Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Gezocht een Dual prosesor Mobo

11 antwoorden
 • Hallo, Ik wil een mobo aanschaffen en wel een dual prosesor, zeg maar 2x p4 3.0 erop. Kan dit uberhaubt en zo ja welke zouden jullie aanbevelen? Groetjes.
 • Ik heb niet zo veel verstand van P4, maar er zijn wel dual mobo's. Volgens mij zijn dat gewone socket478 mobo's waar je Intel Xeon en P4 processoren op kwijt kunt.
 • Ten eerste: De Xeon is geen Pentium 4 gebaseerde processor. Ten tweede: Xeon heeft meer pins, 576 ofzoiets, weet niet meer precies. http://www.intel.com/products/server/processors/server/xeon/
 • [quote:813ea07b5c="XPfrustratie"]Ik wil een mobo aanschaffen en wel een dual prosesor, zeg maar 2x p4 3.0 erop.[/quote:813ea07b5c][u:813ea07b5c]waarom[/u:813ea07b5c] wil je een dual CPU mobo?. Ik weet dat [url=http://www.tyan.com]Tyan[/url] dual CPU boarden verkoopt. Volgens mij heeft intel alleen in de Xeon (non-desktop) en PIII series CPU"s die geschikt zijn voor multi processing. AMD heeft de MP versie van de Athlon serie en sinds kort ook de Opterons. Je beste gok is dus op dit moment 2 Athlon MP's met een tyan mobo.
 • Kijk even rond op www.2cpu.com , daar kun je een heleboel info vinden. Met de nodige achtergrond informatie kun je meteen bepalen of een dual geschikt is voor de dingen die jij er mee wil doen.
 • [quote:ccde7fbe31="Hu'uruun"]Ten eerste: De Xeon is geen Pentium 4 gebaseerde processor. Ten tweede: Xeon heeft meer pins, 576 ofzoiets, weet niet meer precies. http://www.intel.com/products/server/processors/server/xeon/[/quote:ccde7fbe31] Xeon is gewoon een P4 met een andere naam, eventueel meer cache en de mogelijkheid voor multiprocessorsystemen is niet gedeactiveerd. Verder zijn ze identiek. Het aantal pinnen is 603 of 604.
 • [quote:3908491648="egslim"][quote:3908491648="Hu'uruun"]Ten eerste: De Xeon is geen Pentium 4 gebaseerde processor. Ten tweede: Xeon heeft meer pins, 576 ofzoiets, weet niet meer precies. http://www.intel.com/products/server/processors/server/xeon/[/quote:3908491648] Xeon is gewoon een P4 met een andere naam, eventueel meer cache en de mogelijkheid voor multiprocessorsystemen is niet gedeactiveerd. Verder zijn ze identiek. Het aantal pinnen is 603 of 604.[/quote:3908491648] Is xeon sneller of langzamer dan een P4 3.0? Thx
 • Met dezelfde kloksnelheid en evenveel cache hebben de Xeons een tragere FSB, dus ze zullen iets slechter presteren.
 • [quote:6dfc2ceb65="egslim"][quote:6dfc2ceb65="Hu'uruun"]Ten eerste: De Xeon is geen Pentium 4 gebaseerde processor. Ten tweede: Xeon heeft meer pins, 576 ofzoiets, weet niet meer precies. http://www.intel.com/products/server/processors/server/xeon/[/quote:6dfc2ceb65] Xeon is gewoon een P4 met een andere naam, eventueel meer cache en de mogelijkheid voor multiprocessorsystemen is niet gedeactiveerd. Verder zijn ze identiek. Het aantal pinnen is 603 of 604.[/quote:6dfc2ceb65] Oeps, mijn fout. Was er niet helemaal bij vanmorgen (toetsweek...). Maar ik dacht toch echt dat de (originele misschien?) Xeon gebaseerd was op P3?
 • Klopt, maar net als Celeron zijn de huidige Xeon versies gebaseerd op P4. Intel maakt gewoon 1 basisontwerp, dat ze dan gebruiken voor de Pentium, Celeron en Xeon productlijnen. De enige verschillen zitten in cache, multiprocessorondersteuning en het al dan niet activeren van bepaalde features. Bij Xeon was HT al veel eerder geactiveerd dan bij P4.
 • @ x-frustratie Maar wat wil je gaan doen met een dergelijke investering? Gebleken is bij diverse testen dat alleen bij specifieke toepassingen(die vaak ook nog een plugin vereisen) winst gehaald kan worden uit een dual setup. Windows(mn server editions) om maar een voorbeeld te noemen weet ze wel te benutten maar draait er geen millisec sneller door.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.