Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

cpu fan failure

5 antwoorden
  • Bij het opstarten begint de PC plots heftig te piepen en geeft dan de melding CPU fan failure. Kast open gemaakt, de cpu fan blaast vrolijk en loopt als een tierelier, alleen de fan van de videokaart liep wat stroef. Beide fans vervangen, wilde toch al een stille koeling. resultaat niks, nada, noppes. De PC blijft piepen en een failure boodschap geven. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?? AMD AtlonXP 1700+, 256MB RAM, MSI K7T266 Pro2.
  • Het kan zijn dat er geen signaal door komt, maw de fan op de CPU is niet aangesloten op de daarvoor bestemde aansluiting. Meestal staat in het boekje van het bord wel welke aansluiting voor welke fan is bedoelt. De fan op de CPU moet vanzelfsprekend op de CPU Fan aansluiting. Overigens is het mogelijk deze fuctie uit te schakelen in de Bios.
  • Idd, je cpu fan zou 3 draden moeten hebben. Een zwarte een rode (aan de buitenzijden) en dan in het midden een blauwe of een gele draad die het toerentaal door geeft. Je hebt op het mobo vaak meerdere 3-pins aansluitingen, maar een specifieke is voor de cpu-fan en die luistert dus of er op de middelste pin een signaal binnenkomt. Je kunt hem dus of verkeerd aangesloten hebben, of je hebt een cpufan zonder zo'n rpm kabeltjes wat je ook wel eens ziet. Wat je dan kunt doen is gewoon de warning uitzetten in het BIOs of een van je casefans eraan hangen.
  • Doet die van mij altijd met het opstarten van de pc, alleen dan dmv een geluids waarschuwing en boot gewoon door. Het kan zijn dat je cpu fan een langere spin-up nodig heeft waardoor het bios hem niet boven de minimale snelheid (rpm) herkent. En als de fan draait, en de temps zijn goed gewoon nergens zorgen om maken.
  • ik had dit probleem toen ik een standaard cooler door een stille verving. De nieuwe cooler maakte te weinig toeren volgens m'n bios :)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.