Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Problemen met Asus PC-DL Deluxe moederbord

Magna Computers
2 antwoorden
  • Ik heb wat problemen met het Asus PC-DL moederbord.
    De PC bestaat uit de volgende configuratie:

    - Chieftec DA-01SLD Silver Midi Tower Case
    - Power Supply Enermax EG465P-VE FM 24pins
    - Asus PC-DL Deluxe
    - 2x Intel XEON 2.8 GHz 512 kb cache 533Mhz
    - Corsair 512MB DDR333 32MX64 Twinx, CAS2, Matched Pair Low Latency
    - Corsair 1024MB DDR333 32MX64 Twinx, CAS2, Matched Pair Low Latency
    - 2x Western Digital Raptor WD360GD - Hard drive - 36.7 GB- standard - 3.5" - SATA-150 - 10000 rpm
    - Seagate Barracuda 7200.7 Plus - Hard drive - 160 GB -standard - 3.5" - ATA-100 - 7200 rpm
    - XFX FX5200/T 128 Mb PCI nVIDIA, TV-Out, Retail
    - LG DVD 16x48 OEM
    - ASUS DVD R/RW 4X +/-Retail 4XR,4XRW+/2.4XRW-,12X16X10X32X

    Er zitten dus 2 Raptor Western Digital WD360GD SATA-150 10000Rpm 36.7GB harde schijven in. Deze zijn geconfigureerd als RAID 0 (striping), dit wordt ook prima herkend, hierop heb ik Windows XP geïnstalleerd,
    echter zodra ik een willekeurige driver installeer in Windows (1e x
    VGA driver, 2e x Netwerk driver) en Windows gaat opnieuw opstarten dan
    krijg ik "bootdisk faillure, insert system disk and press enter". Ik
    kom dus met geen mogelijkheid meer in Windows terecht.
    Dit is nu al 2 x gebeurt. Ook staat in de bios alles correct
    betreffende de boot priority, deze staat zo dat hij als eerst gaat
    proberen op te starten van de SATA Raid controller.

    Hopelijk heeft iemand hier een oplossing voor, ik ben n.l al 2 dagen bezig
    om dit systeem normaal draaiende te krijgen.
  • Gebruik je SP1 voor Xp, en zijn je drivers voor Raid up to date ?
    Wijzig eens de boot delay in de raid bios (langer)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.