Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Verschil tussen Barton en Thoroughbed

Anoniem
None
30 antwoorden
 • Wat is 't verschil tussen een AMD Athlon XP Barton en AMD Athlon XP Thoroughbed (weet nie of ik dit goed heb getypt). En als je een Athlon-boxed koopt, is de koeler die er dan bij zit dan wel goed (genoeg)? Maakt ie veel lawaai?

  ayanami
 • Een Barton heeft een iets lagere kloksnelheid dan een Thoroughbed alleen dat word weer goedgemaakt, omdat een Barton 512K L2 Cache heeft en een Thoroughbed 256 K L2 Cache. De koeler die erbij zit is voldoende voor gewoon gebruik. Echter als je flink wilt gaan overklokken is het aan te raden een andere cooler erop te zetten. Over het lawaai. Hij is niet egt heel erg stil alleen luidruchtig is ook wat anders. Mijn videokaartkoeler maakt iig meer geluid dan me processor koeler.
 • Het verschil is dat een Barton 512 kb L2 cache geheugen heeft en een 333 fsb heeft (3200+ een 400 fsb). Een thoroughbred daarintegen 256 L2 cache en 266 fsb. je had ook ff de FAQ kunnen lezen :-?

  succes verder RicardoS
 • [quote:57cbbdb123="RicardoS"]en 266 fsb[/quote:57cbbdb123]
  Als je de FAQ gelezen had ;), had je geweten dat er ook een 333Mhz FSB versie bestaat van de TB, namelijk de 2600+. Maar op de 2600+ (FSB333) na klopt je verhaal.
 • [quote:13bde9051f]Maar op de 2600+ (FSB333) na klopt je verhaal.[/quote:13bde9051f]
  Mijn 2700+ heeft ook een FSB van 333Mhz, en ook de 2800+ heeft die 333Mhz FSB :wink:
 • Hoe kun je een AMD Athlon XP Barton of Amd Athlon xp thoroughbed herkennen? Dus hoe kan je aan de buitenkant van de processor zien of je te maken hebt met een Barton of Thorougbred?
 • Zoals je ziet zien de CORE'S er anders uit de Barton= langwerpiger dan de TBred

  [img:a5fb4695e0]http://www.hardocp.com/images/articles/1044847350kBKQ5aqlex_2_2_l.jpg[/img:a5fb4695e0]

  we hebben een U,we hebben een T,we hebben een F,we hebben een S.

  oftewel zoeken is toch echt sneller :P
 • In de FAQ staan fotootjes van de verschillende processoren.
  De barton processor is ietsjes langer van vormgeving dan een Thoroughbred. En dat van die "fsb" was idd een misverstandje.

  shit, net te laat
 • De Barton-Core is een langere rechthoek dan de T-Bred Core. Maar ook dat staat - incl. plaatjes - in de FAQ:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=94481


  Lees 'm dus nou maar eens.

  Daarnaast heeft elke Athlon een model en Stepping Code op een zwart stickertje gedrukt:

  http://www.digital-daily.com/motherboard/amd-barton/
 • [quote:d115d3d224="Nightfire"]Een Barton heeft een iets lagere kloksnelheid dan een Thoroughbed alleen dat word weer goedgemaakt, omdat een Barton 512K L2 Cache heeft en een Thoroughbed 256 K L2 Cache. De koeler die erbij zit is voldoende voor gewoon gebruik. Echter als je flink wilt gaan overklokken is het aan te raden een andere cooler erop te zetten. Over het lawaai. Hij is niet egt heel erg stil alleen luidruchtig is ook wat anders. Mijn videokaartkoeler maakt iig meer geluid dan me processor koeler.[/quote:d115d3d224]

  :evil: Het is een verschrikkelijk cooler, die boxed! Bespaar je die paar euros!

  Hij maakt een ontzettende herrie, er zijn boxed-coolers die na een paar honderd uur al kapot zij gedraaid. Sommige stoppen spontaan!!! Dat is toch wel erg zielig voor je processor (en voor je geld) En de temperatuur is verschrikkelijk, echt!
 • [quote:f0f4c02f95="MDJ"][quote:f0f4c02f95="Nightfire"]Een Barton heeft een iets lagere kloksnelheid dan een Thoroughbed alleen dat word weer goedgemaakt, omdat een Barton 512K L2 Cache heeft en een Thoroughbed 256 K L2 Cache. De koeler die erbij zit is voldoende voor gewoon gebruik. Echter als je flink wilt gaan overklokken is het aan te raden een andere cooler erop te zetten. Over het lawaai. Hij is niet egt heel erg stil alleen luidruchtig is ook wat anders. Mijn videokaartkoeler maakt iig meer geluid dan me processor koeler.[/quote:f0f4c02f95]

  :evil: Het is een verschrikkelijk cooler, die boxed! Bespaar je die paar euros!

  Hij maakt een ontzettende herrie, er zijn boxed-coolers die na een paar honderd uur al kapot zij gedraaid. Sommige stoppen spontaan!!! Dat is toch wel erg zielig voor je processor (en voor je geld) En de temperatuur is verschrikkelijk, echt![/quote:f0f4c02f95]

  Dat valt best wel mee hoor, die boxed koelers. Heb er zelf géén, maar een vriend van me wel en daar ben ik best over te spreken (hij ook hoor :-p). Hoezo zielig voor je processor? Bij een te hoge processor schakelt deze zichzelf gewoon uit hoor… Trouwens, soms is de boxed versie van processor goedkoper dan de Tray versie………
 • MDJ, jij bedoelt waarschijnlijk nog de oude koeler die bij de Palomino's zat met die blauwe herrie schopper erop? Dat was idd een takkeding, maar inmiddels zijn die vervangen door nieuwere boxed koelers.
 • Wat kun je dan beter kopen? Een Barton 2600+ of Thoughbred 2600+?
 • Barton is een betere keuze, meer L2 Cache en hogere FSB (dus meer -geheugen-bandbreedte).
 • er is ook een thoroughbred versie met een fsb van 333mhz
 • Klopt, maar er is eigenlijk geen reden die te verkiezen boven de Barton…
 • als je niet gaat oc'en kan het nog het overwegen waard zijn.
  sommige programma's profiteren meer van een hogere kloksnelheid dan van de extra cache. Maar dan nog zal je geen merkbaar verschil zien.
 • Je geeft het zelf al aan, het verschil is nihil. Aangezien de meeste processors nu Bartons zijn kun je beter die kiezen voor zover je die keuze dus nog hebt.
  TBred gaat zoiezo helemaal verdwijnen. Plek van de TBreds onder de Barton wordt ingenomen door de Thorton. Tbred is de basis van de Duron Applebred. Zodra de Thortons er in grote getalen zijn zullen die ook wel weer doorschuiven naar de Duron.
 • [quote:c8b457390d="Marcel de Reus"]MDJ, jij bedoelt waarschijnlijk nog de oude koeler die bij de Palomino's zat met die blauwe herrie schopper erop? Dat was idd een takkeding, maar inmiddels zijn die vervangen door nieuwere boxed koelers.[/quote:c8b457390d]

  Nee, ik heb het over een Boxed-cooler bij een Thoroughbred, een aluminium blok met een zwarte fan, een ***cooler.
 • Wat ik niet snap dat ik dus een barton met een FSB 266 schijn te hebben met L2 cache van 256Kb.
  Hoe kan dit? Want als ik dit hierboven zo lees kan dat helemaal niet!
  Zie specs. volgens aida 32


  CPU-Eigenschappen:
  CPU Type AMD Athlon XP-A, 2000 MHz (7.5 x 267) 2600+
  CPU Aanduiding Barton
  L1 Code Cache 64 KB
  L1 Data-cache 64 KB
  L2 Cache 256 KB (On-Die, Full-Speed)

  CPU Technische Informatie:
  Verpakkingstype 453 Pin PGA
  Verpakkingsformaat 4.95 cm x 4.95 cm
  Transistoren 54.3 miljoen
  Procestechnologie 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu
  Verpakkingsoppervlak 101 mm2
  Core Spanning 1.65 V
  I/O Spanning 1.6 V
  Typische prestatie 53.7 - 60.4 W (Afhankelijk van de kloksnelheid)
  Maximale prestatie 68.3 - 76.8 W (Afhankelijk van de kloksnelheid)

  CPU Fabrikant:
  Firmanaam Advanced Micro Devices, Inc.
  Productinformatie http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118,00.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.