Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

SMART Monitoring

MeM
8 antwoorden
 • Nadat ik in het BIOS de optie "SMART Monitoring" van de tweede harde schijf van mijn PC (Maxtor 200 GB) op enabled had gezet, verscheen tijdens het booten een foutmelding. Er wordt geadviseerd zo spoedig mogelijk een backup van de gegevens op deze schijf te maken en de schijf te vervangen. Ik heb de schijf net aangeschaft en een controle met powermax leverde geen fouten of slechte sectoren op. Ook nu ik de genoemde optie weer op disabled heb gezet blijft de waarschuwing verschijnen en kan deze alleen worden omzeilt door tijdens het booten F1 te toetsen. Weet iemand hoe groot de kans is dat de schijf werkelijk is beschadigd en hoe de optie eventueel kan worden uitgeschakeld?
 • Harddisk eruit trekken (eerst pc uit enzo). Pc aan. Laten booten. NETJES afsluiten. Dan hd er weer in. Kijk of de melding weer komt.

  Als die weer komt, kijk dan in de bios of de SMART optie is enabled. Zoja, doe dan het zelfde als hiervoor, MAAR zet dan VOORDAT de hd's worden gedetecteerd, in de BIOS de SMART uit.
 • dit hoort in Anders Hardware (ofnie mods?)
  ik heb een probleem wat in die richting komt, ben nu bezig met backuppen en gaat morgen op de post naar bedrijf.
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=107789
 • HD is gedrefragmenteerd, partities zijn verwijderd en de kabels zijn opnieuw geplaatst (na een aantal succesvolle boots zonder deze schijf). Smart optie is en blijft al die op disabled en melding blijft verschijnen.
  Verschil is verder dat bij mij, de tool (PowerMax) geen fouten aangeeft en de fabrikant dus zegt dat de schijf pas vervangen wordt wanneer dit het geval is.
 • dat hat ik ook paar maande laater was mijn HD kapot
 • Kan me vergissen, maar ik geloof niet dat SMART erg betrouwbaar is. Het kan best zijn dat die hd nog jarenlang meegaat na de eerste foutmelding.
 • SMART is niet meer dan een indicatie, maar ook niet iets om zomaar naast je neer te leggen. Maxtor heeft een eigen testtool (powermax), die je beter kan vertellen of de schijf al dan niet jofel is.
 • [quote:e50a2cd0e9="egslim"]Kan me vergissen, maar ik geloof niet dat SMART erg betrouwbaar is. Het kan best zijn dat die hd nog jarenlang meegaat na de eerste foutmelding.[/quote:e50a2cd0e9] MIjn ervaring is juist het omgekeerde. Op het moment dat alle testprogramma's hebben gemeld: harde schijf stuk, dan gaat Smart heel misschien een keer zeuren dat de harde schijf stuk is. Ik heb op dit punt alleen maar ervaring met Seagate schijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.