Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Harddiskprobleem 130GB in plaats van 200GB HELP HELP!!

None
10 antwoorden
 • [b:9be792a534]Beste Mensen,[/b:9be792a534] :cry:

  Mijn harde schijf van 200GB is bij installatie maar herkend als een schijf van 130 GB. In het opstartscherm van het systeem werd wel weergegeven dat de computer de schijf van 200GB heeft herkend.

  De schijf is nu ook geformatteerd als een 130 GB schijf. Mijn vraag is nu: hoe kan ik de schijf volledig als 200GB kan formatteren.
  Tweede vraag: welk pakket kan ik het beste gebruiken voor het partitioneren van de harde schijf.

  Bij voorbaat mijn hartelijke dank,

  Edwin Dool
  :oops:
 • meer info
 • Is er niet een limiet in wat oudere biossen van 132 of 137 GB
  Dat zou evt jouw probleem kunnen zijn
 • [quote:ca89c1e655="edwind"]Beste Mensen,[/bMijn harde schijf van 200GB is bij installatie maar herkend als een schijf van 130 GB. In het opstartscherm van het systeem werd wel weergegeven dat de computer de schijf van 200GB heeft herkend.[/quote:ca89c1e655] Er zijn 2 vormen van installatie/herkenning.
  1. De Bios
  2. Het besturingssysteem

  Als de Bios herkenning niet goed is, dan helpt alleen een Bios update. En anders op zoek naar een HD overlay programma.
  Het besturingssysteem, zoals WIndows is soms ook heel lastig. Afhankelijk van WIndows versie/update en wijze van partitionering. Welke procuedures heb je gevolgd?
 • Ik denk dat je dos inderdaad niet in staat is van 200Gig te herkennen, maar dan kan je wel dit doen: powerquest partition magic is een programma waarmee je de resterende 70Gig kan formateren. Dan heb je wel twee partitie's, die van 130Gig en die 70Gig, zo kan je de volledige schijf gebruiken.

  Hansje
 • Of gewoon volledig partitioneren in PM. Dat doe ik tenminste, FDisk zag mijn 80GB schijf ook niet en sindsdien gebruik ik altijd PM.
  Je moet gewoon even kijken of je bios de schijf goed herkent, is dat het geval dan met je gewoon Partition Magic gebruiken en zal alles gewoon werken.
  Anders moet je een biosupdate doen of op de site van de HDD fabrikant kijken wat zijn voor oplossing geven.
 • Je kan ook nog de jumper achter op je hdd gebruiken en Maxtor heeft zo'n HD overlay programma, dat MaxBlast heet. Ik weet niet precies of de andere fabrikanten ook zo'n programma hebben, maar zoiets moet je gebruiken.
 • Klopt, daar doelde ik ook op met de oplossing van de fabrikant. Ik weet dat Maxtor ziets heeft en ik heb het zelf van Seagate gebruikt om een 20GB schijf in een Pentium 120 te zetten en het werkt na even rommelen perfect.
 • Heb je ATA100 of ATA133? Volgens mij is ATA 100 beperkt tot 130GB.
 • [quote:3ccdbe2b83]Heb je ATA100 of ATA133? Volgens mij is ATA 100 beperkt tot 130GB.[/quote:3ccdbe2b83]
  Weet je dat zeker?
  Op de site van MSi stond volgens mij dat mijn moederbord( zie sig.) schijven van 160GB aankon en die heeft ook ATA100 controllers

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.