Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Opstartproblemen tijdens POST/BIOS initialisatie

plextor
5 antwoorden
 • beste iedereen,

  dit zal wel een heel verhaal worden, maar ik zal proberen het overzichtelijk te houden. mijn excuus als dat niet lukt.

  ik en mijn broertje hebben twee vrijwel identieke systemen.
  Asus P4T533-C
  Intel Pentium IV 2.26 Ghz (533)
  2 x 256 MB PC800 Infineon
  Western Digital 80 GB 8 mb
  CWT 380 Watt voeding
  Leadtek Ti4200 128 MB
  Creative Audigy Player

  de rest is niet interessant denk ik.

  Enige weken geleden begon mijn broertje zijn computer kuren te vertonen. Na het aanzetten van de computer, verscheen er geen beeld, en startte ook niet op. Ook de 1-piep van de bios was niet te horen. Van alles geprobeerd, geen resultaat. Teruggestuurd naar Informatique. Die vertelde mij dat het bord (na hun test) inderdaad niet werkte, ze hadden de bios gereset, en hij deed het weer prima. En daar had ik thuis inderdaad niet aan gedacht. Een paar weken later echter, kreeg hij weer hetzelfde probleem, maar de bios reset hielp dit keer niet meer. Ik heb allerlei onderdelen met mijn PC uitgewisseld, maar geen resultaat. De pc aan de kant gezet en hem tijdelijk een oud pctje gegeven.

  Ongeveer een week geleden heeft mijn vader een nieuwe computer gekocht, en daarbij zat ook een Asus I-panel. Maar deze past niet op zijn moederbord en is dus over. Een paar dagen later, eergister ongeveer, sloeg mijn PC spontaan helemaal vast. Uit de boxen kwam een harde hoge toon, en de pc deed niets meer. Uitgezet, even gewacht, weer aangezet..en ja hoor..geen beeld, niets meer. Precies hetzelfde symptoom als de computer van mijn broertje dus. Nu wist ik mij te herinneren dat de Asus I-panel ook foutcodes geeft tijdens de POST en de bios-init. Maar, de computer is zo erg van slag, dat zelfs deze niet werkt. Op het display verschijnt niets. Ik wilde de i-panel eens testen op mijn broertje's computer, kijken of hij daar wel werkte. Ook niet dus. Ik ging toen weer even rommelen met zijn computer, en nadat ik de RIMMs van A1 en B1 had verplaatst naar A2 en B2, startte de computer opeens perfect op. Dit verbaastte mij, want dit heb ik ook al eerder gedaan, en toen hielp het niet. Ook toen ik de RIMMS weer terugplaatst naar A1 en B1 (de door Asus recommended setting) bleef deze goed werken. Maar goed, mijn computer werkt dus nog steeds niet. Ik ben toen opnieuw begonnen met het uitwisselen van componenten. voeding (ook nagemeten met voltmeter, alles correct), videokaart, processor en het
  geheugen. Allen zonder resultaat.

  wat ook zeer vreemd is, is dat de BIOS af en toe de vocal post message ' no cpu installed' geeft, terwijl die WEL geinstalleerd is. ik start bijvoorbeeld 3 keer op, en krijg 3 keer die melding, en vanaf de 4e keer is de melding weg, maar opstarten doet hij nog steeds niet. Mijn broertjes cpu geeft hetzelfde probleem.

  Ik weet dat mijn beschrijving duidt op een defect moederbord (correct me if I'm wrong) maar, dat was ook zo bij mijn broertje's pc, die nu weer perfect werkt. En sinds ik 100 km van Informatique woon, ga ik niet zomaar eventjes langs. Hebben jullie nog suggesties wat het zou kunnen zijn?

  Als ik sommige dingen ben vergeten te melden, laat het even weten. Ik zal vaak even kijken voor nieuwe antwoorden.

  alvast hartelijk bedankt en prettige feestdagen uiteraard!
 • HALLO?!?!??!?! helemaal niemand een suggestie??????????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
 • [quote:60ea3644e1="ruudpel"]HALLO?!?!??!?! helemaal niemand een suggestie??????????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:[/quote:60ea3644e1] Doe maar us ff rustig , er reageert echt wel iemand hoor.
 • Het is wel kerstmis hoor, gelukkig vieren velen dit nog in holland, dus niet zo schreeuwen. Besef best dat het balen is.

  Heb je bij Asus gekeken of er iets bekend is ?

  Wat doet ie als je hem kaal opbrengt, met telkens een component erbij ?
  Zou van alles kunnen zijn, dus het wordt debuggen.
  Zlef denk ik het geheugen, voeding dat ie zo raar doet.

  Laat maar weten wat de resultaten van stap voor stap zijn.
 • mijn excuus

  zelfs als ik alleen het geheugen en de processor installeer, start de computer niet op..ik had dan een paar piepjes verwacht dat ie geen vidoekaart kan vinden, maar zelfs dat niet
  ik heb het geheugen en de processor al uitgewisseld en dat helpt niet
  zelf vermoedde ik ook de voeding maar ook dat blijkt het na uitwissele niet te zijn
  op zich kan het bijna niet anders dan dat het moederbord defect is..maar omdat m'n broertje zijn pc precies dezelfde symptome had en nu weer perfect werkt (en waarom/waardoor weet ik niet eens precies jammergenoeg) sta ik nie te springen om weer naar informatique te rijden

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.