Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

pc uitval door voedingsdraadje van fan

4 antwoorden
  • Beste forummers, Ik was even bezig met te kijken hoe ik mijn 2 casefans het beste kon laten draaien, 1 naar binnen blazen en 1 naar buiten laten blazen of 2 naar binnen laten blazen. Toen ik een fan had losgekopeld van het voedingsdraadje en die daarna weer wou aansluiten, raakte per ongeluk het connectortje van het voedingsdraadje een metalen deel van me kast... vonk... pc viel uit. Ik kon daarna me pc gewoon weer aanzetten en het lijkt er op als of er nix aan de hand is. Tog zit ik me af te vragen of zoiets nou schade kan leveren aan me pc en met name me voeding aangezien die neem ik aan uitviel. Alvast bedankt voor de reacties/ervaringen hiermee. EDIT: weet iemand of voedingen een ingebouwde beveiliging hebben voor dit soort dingen?
  • Dom, dom, dom. Nooit stekkertje ed. in je pc losmaken als ie aan staat!! Ik denk als je die vonken te lang duren dat dat idd niet goed voor je voeding en waarschijnlijk voor je hele pc niet goed is.
  • :oops: ja dat is zo ik weet dat je dat soort dingen niet moet doen als je pc aanstaat, maar ik dacht: ff snel fannetje omdraaien... kan wel ff (voortaan maar uitzetten :))
  • De meeste voedingen hebben inderdaad een beveiliging, die de boel tijdelijk uitschakelt bij kortsluiting. Maar het is nooit goed, er is altijd een risico dat onderdelen onder een te hoge spanning komen te staan etc.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.