Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

pc hangt na enkele minuten

Anoniem
Brbnts rkl
13 antwoorden
 • Hallo, ik ben een oude pc aan het herinstalleren met win2000.
  Betreft een PIII met 6GB hd .
  De installatie verliep zonder problemen.
  Na het opstarten kan ik slechts enkele minuten werken, juist genoeg om te zien dat er geen hardwareconflicten zijn, dat het geheugen herkent wordt, e.d.Op dat moment weigert de muis en toetsenbord alle dienst, alles bevroren dus.
  Er steekt onderhand een kleine 500Mb geheugen in.
  Iemand een idee?
  Johan
 • Yep, iig om te testen of het een software of een hardware probleem is. Download knoppix, van ftp://ftp.knoppix.nl/pub/os/Linux/distr/knoppix/
  dit is een GNU/Linux distro die volledig vanaf cdrom draait. Je hoeft dus enkel met de cdrom erin op te starten en kijken of het probleem zich ook dan voordoet.
 • [quote:53bf97bf8c="johangel"]Er steekt onderhand een kleine 500Mb geheugen in.
  Iemand een idee?[/quote:53bf97bf8c] Hoeveelheid is niet het belangrijkst, het geheugen moet gewoon goed zijn. Eventueel testen met Memtest86.
 • heb je 1 of 2 reepjes geheugen?
 • drie
 • Lukt opstarten in Veilige Modus ook niet?
 • In veilige modus (had ik voorheen niet getest) is er blijkbaar geen probleem;zo'n 10 minuutjes op bezig geweest.
  Bij het testen van die PIII versteek ik gewoon muis,toetsenbord en moniter van de pc waarmee ik nu werk naar de oude pc;de enige kaart die in de PIII zit is voor het beeldscherm;
  De enige software is W2000.
  Johan
 • Dan kun je in Veilige Modus een blik in de logfiles werpen…
  En ook even naar conflicten in de configuratie kijken:
  Start—Uitvoeren…>msinfo32
  Onder Systeeminfo vind je Hardwarebronnen, en daaron Conflicten/Delen - staat daar iets wat strijdt met muis of toetsenbord?
  En anders misschien combinaties onder IRQ's die verdacht ogen?
 • [quote:46319cb199="johangel"]In veilige modus (had ik voorheen niet getest) is er blijkbaar geen probleem;zo'n 10 minuutjes op bezig geweest.[/quote:46319cb199] Het kan een driver probleem zijn, maar ja zonder veel drivers is alleen de videokaart (of geluidskaart of netwerkkaart) een verdachte. Het wordt niet gemeld maar misschien zit dat spul onboard …
  Verder zegt het draaien in veilige mode niet alles. BIj defect geheugen en zo, pruttelt Windows wel vaker door in veilige modus. Maar soms ook niet. Krijg je nog blauwe schermen te zien?
 • In systeeminfo zie ik geen abnormaliteiten.
  In het toepassingslogboek staan echter een 10-tal fouten met vermelding:bronnen:perfects,winmgt,perfnet,userenv,com+,rastrs,perfdisk.En aan dag en uur te zien telkens dezelfde fouten sinds ik let de pc bezig ben.
  Wat zou ik doen:servicepack installeren? Win2000 eens opnieuw installeren, of eens proberen met een oudere versie van windows?
  Graag uw advies, Johan
 • kijk eens na of alles bij je videokaart goed vast zit en hij goed in het pci-slot zit.
 • Rechtsklik op Deze computer, klik op Beheren. Klik op het plusje voor Services en Toepassingen (zodat die wordt uitgevouwen) en klik op Services. In het rechtervenster zie je nu de services staan, waaronder ook de Remote Procedure Call (RPC) service. Is die gestart?: deze service kan niet handmatig worden gestart op gestopt - als hij niet is gestart kun je op de naam dubbelklikken en in het volgende venster het Opstarttype wijzigen naar 'Automatisch'. Systeem herstarten: probleem doet zich nog voor?
 • Die service stiond op automatisch;
  Nu ja, ik heb w95 geinstalleerd en die pc loopt als een trein.Ik doe een upgrade naar 98SE, en hij bevriest weer na enkele minuten werken;
  Mobo maar dumpen?
  Johan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord