Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC start niet op na toevoegen geheugen

6 antwoorden
  • Hallo, Ik heb 256 MB PC2100 geheugen op een moederbord van DELL. Ik heb nog een reepje 256 PC2100 liggen van Kingston, maar als ik dat er in doe en ik zet stroom op mn moederbord dan gaattie piepen. Ik niet opstarten dus... Wat kan dit betekenen? Geheugen incompatible? Groet, JoHaan
  • Zou best eens kunnen. Wat gebeurt er als je alleen het andere reepje erin hebt?
  • * contoleer of alle reepjes en kaarten goed aangedrukt zijn * haal dat reepje er eens uit en probeer nogeens op te starten * vervang het originele reepje eens met het 2e reepje *post daarna je bevindingen.
  • Het reepje wat er al in zat functioneert dus naar behoren. Het nieuwe reepje zorgt dus voor die piepjes in alle gevallen: - naast het andere reepje - zonder het andere reepje in alle sloten
  • reepje is dan niet goed voor de Dell. Wat zegt het boekje van Dell over geheugens ? single of double sided ? Belangrijker : moet het wel of geen ECC zijn? Kijk of de Kingston hieraan vlodoet. (laatstelijk namelijk een hoop Dell pc´s meegemaakt, en het viel me op dat er alleen ECC geheugen erin zat en ook nog double sided.)
  • Dell zegt non-ECC or ECC. Ik heb non-ECC maar wel double sided, het reepje wat er in zit in single sided. Is dat het probleem?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.