Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Stille HDD koeler (Zalman?)

14 antwoorden
 • Mijn IBM en Maxtor schijven zitten momenteel letterlijk tegen elkaar aan. Deze worden nogal heet. Nou wil ik ze in de 5,25" slot plaatsen met een [b:5db7362728]stille[/b:5db7362728] HD koeler. Heeft iemand de Zalman ZM-2HC1 al in zijn bezit (zie link)? En werkt het een beetje ? Aangezien er totaal geen fan in zit. En in die buisjes zit geen vloeistof koeling...denk ik [url]http://www.zalman.co.kr/english/product/zm2hc1.htm[/url] en [url]http://www.alternate.nl/cgi-bin/goto.pl?main=/html/nodes_info/azz-40.html[/url] Of raden jullie mij een andere aan. Thnx !!
 • http://www.ocprices.com/?rev_id=178
 • lees: :) http://www.bit-tech.net/review/233/ ik zou gewoon die harddisk in de 5,25 inch monteren op zo'n goedkoop 5,25 inchbay harddisk plastic adapterdingetje (koop je voor 5 euro ofzo bij mediamarkt) of van die demp ophang gevalletjes .... (lekker helder ben ik weer :P) vind bijna 70! gulden beetje veel om een harddisk op te hangen beetje veel.... :roll:
 • ik heb trouwens ooit iets gelezen over mensen die hun HDD ophingen aan 'touwtjes/elastiek'. dan heeft hij geen direct contact met je kast en wordt het allemaal nog stiller. als je ze ook nog eens loshangt, ben je ook van je 'contactprobleem' af
 • [quote:b24074877a="Kjiratsiekoedel"]ik heb trouwens ooit iets gelezen over mensen die hun HDD ophingen aan 'touwtjes/elastiek'. dan heeft hij geen direct contact met je kast en wordt het allemaal nog stiller. als je ze ook nog eens loshangt, ben je ook van je 'contactprobleem' af[/quote:b24074877a] Ik heb mijn hdd aan tie-rips(of hoe heten die dingen?) hangen, en daar wordt ie inderdaad een stuk stiller van. Ik moet mijn oor tegen de kast houden om 'm te horen.
 • En toen stoote iemand tegen je kast, begon de HDD te schommelen en hoorde je schrrrrrrrrrrrrrrrrrrr en dat was de leeskop die op de schijf knalde ;-)
 • [quote:0252f2f0ab="Marcel de Reus"]En toen stoote iemand tegen je kast, begon de HDD te schommelen en hoorde je schrrrrrrrrrrrrrrrrrrr en dat was de leeskop die op de schijf knalde ;-)[/quote:0252f2f0ab] lol :lol: Maar als je die tiewraps (hoe je het ook spel) een beetje strak aantrek, dan kan er denk ik weinig fout gaan hoor... Ik zal het zelf ook eens proberen :)
 • Als je hem ergens strak tegen aan trekt trilt de boel dus weer ;-)
 • [quote:3c1dbd5c38="Marcel de Reus"]Als je hem ergens strak tegen aan trekt trilt de boel dus weer ;-)[/quote:3c1dbd5c38] Daar heb je weer gelijk in 8) Maar ik ga m'n kostbare HD (hhm, NOT :roll: ) niet aan elastiekjes hangen... Daar istie me net te dierbaar voor.
 • mijn harde schijf is al still genoeg. ik kan 'm niet horen. zelfs niet als ik alle fans uit doe. yup, maxtor met liquid bearings.
 • Die van mij maakt VEEEL lawaai :cry: Meer een hoogzoemend geluid, kzoek nog opyies om te dempen, een soort piepschuim doosje maken ofzo, maar dat isoleert te goed.
 • plastic ringetjes helpen ook wel. En makkelijk zelf te maken.
 • [quote:d3fcaa7c0c="Marcel de Reus"]En toen stoote iemand tegen je kast, begon de HDD te schommelen en hoorde je schrrrrrrrrrrrrrrrrrrr en dat was de leeskop die op de schijf knalde ;-)[/quote:d3fcaa7c0c] Dat dan weer niet. Die hdd hangt zo strak dat ie amper kan bewegen. En ik sta niet toe dat mensen tegen mijn kast stoten. :wink:
 • uhm die gozer vroeg of hij zijn hd koin koelen niet stiller maken :P

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.