Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

mobo voor [b]pc133[/b] en athlon XP1800/ti4200

9 antwoorden
  • Ik heb een nieuwe vga en proc. Nu heb ik het oude natuurlijk over. Bestaan er nog mobo's die pc133 mem. Ondersteunen en tevens een xp1800. Een tijd geleden waren er van die mobo's die beide geheugens ondersteunden maar kan er nu niets meer over vinden. Het is voor een P2-350mhz pc om te bouwen naar een iets sneller systeem zonder nieuwe geheugen te hoeven kopen. Verder hoeft die PC niet super snel te zijn, en moet de upgrade zo goedkoop mogelijk blijven. Vandaar de keuze om de oude dimm te blijven gebruiken.
  • Jij bedoelt dus zoiets? http://silverapp1.mycom.nl/MyCom/Store/productdetailedinfo.do?productID=39685&productType=1&sectionID=100 Tja, dit is een micro ATX bordje maar volgens mij was het sowieso nooi voor AMD, dus misschien bestaat het nog wel , maar ik weet van niks. Misschien kijken of google wat vind.
  • zou dit iets zijn? Asus A7A266 het is alleen wel OF OF, dus je kan er niet meer ddr bijkopen
  • Waarom zo moeilijk? ECS K7S5A Pro is beroemd als mobo dat zowel SDRAM en DDR ondersteund. Hij is ook nog eens socket A, heeft USB 2.0 en LAN onboard en kost maar 30 euro'tjes.
  • Dit moederbord ondersteund beiden "Asrock k7vt2"
  • Bedankt voor de reacties. Die ECS K7S5A Pro is perfeckt voor 29 euro. Alleen jammer dat er maar 2 dimm slots op zitten, dat betekend dat ik een strip van 128 niet kan over plaatsen. Maar verder is dit wat ik zocht. Thanx.
  • Er zitten 4 dimm slots op hoor. SDRAM is namelijk net als DDR gewoon dimm. Je kunt ze echter idd niet combineren.
  • [quote:226ef565ab="Marcel de Reus"]Er zitten 4 dimm slots op hoor. SDRAM is namelijk net als DDR gewoon dimm. Je kunt ze echter idd niet combineren.[/quote:226ef565ab] Maar de een heeft meer pinnen dan de ander. Dus ze passen niet in hetzelfde slot. Je hebt dus inderdaad slechts 2 geheugensloten.
  • Van elke zitten er twee op, ik had een layout gevonden. Dat is eigenlijk wel beter, dan kan SD later nog altijd vervangen worden door DDR. Maar goed, waarschijnlijk is het allemaal toch niet nodig aangezien betreffende kameraad er over denkt meteen maar mijn gehele pc over te nemen en kan ik dinsdag tijdens het kerstshoppen in Aken niet alleen mijn bestelde vga en proc. gaan afhalen maar de rest er ook nieuw bij kopen. Dit moet ik dan wel doen als het vrouwtje in H&M kleertjes staat te passen, anders krijg ik weer grote ruzie :wink: Maar dat is een probleem voor dinsdag. Dacht trouwens aan een epox 8rda3+, 512 pc3200, NEC ND1100 dvd brander.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.