Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Boot Agent verhindert opstart

Harry van de Wiel
7 antwoorden
 • PC met twee harde schijven start niet meer op. Bij aanzetten verschijnt de mededeling:
  Managed PC Boot Agent (MBA) v4.00
  (C) 1999 Lanworks Technologies Co (onderdeel van 3Com)
  UNDI initialize failed, no media detected
  Net work boot aborted

  Press any key en hij herstart weer. In BIOS opstartvolgorde gewijzigd, maar hij start niet van floppy of CD. Master en slave gewijzigd: zelfde resultaat. Datakabels van beide harddisks losgehaald: zelfde resultaat.
  Moet dus in BIOS zitten? Daar vind ik niets wat soulaas biedt.

  Heeft iemand enig idee hoe ik die Boot Agent kan passeren of beter nog: eraf kan gooien?

  Alvast bedankt! En o ja, er is haast bij: de PC is van mijn studerende dochter, die hem voor haar scriptie hard nodig heeft en volledig op haar vader vertrouwt…

  Harry van de Wiel
  :wink:
 • het lijkt mij dat je pc via het netwerk probeert te booten. Kijk eens of je in het bios ergens de vermelding Network Boot (of iets dergelijks) kunt vinden, zet dit op disabled.
 • Vaak springt ie naar booten van network als niets meer werkt, dus als ie niet van HD of CD kan booten. Ben bang dat het probleem verder gaat dan alleen in het bios network-boot uitschakelen.
 • JackdeGek bedankt, maar dat lost het probleem niet op. In het BIOS is niets van dien aard te vinden namelijk. De PC hangt overigens niet in een netwerk, maar zal daar ooit wel eens deel van hebben uitgemaakt.

  Brigitte ook bedankt, want je bent erin geslaagd me behoorlijk ongerust te maken. Je volgende reactie bevat hopelijk iets van een oplossing?

  Elke tip is welkom, want ik ben er weer een hele avond zoet mee geweest zonder ook maar het geringste spoortje van resultaat…
 • kun je de harde schijven uit de pc in elk geval in een andere pc plaatsen? op die manier kan je dochter in elk geval bij haar bestanden.

  # Kun je daarnaast wat meer informatie geven, wat voor hardware zit er in de computer (merk en type moederboard enz.)
  # Zijn deze problemen spontaan ontstaan of zijn ze ontstaan na een verandering aan de computer (bijvoorbeeld het toevoegen van hardware oid)?

  Heb je al geprobeerd het bios te resetten?
 • Zie je de harde schijven nog voorbij komen bij het opstarten? Zo niet: hardwareprobleem. Staan ze nog wel vermeld: mogelijk Windows-probleem. Dat laatste is uiteraard een stuk makkelijker op te lossen.
 • post je hardware config (lieft uitgebreid)

  Haal je 3com netwerkaart eruit of indoen onborad, disablen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.