903="Bosje"]Als je probleem niet erbij staat dan is het beste om niet te flashen. Vaak ontstaan daardoor wel problemen, als je de posts leest van mensen die flashen om het flashen.[/quote:80f15fc903]Helaas blijkt vaak genoeg dat er in updates ook onvermelde wijzigingen zitten, vooral bij de temperatuur- en voltageweergave. Dit soort kleine dingen worden vaak niet vermeld en het zou me niets verbazen als dit probleem er ook in opgelost is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.