Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Moederboard werkt niet met videokaart

9 antwoorden
  • Ik heb een ECS L7S7A2 V1.1A mobo gekocht en de processor (amd athlon 2500+) erop gezet + videokaart. Maar nu krijg ik geen beeld :S de cooler van de videokaart draait wel. Het gaat hierbij om een geforce 4 ti4200 8x agp.. Deze werkt op een andere computer wel... Ook een geforce 4 mx 460 werkt niet, terwijl die op een ander systeem ook als de tierelier draait. Voor de rest heb ik het bios gereset door zo'n jumper te verplaatsen... Voor de rest krijg ik geen piepjes of iets... de hdd hoor ik ratelen en de processor fan en videokaart fan draaien normaal.
  • Je hebt de jumper na het resetten wel weer terug gezet? Anders start je PC namelijk ook niet (dan draaien de fans meestal ook al niet btw). Ik vrees voor je dat er iets kapot is, de truuk is alleen te achterhalen wat. Ik weet niet of je de mogelijkheid hebt om het geheugen en eventueel de processor in een andere computer te testen?
  • [quote:a1166aab0e="Marcel de Reus"]Je hebt de jumper na het resetten wel weer terug gezet? Anders start je PC namelijk ook niet (dan draaien de fans meestal ook al niet btw). Ik vrees voor je dat er iets kapot is, de truuk is alleen te achterhalen wat. Ik weet niet of je de mogelijkheid hebt om het geheugen en eventueel de processor in een andere computer te testen?[/quote:a1166aab0e] De processor, geheugen en moederboard is splinternieuw. Ik heb de jumper goed gezet ja... ook hoor ik gewoon de hdd tikken en de fans draaien... Ergens anders hoorde ik dat het bios misschien op PCI mode staat terwijl hij op AGP moet.....
  • mss stomme vraag, maar zit hij goed in het AGP slot??
  • [quote:52fdcac175="Alexander Online"]mss stomme vraag, maar zit hij goed in het AGP slot??[/quote:52fdcac175] Ja, Ik heb er 2 verschillende kaarten in gehad en het 'palletje' achter de kaart springt dicht. Ook draait de fan gewoon die erop zit
  • heb je het met een andere vga kaart geprobeert ? Desnoods een PCI ? Als je hem kaal (met alleen proc, mem, floppy en VGA) opstart, doet ie het ? Zijn er ledjes op het mobo ? Wat geven die aan.
  • [quote:305ee8b5e3="Bosje"]heb je het met een andere vga kaart geprobeert ? Desnoods een PCI ? Als je hem kaal (met alleen proc, mem, floppy en VGA) opstart, doet ie het ? Zijn er ledjes op het mobo ? Wat geven die aan.[/quote:305ee8b5e3] Ik heb met 2 videokaarten geprobeerd (zie mijn openingspost). Ik heb geen PCI kaart dus.... er zitten ook geen ledjes op het mobo. Op dit moment zit er een reepje geheugen, proc, en vga kaart in.
  • Als hij op PCI staat dan maakt dat niets uit. Hier kijkt het BIOS enkel naar als er zowel een PCI als een AGP videokaart aanwezig zijn, de ingestelde maakt hij dan de primare kaart waar hij vervolgens de post-info etc naartoe dondert. Nieuwe dingen kunnen ook kapot zijn, dat noemen we ook wel DOA - Dead On Arrival
  • zit er geen onboard videokaart op die met de hand moet worden gedisabled door middel van een jumper ?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.