Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC start niet ineens op!

ak47terror
17 antwoorden
  • Hallo,

    Het volgende:

    Mijn zwager heeft een nieuwe pc, ik ben hem aan het installeren, alles gaat goed XP draait prima. Maar wanneer ik de computer aan zet blijft hij hangen bij:

    Initialize Plug and Play Cards…
    PNP Init completed

    Ga ik vervolgens het BIOS in via del en verlaat ik het BIOS weer of druk op de reset knop dat start windows gewoon op.

    Systeeminformatie:

    ASUS A7V8X-X mainbord
    Athlon 2500+
  • een vraagje zit er pci kaart(en) in waarvan de drivers verkeerd zijn ? want msch kan je ff proberen die kaart(en) er uithalen en ff kijken of de booten dan wel lukt.
  • Er zit een Firewire-controller kaart in, die heb ik eruit gehaald, maar ook dan start hij niet door!
  • Probeer eens je bios te resetten en vervolgens je processorsnelheid handmatig in te stellen.
    Kies er ook voor om gelijk te booten vanaf de harde schijf (i.p.v. eerst een cd/dvd/floppy te proberen).
    Geeft dit al beter resultaat?
  • PC strippen, zo kaal mogelijk op starten en dan telkens een component erbij. je hebt denk ik een hardware conflict. Zoals de anderen zeiden : doe een clear cmos eerst.

    Geef ook uitgebreide info over je hardware, soort geheugen hoe ze zijn aangesloten.
  • Er zit alleen Firewirekaart in! En verder geen andere kaarten! Buiten natuurlijk videokaart!

    CMOS clearen hoe gaat dat???
  • door op de mobo de baterij eruit tehalen en weer in tedoen maar er is waarschijnlijk nog een manier maar die van me zelf vind ik simpel.
  • Primary master Western Digital 120 gb harddisk
    Secundary master Samsung DVD-rom
    Secundary slave NEC DVD+RW ND 1100

    Geheugen PC 2700
  • CMOS gecleared, maar zonder resultaat!
  • Ook wanneer ik alleen opstart met harde schijf en videokaart blijft het probleem aanwezig.
  • Probeer eens de optie Plug & Play OS uit te zetten in het BIOS.
  • [quote:3c936bd26b="Marcel de Reus"]Probeer eens de optie Plug & Play OS uit te zetten in het BIOS.[/quote:3c936bd26b]
    Aan/uit allebei al geprobeerd maar zonder resultaat!
  • Wellicht dat een BIOS flash in dit geval helpt dan. Je hebt hem immers al kaal geboot zonder resultaat.
  • Ik heb de winkel ook al de telefoon gehad en zij wisten het ook niet. Hun sugestie was om langs te komen.
  • Toch maar even naar winkel geweest alvorens het bios te flashen.

    Even alle onderdelen om de beurt vervangen om te kijken wat mogelijk kapot was en bij het moederbord deed hij het weer.

    Dus moederbord was niet goed. Hij doet het nu naar behoren.
  • Of het BIOS van het mobo was niet in orde, maar dat is nu het probleem van de shop en niet van jou :P
  • En dat vind ik veel handiger :lol: :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.