Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

AMD en Intel

24 antwoorden
 • Als ik de advertenties lees van aangeboden pc's valt me op dat de AMD processoren vaak veel minder Ghz hebben dan de Intel's die in systeemn verkocht worden die als "gelijkwaardig" bestempelt worden. Is de AMD efficienter of zijn ze niet gelijkwaardig?
 • [quote:3da3585d4e="TheOnly"]Als ik de advertenties lees van aangeboden pc's valt me op dat de AMD processoren vaak veel minder Ghz hebben dan de Intel's die in systeemn verkocht worden die als "gelijkwaardig" bestempelt worden. Is de AMD efficienter of zijn ze niet gelijkwaardig?[/quote:3da3585d4e] De AMD processoren lopen langzamer dan de Intel wat Ghz betreft, maar de benaming van de AMD geeft aan waar ze staan in vergelijking met Intel. Dus een Athlon 3000+ is ongeveer gelijk aan een P4 3.0. MAAR!!! AMD is nogal genereus wat betreft het toekennen van die cijfers... Het schijnt dat een Athlon 3000+ te vergelijken is met een P4 2.8. Je moet het dus iets minder ruim zien dan AMD het doet... AMD CPU's lijken dus inderdaad efficienter te lopen, maar het ligt meer aan de bouw en technologie van de processor dan aan efficientie: ze werken gewoon anders, zal ik maar zeggen.
 • Nee hoor, ze zijn wel zo ongeveer gelijk, want de AMD hebben QuantiSpeed Technogoly, iets waarmee ze waarschijnlijk 4 keer zo snel informatie kunnen verwerken ofzoiets. een AMD XP 3200+ is ongeveer net zo snel als Intel 3.0 GHz alleen is de AMD sneller bij spellen maar weer slechter in tekst zoeken Ik heb een 2600+ en die is met spellen net zo snel als een 2,8 GHz
 • Intel en AMD gebruiken allebei een verschillende architectuur voor hun cpu's: De cpu's van intel hebben, in vergelijking met AMD's, een hoge kloksnelheid nodig om goede prestaties neer te zetten, maar ze halen deze hoge kloksnelheid gemakkelijk. De cpu's van AMD hebben niet zo'n hoge kloksnelheid nodig om toch goed te kunnen presteren, ze halen echter ook minder makkelijk een hoge kloksnelheid (in vergelijking met de intel cpu's).
 • dat amd sneller is dan intel cpu's is omdat een of ander lijntje korter is dan bij de intel cpu's, doordat dat ding bij intel langer is kunnen er hogere kloksnelheden worden gehaald. De AMD 64 cpu's zijn trouwens met de rating wel goed
 • nouw de amd 64 moet juist ongveeer noch 200 pr rating er bij krijgwen als je het echt gata vergeljiken met een intel of gewone amd hoor..
 • Deel 635 van het AMD vs Intel geneuzel. Waar draai dit op uit. :roll:
 • [quote:660cc20ba8="jackdegek"]Intel en AMD gebruiken allebei een verschillende architectuur voor hun cpu's: De cpu's van intel hebben, in vergelijking met AMD's, een hoge kloksnelheid nodig om goede prestaties neer te zetten, maar ze halen deze hoge kloksnelheid gemakkelijk. De cpu's van AMD hebben niet zo'n hoge kloksnelheid nodig om toch goed te kunnen presteren, ze halen echter ook minder makkelijk een hoge kloksnelheid (in vergelijking met de intel cpu's).[/quote:660cc20ba8] Duidelijk en helemaal correct. ;) Zolang iedereen fatsoenlijk blijft is er niets mis met deze discussie.
 • Is al zo vaak gevoerd en loop iedere keer weer op hetzelfde uit. :o
 • voor de een is intel alles, voor de andere AMD, zo kun je wel aan de gang blijven, koop gewoon de proc die het best bij je past and shut up :P
 • Kijk ook eens naar de prijs! De prijs/kwaliteit verhouding is van de AMD gunstiger!
 • // edited by moderator
 • [quote:cd229a5232="Booster"]snip[/quote:cd229a5232] Nou, dit bedoel ik nou Mod's :roll: // edited by moderator
 • ik zou voor een P4 kiezen als geld niet uitmaakt en je puur prestaties wilt hebben, celeron zou ik gewoon niet nemen omdat die evenveel/meer kosten dan athlon xp's die sneller zijn. Voor de meeste mensen die wel goede prestaties willen en toch ook een beetje geld willen overhouden is de AMD het meest geschikt. Dit is mijn mening
 • Voor de duidelijkheid, dit is een forum voor volwassen gedrag. Het gaat maar over [i:e078786a7d]computerchips[/i:e078786a7d], als je daar emotioneel van wordt heb je heel hard een leven nodig. Ik verwacht dat iedereen zich hier fatsoenlijk gedraagt, anders krijg je een waarschuwing en als het nodig is een ban.
 • Het is wel grappig om te zien hoe die discussies over AMD en Intel lopen :) Ik denk dat je het beste kunt kijken naar je wat jezelf wilt, dus denk erover na waar je het systeem voor wilt gaan gebruiken en kijk eens wat op het internet rond naar bv. benchmarks ed. (Forums lezen kan idd ook) Meestal komt het toch neer op het totale systeem, zeker met de snelheden en prestaties die tegenwoordig worden neergezet door de processoren. Ik heb zelf zowel Intel als AMD processoren staan en ze doen het allemaal prima. Groeten, Jan
 • Voor mijn eigen pc heb ik een AMD, dit vanwege de prijs. AMD heeft een goede prijs/kwaliteit, en vaak vraag ik me dan af waarom er zoveel mensen intel nemen :-?
 • [quote:04a5b06c6a="Alexander Online"]Voor mijn eigen pc heb ik een AMD, dit vanwege de prijs. AMD heeft een goede prijs/kwaliteit, en vaak vraag ik me dan af waarom er zoveel mensen intel nemen :-?[/quote:04a5b06c6a] omdattie in de aanbieding zijn bij de aldi ;) :P 8) , of de pIII omdat dat automatiseringsbdrijf van het PC Prive gebeuren met Intel werkte
 • [quote:b8bdf33a41="Alexander Online"]Voor mijn eigen pc heb ik een AMD, dit vanwege de prijs. AMD heeft een goede prijs/kwaliteit, en vaak vraag ik me dan af waarom er zoveel mensen intel nemen :-?[/quote:b8bdf33a41] iNtel is gewoon voor de meeste consumenten het makkelijkst. Jarenlang terroriseerde iNtel de markt door de consument wijs te maken dat het aantal Hertz de snelheid bepaalde. Dit is niet zo. Nu ziet de consument dat iNtel de hoogste kloksnelheid heeft en dus de snelste is. BULLSHIT! Ook is AMD bij de consument niet bekend. Ik wil me niet pro-AMD opstellen, maar zo zie ik het.
 • Qua prijs kwaliteits verhouding lijkt mij een Pentium 4 2,6 of 2,8ghz op dit moment de beste keuze samen met een i875 moederbord. Intel CPU´s en Moederborden zijn niet meer zo duur als eerst. Als geld geen rol speelt zou ik voor een Athlon 64 3200+ gaan. Ik heb geen voorkeur voor AMD of Intel, ik wil gewoon het beste voor mijn geld en dan maakt het mij niet uit wie dat is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.