Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Upgrade computer

7 antwoorden
  • hoi Ik ben van plan begin volgend jaar een nieuw moederboard-processor en geheugen te kopen omdat ik wil beginnen met video bewerken op de pc en denk dat mn huidige asus cusl2 board met pentium III 800 Mhz en 512 Mb pc 133 geheugen misschien wat te langzaam is. Ik wil gaan werken met Pinnacle moviebox DV. Nu denk ik vanwege de prijs aan een AMD. Wat ik nu graag wil weten is of je hiermee meer problemen kunt verwachten dan met een pentium of is dit onzin? Alle tips en opmerkingen zijn meer dan welkom. Rene
  • Dat is onzin. AMD processoren zijn in gewoon net zo goed als Intel processoren. Het is echter zo dat welke proc sneller is (AXP vs P4) vaak afhangt van de applicatie die je draait. Nu wil jij gaan videobewerken en daarbij blijkt uit benchmarks dat de P4 op dat punt vaak net iets beter presteerd dan de AXP.
  • inderdaad onzin, als je maar rekening houdt bij de keuze van je processor dat je wel een bijpassend moederbord koopt :wink:
  • Het is inderdaad zo voor videobewerking dat je een snellere processor nodig hebt, want 800 mhz is vrij weinig voor deze veeleisende bezigheid. Maar nu is een groot verschil wel, dat de AMD's 2500+ tm 3000+ een Front Side Bus hebben van 333 mhz. De intel pentium 4 van 2,4 en hoger draaien standaard op 533 mhz, en met Hyper Treading zelfs op 800 mhz. Zeker als je gaat videobewerken kan het aanzienlijk veel schelen om een intel te kopen met een snellere FSB. Denk er eens overna :wink:
  • De features 800MHz FSB en HT hebben niets met elkaar te maken hoor en staan dan ook los van elkaar.
  • Marcel dank voor je reaktie stel dat je zo'n 5 a 600 euro te besteden zou hebben welk moederboard en processor zou dan je voorkeur hebben? groet rene
  • Athlon 64 3000+ (512kb L2 cache) voor +/- 250 Euro (sneller dan een AthlonXP 3200+) en een Moederbord met een VIA K8T800 chipset.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.