Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer draait niet op volle toeren

SugarPsycho
8 antwoorden
 • Sinds vorig jaar heb ik mijn pc laten upgraden (amd athlon 2000+) door een klein bedrijfje. Nu heb ik het probleem dat ik in mijn bios, bij CPU PnP setup, mijn CPU Frequency niet op 133MHz kan zetten (wat ertoe leidt dat mijn pc niet op volle kracht draait, op die manier draait hij maar aan 1250 mhz).
  Als ik het wel op 133MHz zet, crasht de pc na een aantal minuten. Meerdere malen heb ik mijn pc binnengebracht maar de werknemer vond de oorzaak niet (ik heb ze uiteindelijk zelf gevonden), ik voel me bedrogen. Dus mijn vraag is, wat kan ik aan mijn computer veranderen, zodat hij weer op max. snelheid draait???? (ik ben geen echte computer kenner dus ik zou het enorm apprecieren moest ik hulp krijgen)

  Groetjes
 • Om daarover te kunnen oordelen hebben we meer info over het systeem nodig. De merknaam en het model van het moederbord en het type geheugen (PC100/PC133) zijn daarbij het belangrijkste.
  De naam van het moederbord vind je vaak in witte letters gedrukt tussen de PCI (die witte) sloten en het type geheugen is vaak aangegeven op de chipjes.
 • http://www.aida32.hu/aida32.php

  aida32 is een perfect programma om je pc specs te bekijken.
 • Na een aantal minuten crashen is typisch voor warmteproblemen. Kijk eens wat de temperaturen zijn, je kunt ze bekijken en loggen met MBM. Kijk ook eens of alle fans wel goed draaien.

  http://mbm.livewiredev.com/
 • Dank u voor de nodige uitleg, ik heb de volgende informatie gevonden:

  Moederbordeigenschappen
  Moederbord ID 62-1029-001131-00101111-040201-SiS735$K7S5AK7S5A Release 10/29/2002 S
  Moederbordnaam ECS K7S5A

  Front Side Bus Eigenschappen
  Bus Type DEC Alpha EV6
  Bus Breedte 64 bit
  Werkelijke kloksnelheid 100 Mhz (DDR)
  Effectieve kloksnelheid 199 Mhz
  Bandbreedte 1592 MB/s

  Geheugenbus-Eigenschappen
  Bus Type SDR SDRAM
  Bus Breedte 64 bit
  Werkelijke kloksnelheid 100 Mhz
  Effectieve kloksnelheid 100 Mhz
  Bandbreedte 796 MB/s

  Moederbord Technische Informatie
  CPU Sockets/Slots 1
  Expansie Slots 5 PCI, 1 AGP, 1 AMR
  RAM Slots 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM
  Geïntegreerde apparaten Audio
  Groottefactor(Form Factor) ATX
  Moederbordafmeting 240 mm x 300 mm
  Moederbord Chipset SiS735

  Moederbordfabrikant
  Firmanaam Elitegroup Computer Systems Inc.

  En dan de warmte: Case 25°C CPU 46°C Sensor 3 0°C


  Ik hoop dat je me kan helpen,

  groeten
 • je hebt sd-ram dat op 100 mhz loopt, als deze geheugen repen geen 133mhz ondersteunen zou het daar aan kunnen liggen
 • Probeer het eens met open case (dus FSB hoger zetten en de kast open). Liefst nog met een huisventilator blazend op de kast. Als-ie dan niet meer crasht, dan is het vrijwel zeker een warmteprobleem. De oplossing daarvoor is casefans kopen…

  Edit: Computer_Nerdo kán gelijk hebben, maar als de RAM het niet trekt, is het vaak dat de computer niet eens wil doorstarten en niet dat-ie er later mee kapt.
 • Dat moederbord is dus gewoon in orde. Het probleem zal hem dus waarschijnlijk in het feit zitten dat het geheugen PC100 is ipv PC133 of het is idd een warmteprobleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.