Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Asus A7N8X de Luxe problemen??

De Geest Van Oirlo
14 antwoorden
 • Om een nieuw systeem in elkaar te zetten gaat mijn voorkeur uit naar bovengenoemd ASUS bord, maar als ik op de site Kieskeurig.nl kijk heeft men nogal wat problemen met ASUS, reageren alleen de mensen met problemen of weet men niet waar men mee bezig is? Hoe denken we hier over het ASUS moederbord?

  bij voorbaad dank voor reakties,

  Peter.
 • Ik ken de klachten bij Kieskeurig niet, maar ik ben uiterst tevreden over het ding. Wel weet ik dat er driverproblemen zijn met de Nforce2-chipset, die kunnen leiden tot performanceverlies van de harde schijven, rare brander-fouten en problemen met het geluid. Dat laatste heb ik niet kunnen constateren omdat ik het onboard geluid heb uitgeschakeld; de rare branderproblemen heb ik wel ondervonden, maar met wat stoeien met verschillende drivers voor de IDE-controller waren die opgelost.

  Overigens is dit niet een specifiek probleem van Asus, maar van alle borden met Nforce2. Als ik echter voor de keus zou staan, zou ik het bord opnieuw kopen. Hij draait nu als een tierelier.
 • Er zijn hier op het forum aardig wat mensen met het bord en er zijn mij geen klachten over het bord bekend op één zaak na. Een aantal mensen klagen over een duidelijke ruis afkomstig van het onboard geluid bij het gebruik van een koptelefoon. Als je de search gebruikt vind je die topics zo, het is denk nog geen week geleden dat het langskwam.
 • ik ben erg tevreden met mijn A7N8X Deluxe. erg goede prestaties. ik heb alleen wel een geluid probleem. ik hoor als ik niets doe allemaal vervelende ruis geluiden.
 • hier zal wel wat in staan :lol:
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/791925
 • Het Soundstorm geluid (oboard geluid) zal wel hetzelfde zijn als op de Abit bordjes, maar ik heb met het onboard geluid iig geen problemen ondervonden bij gebruik van speakers en koptelefoon. Het klinkt juist erg zuiver door de microfooningang.
 • Wereldbord !!!
  Diegene die problemen hebben met het geluid, hebben OF een deluxe versie 1 van een bepaalde produktiedatum die netjes door ASUS (kunnen) worden omgeruild OF de juiste drivers gebruiken (b.v. Realtek ALC650)
 • [quote:8f32553761="Ruud de Wit"]Wereldbord !!!
  Diegene die problemen hebben met het geluid, hebben OF een deluxe versie 1 van een bepaalde produktiedatum die netjes door ASUS (kunnen) worden omgeruild OF de juiste drivers gebruiken (b.v. Realtek ALC650)[/quote:8f32553761]ik heb rev 2. en problemen.

  de realtek drivers zijn [b:8f32553761]niet de juiste[/b:8f32553761] drivers. het is toch geen realtek onboard sound? ik betaal voor soundstorm en dan wil ik ook soundstorm. geen realtek. de bijgesloten drivers gaven mij geluidsproblemen en de laaste drivers hebben dit probleem niet opgelost. bios updates ok niet.

  asus hoort gewoon er voor te zorgen dat zoals het mobo paket verkocht wordt, probleem en bug-vrij is. en als dat niet het geval is, moet er een update te verkrijgen zijn die dat probleem moet oplossen.

  nu bijna een jaar nadat de A7N8X op de markt is, is er nog steeds geen driver die mijn geluids probleem verhelpt. schande.

  het probleem stoort me nou niet zo heel erg, ik heb met wat low-tech oplossingen de ruis die te horen was wat weten te verminderen. maar zo hoort het natuurlijk niet.
 • Da's nou jammer…. ASUS koopt de (soundstorm) chips gewoon van realtek
  Versie 5.10.00.5190 werkt in ieder geval vlekkeloos
 • de realtek drivers degrederen de geluidskwaliteit tot dat van een 12 euro geluidskaartje.
  asus wappert met de soundstorm vlag, maar ik hoor alleen een zandstorm.

  ik dacht trouwens dat nvidia de soundstorm chip maakte…
 • Welke drivers gebruik je nu dan ?
  Nvidia produceert de nforce2 chip, maar het geintegreerde geluidsdeel is door realtek ontwikkeld
 • [quote:31200d089e="Ruud de Wit"]Welke drivers gebruik je nu dan ?
  Nvidia produceert de nforce2 chip, maar het geintegreerde geluidsdeel is door realtek ontwikkeld[/quote:31200d089e]2.45 en nog wat verschillende.

  ik heb nooit problemen met realtek onboards gehad en ik bouw al 3 jaar pc's. ik heb bijna 100 pc's inelkaar gezet en getest. sinds 10 maanden gebruik ik nforce mobos, sinds kort aleen a7n8x deluxe met soundstorm. en voordat ik soundstorm gebruikte, heb ik nooit, maar dan ook nooit geluidsproblemen ondervonden. ik heb veel klanten die klagen over de ruis met soundstorm.

  ik begrijp er helemaal niets van. maar ik heb mogelijk een nieuwe fix gevonden. even uitproberen en als het goed gaat maak ik even een nieuw topic.
 • [quote:4776e39457="J.J.Flash"]weet men niet waar men mee bezig is?[/quote:4776e39457]

  Ga daar maar van uit…..

  Gebruik alleen maar asus mobo's al sinds de p1 en heb er nog nooit problemen mee gehad.
  Ook de a7n8x niet….
 • Ik had wat problemen met het geluid, maar na een driverupdate nergens meer last van gehad.
  Heb een Asus A7N8X Deluxe rev2.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.