Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuwe onderdelen geven een rare piep

Anoniem
dJeedJee
14 antwoorden
 • Hmm, ik heb net een Celeron 2,4 een Epox p4x400d mobo en een Hercules 3D prophet gekocht. Nu ik alles in elkaar heb gezet loopt het goed. Alleen (en anders stelde in hier geen vraag :-) ) hoor ik nu een pipe uit mijn systeemkast komen.

  Deze hoor ik als ik met iets grafisch bezig ben. Dus vaak :-( . Ik verdenk de nieuw aangekochte combi hiervan. Weer iemadn hoe ik dit kan oplossen? Of kan ik beter mijn grafische kaart omruilen?
 • Drivers goed ?
  Goed aangesloten ?
  wel in agp slot :wink:
 • [quote:558a109f41="turbo-pascal"]Drivers goed ?
  Goed aangesloten ?
  wel in agp slot :wink:[/quote:558a109f41]
  Drivers goed, ja.
  Goed aangesloten, ja.
  AGP slot, ja.

  Ik gebruik wel een x-server, zou dat uit kunnen maken?
 • Linux ?
  Kzou toch andere drivers proberen.
  Komt die piep uit je boxen of uit je pc-speaker ?
 • Die komt uit mij systeemkast. Dus heeft niks met de geluidskaart te maken.
 • Dat wou ik ook niet zeggen, maar dan weet je of het an je os of je pc zelf licht.. (snap je wat ik bedoel :wink: )
 • hmm, als ik een kaal systeem heb, en nog voor het opstrarten van een os, hoor ik hem al. Ik heb net van een huisgenoot de volgende theori. Mijn systeem draait op een fsb van 400mhz en nu lees ik dat mijn grafische kaart een core-clock heeft van 200mhz en een ram-clock van 166 mhz en iets van RAMDAC van 400mhz (dual).

  Kan het zijn dat de kaart nu over zijn toeren aan het draaien is?
 • [quote:f588a8908c="Demonaz"]hmm, als ik een kaal systeem heb, en nog voor het opstrarten van een os, hoor ik hem al. Ik heb net van een huisgenoot de volgende theori. Mijn systeem draait op een fsb van 400mhz en nu lees ik dat mijn grafische kaart een core-clock heeft van 200mhz en een ram-clock van 166 mhz en iets van RAMDAC van 400mhz (dual).

  Kan het zijn dat de kaart nu over zijn toeren aan het draaien is?[/quote:f588a8908c]

  snelheid van systeem en videokaart staan los van elkaar… dus een Radeon9800XT kan werken in een p2 300 en een voodoo 1 met 8mb in een 3,2ghz..

  alleen als je over gaat clocken dan staat de divider niet meer goed, en draait je AGP bus op een hogere snelheid, dit staat wederom los van core/mem speed van je kaart.
 • Heb je hem overgeclocked ?
  Hoeveel AGP kan je mobo/kaart aan ?
  En welk(e) AGP X is ingesteld in je BIOS ?
 • hmm na wat tetsje ben ik erachter gekomen dat de piep er niet is als ik mijn HD laat testen met direct schrijven, maar er wel is bij het scrijven via een chache. Dus het lijkt mij een piep die uit het geheugen of cpu komt.

  Na een cpu test. heb ik het volgende resultaat. Bij het laden naar 100% hoor ik de piep. Als de belasting 100% is stopt de piep. Stop ik de tet weer hoor ik hem niet.

  Bij de geheugentest hoor ik de piep continu.
 • Sorry dat ik het zeg, maar dit is gewoon ordinaire crosspost en hoort ook voor een GNU/Linux user niet ;-)

  Deze liep ook al in OS Linux namelijk.
 • [quote:d1457b7c74="Marcel de Reus"]Sorry dat ik het zeg, maar dit is gewoon ordinaire crosspost en hoort ook voor een GNU/Linux user niet ;-)

  Deze liep ook al in OS Linux namelijk.[/quote:d1457b7c74]

  Klopt, maar ik bedacht mij dat die daa niet op zijn plek was. Het is namelijk meer een hardware probleem. Dus sluiten maar die op OS Linux :wink:
 • Dan vraag je dus verplaatsing aan…
  Is zo gebeurt, geloof me. Voordat je het weet (/wil) issie verplaatst.
 • done :wink:

  Heb het andere topic gesloten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.