Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Asus CUBX mobo; PIII 1GHZ

7 antwoorden
  • Heb een ASUS CUBX mobo, ik had 256 mb geheugen, wil naar 512,maar dat wil niet lukken. heb nu 2x256mb, maar geheugen telt maar tot 384 (en heeft dat ook). Volgens PC leverancier is dit een probleem van ASUS, maar dat geloof ik niet. Heeft iemand hier wel eens problemen mee gehad, en/of weet een oplossing? alvast bedankt
  • Even de geheugen modules in verschillende banken proberen. En zo gaan combineren. Ook even de modules apart proberen om er zo achter te komen of de winkel je niet opgelicht heeft.
  • Verschillende soorten geheugen (single-sided/double-sided) doorelkaar gebruiken lijdt wel eens tot problemen. Van dit ASUS-bord heb ik geen specifieke problemen kunnen vinden; heb het bord ook gehad.
  • Dit is gewoon weer een klassiek voorbeeld van het volgende verhaal: Het moederbord kent een maximaal ondersteunde chipgrote. In dit geval zal dat 128MBit zijn. In het moederbord was reeds een module van 256MB aanwezig, dit is een module met chippies aan beide zijden ofwel een double-sided module. Op deze double-sided module zitten: 16 x 128MBit = 256MB Dit geheugen wordt gewoon goed herkent aangezien het moederbord met 128MBit chippies over weg kon. Nu heeft de nieuwe module echter: 8 x 256MBit = 256MB In dit geval wordt er van elk van de acht chippies maar 128MBit herkent aangezien dat de module grote was en dan kom je dus uit op: 8 X 128MBit = 128MB en 256MB + 128MB = 384MB
  • tnx voor jullie reacties, vind jullie lief :P Reactie 1 beide modules zijn ok; apart in alle banken geprobeerd, elke module apart in elke bank geplaatst: wordt als 256 mb gezien. Beide modules in verschillende banken, wordt 384 gezien. Reactie 2 Modules zijn gelijk Reactie 3 Mooi verhaal, geloof het direct, maar hoe krijg ik de boel naar 512???
  • reepjes zijn gelijk : graag explicieter ? Zijn de reepjes nu wel of geen double sided ? Zijn ze beide van hetzelfde merk ? Zijn ze dus Identiek ? zijn ze allebei PC100 of PC133 ?
  • Je krijgt de boel met die modules dus niet naar 512MB. Tenminste dwz als die nieuwe module idd zoals ik beredeneerde een single sided stickie met 256MBit chippies. Je zult deze dan moeten ruilen voor een double-sided stickie met 128MBit chippies.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.