Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Stille casefan

8 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een Athlon XP 1700, 256 mb geheugen. Als processorkoeler gebruik ik Spire 5F271B1L3 FalconRock II Detemperatuur in de kast is ongever 23 graden als de pc een tijd aanstaat, en de processortemperatuurzo'n 43 graden. Ik gebruik nu 1 casefan, hij zit onder de voeding. Hij maakt veel lawaai, vandaar dat ik hem wil vervangen. Volgens mij moet ik gewoon de 80mm fan hebben. Ik heb gehoord dat Papst casefans stil zijn. Welke raden jullie aan? De 8412NGL of 8412NGML lijken me wel wat. Ze produceren aan geluid 12 en 19 db. Maar maakt het wat uit qua koeling? Welke raden jullie dan aan? Ze zijn even duur..... Ook zie ik vaak staan 3 pins en 4 pins, wat is het verschil? Welke moet ik hebben? Bedankt
  • 3 pins sluit je rechtstreeks aan op je moederbord, 4 pins sluit je aan op de molex van je voeding (die dingen waarmee je ook je hardeschijf stroom geeft). Je kan zo'n papst-fan nemen, maar je kunt ook een fan controller aanschaffen waarmee je de snelheid van de fans kunt instellen.
  • Dank je.... Ik heb even gekeken, op dit moment gaan er drie draadjes van de casefan over in twee draadjes. Deze gaan in een witte aansluiting waar ook draadjes van de hardeschijven inzitten. Dus het is 4 pins? Welke raden jullie aan? Papst Silent Fan Dimensions: 80*80*25mm Air-flow" 19.4 CFM Noise: 12dB(a) of Papst Silent Fan Dimensions: 80*80*25mm Air-flow" 26.5 CFM Noise: 19dB(a)
  • Dat is 4 pins ja :D Het is meestal 4 pins als ze niet op het moederbord zelf zijn aangesloten, want die heeft alleen 3 pins connectors. Ik weet niet of papst-fans stil zijn, want ik heb zelf geen casefans in mijn pc zitten.
  • Ik heb zelf 3x Papst fannetje in mijn kast zitten. Volgens mij zijn het de 8412NGML. Ik vind ze aardig stil. Je hoort echt bijna nix, maar dat komt ook omdat ze maar meestal 1500 rpm tot de 2500 rpm draaien. Ze zijn zeker aan te raden.
  • de regel is: des te stiller des te minder luchtverplaatsing dus... des te stiller des te warmer als je echt voor stil wilt gaan moet je voor papst, panaflo or noiseblockers gaan, dit zijn de stilste fans.
  • Maar zou 1500 RPM genoeg zijn voor mijn pc? Het zal niet te warm worden? 12 db spreekt me meer aan dan 19 namelijk.... :wink: Case FAN (80 x 25) Noiseblocker S1 Blauw Regelbaar Luchtverplaatsing: 38,00 m³/u Geluidsproductie: 11 dB(A) Toerental: 1500 omwentelingen/min Dit zie ik net bij perfectsystems.nl Is dat wat? Hij heeft ook 1500 RPM, net als de Papst.....alleen 1 db minder lawaai, en meer luchtverplatsing! Is dit een goede fan?
  • Ik zou als ik jou was de 19 DB nemen, deze verplaatst toch wat meer lucht en die 19 DB zal je echt niet horen hoor.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.