Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Ik kkan de AGP Apeture Size niet hoger als 64mb zetten.

None
14 antwoorden
 • Ik kijk zojuist in mijn Bios want ik wou mijn AGP Aperture Size op 128 MB zetten en wat denk je ? :roll: kan die maar tot 64 MB ! HELP!!! dit is toch raar , of ligt dit aan mij ?
 • [quote:06681b0ea3="Computerfreakje"]Ik kijk zojuist in mijn Bios want ik wou mijn AGP Aperture Size op 128 MB zetten en wat denk je ? :roll: kan die maar tot 64 MB ! HELP!!! dit is toch raar , of ligt dit aan mij ?[/quote:06681b0ea3]Ik vind het niet hemelschokkend. Wellicht is het een beperking van je BIOS. Al een update uitgevoerd? Daarnaast, de AGP aperture size is zowieso wat discutabel, zie de FAQ:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=99415
 • [quote:523ec4042b="Captain_Kansloos"][quote:523ec4042b="Computerfreakje"]Ik kijk zojuist in mijn Bios want ik wou mijn AGP Aperture Size op 128 MB zetten en wat denk je ? :roll: kan die maar tot 64 MB ! HELP!!! dit is toch raar , of ligt dit aan mij ?[/quote:523ec4042b]Ik vind het niet hemelschokkend. Wellicht is het een beperking van je BIOS. Al een update uitgevoerd? Daarnaast, de AGP aperture size is zowieso wat discutabel, zie de FAQ:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=99415[/quote:523ec4042b] Ik heb een CompaQ Moederbord en dus een CompaQ Bios de Bios is uit het jaar 2000.
 • [quote:3ef1ca555f="Computerfreakje"]Ik heb een CompaQ Moederbord en dus een CompaQ Bios de Bios is uit het jaar 2000.[/quote:3ef1ca555f]Dat verklaart natuurlijk het een en ander. Maar waarom moet het persé hoger dan 64MB staan? Hoeveel MB zit er eigenlijk op die GF2 van je?

  BTW, je hebt een "duidelijke" topic titel gekozen.., :-?
 • [quote:2a45ebfdb5="Captain_Kansloos"][quote:2a45ebfdb5="Computerfreakje"]Ik heb een CompaQ Moederbord en dus een CompaQ Bios de Bios is uit het jaar 2000.[/quote:2a45ebfdb5]Dat verklaart natuurlijk het een en ander. Maar waarom moet het persé hoger dan 64MB staan? Hoeveel MB zit er eigenlijk op die GF2 van je?

  BTW, je hebt een "duidelijke" topic titel gekozen.., :-?[/quote:2a45ebfdb5] er zit 64 mb op. en over de topic titel die ga ik ff veranderen.
 • Het verhogen of verlagen van AGP Aperture size zal in de prestaties van je videokaart niet of nauwelijks te merken zijn, dus waarom zou je het (willen) veranderen?
 • [quote:bf8f5f1f09="Hu'uruun"]Het verhogen of verlagen van AGP Aperture size zal in de prestaties van je videokaart niet of nauwelijks te merken zijn, dus waarom zou je het (willen) veranderen?[/quote:bf8f5f1f09] Voor de lol :P
 • De AGP aperture size is hoegenaamd niet van invloed op de prestaties van je video kaart (zelf uitgebreid getest). Je moet hem alleen niet lager zetten dan 32, en niet hoger dan het aanwezige ram geheugen.
 • [quote:37175cef3f="gerben"]De AGP aperture size is hoegenaamd niet van invloed op de prestaties van je video kaart (zelf uitgebreid getest). Je moet hem alleen niet lager zetten dan 32, en niet hoger dan het aanwezige ram geheugen.[/quote:37175cef3f] Ja , dat klopt alleen Gerben je moet wel toegeven dat het raar is dat ik de apeture size niet hoger dan 64 MB kan instellen. Overigens op mijn oude mobo (ASuS P2-BF kon die tot 256MB apeture size :roll: ) Groetjes Computerfreakje
 • ik heb een 256 mb groote grafiese plaat en mijn size staat op 128 :S zal ik het in de prestaties merken om maar 256 er neer te zette?
 • [quote:b8db62e039="vincenzo"]ik heb een 256 mb groote grafiese plaat en mijn size staat op 128 :S zal ik het in de prestaties merken om maar 256 er neer te zette?[/quote:b8db62e039] Het zal altijd wel iets schelen ongeveer 5 tot 10% denk ik,
 • Het scheelt minder dan 1%, dus eigenlijk niets. Er is geen duidelijk verband aan te wijzen in 3Dmark. Die zelf al een foutenmarge opgeeft van 3%. Alleen beneden bij 16 of minder gaat de performance naar beneden, en bij 4 gaat het systeem plat. Er zijn meldingen van systemen die plat gaan, of lagere performance, bij een aperture hoger dan het aanwezige ram.

  Dat je niet hoger in kunt stellen dan 64 is blijkbaar een "beperking" in het bios. Maar 64 is zoals boven aangegeven een goede instelling. Je hoeft je er dus niet druk over te maken.
 • Precies wat Gerben zegt, het heeft totaal geen noemenswaardige effect op de snelheid van je systeem, wel op je stabiliteit.

  Ik snap ook niet waar Computerfreakje die 5 a 10% vandaan toverd, uit zijn duim?

  Lees ook eens het stuk in de videokaarten FAQ over AGP Aperture size.
 • [quote:306a212ce4="Red Dragon"]Lees ook eens het stuk in de videokaarten FAQ over AGP Aperture size.[/quote:306a212ce4]Als ie nou mijn eerste raad had opgevolgt, had ie dat al lang gelezen. :-?

  Zowieso een beetje veel ophef over niks.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.