Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

airflow en overklokken

None
19 antwoorden
 • Ik heb een PC staan met een 2500+ barton processor en een a7n8x dlx mobo. ik ben nu van plan om deze minstens naar een 3200+ over te klokken. boven op heb een SLK-947-U heatsink met arctic 5 pasta, maar nog geen fan. nog zoekend naar een goede, stille fan, vroeg ik me eigenlijk af hoeveel airflow er minimaal nodig is om deze overklok uit te voeren. ik ben trouwens niet van plan om de core voltage om hoog te gooien.
 • [quote:ebd496066d="Jasper G."]Ik heb een PC staan met een 2500+ barton processor en een a7n8x dlx mobo. ik ben nu van plan om deze minstens naar een 3200+ over te klokken. boven op heb een SLK-947-U heatsink met arctic 5 pasta, maar nog geen fan. nog zoekend naar een goede, stille fan, vroeg ik me eigenlijk af hoeveel airflow er minimaal nodig is om deze overklok uit te voeren. ik ben trouwens niet van plan om de core voltage om hoog te gooien.[/quote:ebd496066d]

  De Vcore niet omhoog? :roll: Nou, veel suc6 dan…

  Een goede stille fan?

  Stille: Papst, erg stil, mindere koelprestaties
  Goede: Delta, zeeeer (!!!) luidruchtig, ongeevenaarde koelprestaties voor een fan.
  Stille en goed: weet ik niet.
 • [quote:777fd1e48d="tweakermatt"]
  De Vcore niet omhoog? :roll: Nou, veel suc6 dan…
  [/quote:777fd1e48d]
  ik heb zelf 11x196=2156 zonder vcore omhoog met stock hs+fan. ik zie niet waarom het niet zou lukken met een betere heatsink en fan.

  mijn vraag is eigenlijk hoeveel luchtverplaatsing er minimaal nodig is om de boel redelijk te koelen. ik ben eigenlijk op zoek naar de beste geluid/koel prestatie verhouding. ik weet wel dat het een 92mm fan wordt, maar ik will absoluut geen volcanic-achtige geluids taferelen.
 • [quote:febd30404a="Jasper G."][quote:febd30404a="tweakermatt"]
  De Vcore niet omhoog? :roll: Nou, veel suc6 dan…
  [/quote:febd30404a]
  ik heb zelf 11x196=2156 zonder vcore omhoog met stock hs+fan. ik zie niet waarom het niet zou lukken met een betere heatsink en fan.

  mijn vraag is eigenlijk hoeveel luchtverplaatsing er minimaal nodig is om de boel redelijk te koelen. ik ben eigenlijk op zoek naar de beste geluid/koel prestatie verhouding. ik weet wel dat het een 92mm fan wordt, maar ik will absoluut geen volcanic-achtige geluids taferelen.[/quote:febd30404a]

  Hehe, bij een Volcano vergeleken is een Delta een straaljager :P

  Zonder die Vcore te verhogen zal wel lukken, maar ik denk dat het stabieler is als je hem ietsje verhoogt.

  Ik weet hoeveel luchtverplaatsing er nodig is. Wat wil je voor temps hebben? Mss heeft er iemand ervaring op dit forum met die heatsink.
 • [quote:665934de0a="tweakermatt"]
  Hehe, bij een Volcano vergeleken is een Delta een straaljager :P

  Zonder die Vcore te verhogen zal wel lukken, maar ik denk dat het stabieler is als je hem ietsje verhoogt.

  Ik weet hoeveel luchtverplaatsing er nodig is. Wat wil je voor temps hebben? Mss heeft er iemand ervaring op dit forum met die heatsink.[/quote:665934de0a]
  ik heb gelukkig nog nooit een Delta gehoort, maar maar ik heb er wel veel over gehoort. Dat wil ik dus absoluut niet. Ik weet eigenlijk niet hoeveel decibel acceptabel is, maar volgens mij begint het bij 35 dB toch wel een beetje te storen.

  Ik zou eigenlijk wel de vcore wel willen verhogen, maar als ik op 1.65v de 3200+ kan evenaren wil ik liever niet met voltages knoeien. Als ik 'm hoger moet zetten dan hou ik het bij 1.70 of 1.75.

  Ik heb het liefst temps van onder de 45 bij load. ik heb combinaties gezien van fans met 85,5 m³/h / 50,3 CFM bij 30 dB, maar nu vraag ik me af of dat wel genoeg is.
 • [quote:5a194ec159="Jasper G."]
  ik heb gelukkig nog nooit een Delta gehoort, maar maar ik heb er wel veel over gehoort. Dat wil ik dus absoluut niet. Ik weet eigenlijk niet hoeveel decibel acceptabel is, maar volgens mij begint het bij 35 dB toch wel een beetje te storen.[/quote:5a194ec159]

  Mijn fan produceert 40 dB en ik vind dat niet storend. (maar wie ben ik?) Ik ga morgen op de HCC een Delta kopen (48 dB).
 • Ik had een Delta 80HP en dat is absoluut storend. Op het moment dat ik 's ochtends met mijn nog duffe kop de PC aan zette dook ik naar de grond omdat ik dacht dat er een 747 over kwam vliegen ;-)
  Waarom zou je btw goede koeling kopen als je toch je Vcore niet gaat verhogen, daarvan stijgt de temp namelijk snel en daarom moet je dus goede koeling hebben. Anders is het effect van goede koeling nihil.
 • ik had onlangs een nieuwe fan voor mijn videokaart, die maakte zoveel lawaai dat ik 'm kon horen in bijna elke kamer in huis. :(

  wat ik zoek is gewoon een stille koeler, met genoeg vermogen om een 2500+ @ 3200+ koel te houden. mijn heatsink en pasta zijn allebij erg goed, maar er hoort natuurlijk wel een fan op.

  misschien zou het helpen als iedereen die dit nu leest, het vermogen van zijn of haar fan post.
 • [quote:7e1836d257="Marcel de Reus"]Ik had een Delta 80HP en dat is absoluut storend. Op het moment dat ik 's ochtends met mijn nog duffe kop de PC aan zette dook ik naar de grond omdat ik dacht dat er een 747 over kwam vliegen ;-)[/quote:7e1836d257]

  Das mooi, ik word erg moeilijk wakker, dan heb ik vanaf morgen een nieuwe manier om lekker wakker te worden :wink:

  Maar over die Vcore, ik merk het als ik mijn processor gaat overklokken dat de temp idd niet erg stijgt van de fsb verhogen, maar meer stijgt van het verhogen van de Vcore.

  En waarom wil je een andere koeler? Je zit toch al op de 2156MHz. Wil je nog hoger? Het lijkt me zonde om voor 44MHz een nieuwe koeler te kopen.
 • Ik vind YS-tech altijd wel goede middeweg fans hebben tussen preformence en stilte. Heb zelf een 34dBa YS-techje en die doet het prima, is enkel nog net iets te luid imho dus die gaat binnenkort fijn op 7V draaien :P
 • [quote:adee6afee0="tweakermatt"][quote:adee6afee0="Marcel de Reus"]Ik had een Delta 80HP en dat is absoluut storend. Op het moment dat ik 's ochtends met mijn nog duffe kop de PC aan zette dook ik naar de grond omdat ik dacht dat er een 747 over kwam vliegen ;-)[/quote:adee6afee0]

  Das mooi, ik word erg moeilijk wakker, dan heb ik vanaf morgen een nieuwe manier om lekker wakker te worden :wink:

  Maar over die Vcore, ik merk het als ik mijn processor gaat overklokken dat de temp idd niet erg stijgt van de fsb verhogen, maar meer stijgt van het verhogen van de Vcore.

  En waarom wil je een andere koeler? Je zit toch al op de 2156MHz. Wil je nog hoger? Het lijkt me zonde om voor 44MHz een nieuwe koeler te kopen.[/quote:adee6afee0]mijn computer loopt op 2156mhz, de nieuwe computer die ik aan het bouwen ben heeft alles behalve een fan.

  ik heb trouwens op freezinghardware.nl een goede ys-tech fan gevonden. 50CFM bij 31 dB. erg redelijk. denk ik.

  vanaf hoeveel dB zou je eigenlijk bijna niets horen?
 • Ik heb hier een 80mm fan die een maximum heeft van 29,8dB. Deze hoor ik niet! :)
 • Tja, hoeveel van die fans heb je erin dan?? Maakt wel degelijk uit of je alleen een cpu fan en ook nog eens twee casefans hebt ofzo!!

  Zou in het geval van casefans deze met alle 4de schroefjes monteren anders krijg je resonantie. Irritant is dat. (spreek uit ervaring, hehehe)
 • stukje over airflow
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/17829096#airflow
  hoeveel herrie je hebt zal liggen aan de hoeveelheid en de kwaliteit van je fans :) de herrie is ook weer verbonden met de hoeveelheid airflow
  trouwes lionhead je pcmark is niet echt goed zo…. foute link :roll:
 • Ik heb pas geleden 2 Papst casefans gekocht en volgens mij van het type die het stilst zijn, die 2 casefans hoor ik echt niet alleen als ik me oor er bij hou dan kan ik zachtjes een broemmm geluidje horen. Ze geven dan wel niet zo'n hoge airflow (19 cfm) maar ze hebben de tempraturen van mijn proc en mobo wel met een aantal graden omlaag gebracht.
 • [quote:4eef833df1="R-bin"]Ik heb pas geleden 2 Papst casefans gekocht en volgens mij van het type die het stilst zijn, die 2 casefans hoor ik echt niet alleen als ik me oor er bij hou dan kan ik zachtjes een broemmm geluidje horen. Ze geven dan wel niet zo'n hoge airflow (19 cfm) maar ze hebben de tempraturen van mijn proc en mobo wel met een aantal graden omlaag gebracht.[/quote:4eef833df1]die heb ik ook, mits je ze stevig vastschroeft hoef je ze niet to horen. 8)
 • Ik heb er twee van Revoltec (blue) en die doen zijn werk ook wel goed.

  P.S: Wat is er dan mis aan mijn PCmark04 Vandread? De link in mijn specs pagina doet het gewoon?
 • [quote:1ae12a52ea="Lionhead"]Ik heb er twee van Revoltec (blue) en die doen zijn werk ook wel goed.

  P.S: Wat is er dan mis aan mijn PCmark04 Vandread? De link in mijn specs pagina doet het gewoon?[/quote:1ae12a52ea]

  PCMark04 Project Details
  The project id is not valid - please check the URL.

  denk dat je je project niet hebt gepublished of geen publishlink gebruikt…. tuurlijk doet hij het bij jou gewoon want je bent ingelogd…

  de link moet er zoiets uit zien:
  http://service.futuremark.com/compare?pcm04=10624
 • Ok, hij moet het nu doen!

  Was vergeten het hokje published aan te vinken.

  Werkt hij nu?????????

  P.S: Net een hogere score als die van jou Vandread. Hehehe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.