Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

W98se Bios ondersteuning voor USB

6 antwoorden
  • Heb een i430FX chipset. Draai W98se. Moet USB in de Bios ondersteunt worden om mijn PCI USB2.0 kaart werkende te krijgen. Heb nu een Award Modular v4.50PG bios (60313).
  • Ik dacht het niet, usb staat alleen in de bios als je moederbord ondersteuning biedt, maar zo'n kaartje heeft eigen drivers en daar zou die het mee moeten doen.
  • Idd. Het BIOS ziet alleen een PCI kaart, maar weet niet wat die kaart doet. Daar moeten OS en drivers voor zorgen.
  • Dank voor de reactie. Heb tevens bericht gehad van PCpartner, fabrikant van het moederbord. De i430FX ondersteunt geen USB. Dus add-on kaarten gaan het niet doen.
  • [quote:407a6b0c93="August"]Heb tevens bericht gehad van PCpartner, fabrikant van het moederbord. De i430FX ondersteunt geen USB. Dus add-on kaarten gaan het niet doen.[/quote:407a6b0c93]Dat lijkt me een onzin verhaal. De FX chipset ondersteund zelf geen USB, dat geloof ik best. Maar een add-on kaart heeft niks met die chipset te maken; als de chipset de PCI bus correct ondersteund, maakt het niet uit wat voor type PCI interface kaart erin gestopt wordt. Of dat nou een RS-232 kaart of een Firewire kaart is, voor de chipset is het niet meer dat 'een interface kaart op de PCI bus'. Het OS (bijv. windows) moet in combinatie met drivers (van de kaartfabrikant) de kaart's uiteindelijk interface goed laten functioneren, niet de chipset op het mobo. Ik kan me wel voorstellen dat er een specifiek probleem met dat model moederbord is, waardoor het niet werkt, maar in het algemeen is het onzin.
  • Goed, dit is nieuw voor me. Wat wel werkt is dat windows de pci kaart wel detecteert wanneer ik hem plaats. Echter na installatie van de drivers ed. kan ik bij de printer geen USB poort toevoegen. Het systeem ziet de USB gewoon niet. Ga het nogmaals proberen...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.