Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

pc loopt onder het booten vast

Anoniem
None
17 antwoorden
 • ik heb een pctje staan: amd 2200+ asrock k7s8x
  het os wil niet booten of loopt onder booten vast, opnieuw instaleren helpt niet. hij geeft wel een keer aan dat de usb controller, lan device en multimedia device op een irq zitten maar ik dat dat in mijn bios (american megatrends, sis chipset) niet veranderen, als ik ze disable start windows op maar loop hij nog steeds vast!
  wie kan me helpen?
 • Start de PC eens op met een Windows 98 bootflop. HErschrijf eens je bootsector.

  Zo doe je dat:

  Zo komt het te staan:

  A:\>C:\
  C:\>fdisk /mbr

  Dus als je op de C schijf zit, dan moet je dus intoetsen: fdisk /mbr

  Suc6
 • harstikke bedankt ik zal het nu eens gaan proberen!
 • [quote:03ccdcdc89="pcguy"]harstikke bedankt ik zal het nu eens gaan proberen![/quote:03ccdcdc89]

  Graag gedaan.

  Suc6 :wink:
 • [quote:f865a05823="pcguy"]… dat dat in mijn bios (american megatrends, sis chipset) niet veranderen, als ik ze disable start windows op maar loop hij nog steeds vast![/quote:f865a05823] Welke Windows versie betreft het? ZIjn het allemaal onboard devices? DIsable in de Bios of in WIndows?
 • alles zit onboard en heb het in de bios gedisabled

  ik krijg het met fdisk via de bootflop ook niet voor elkaar :cry: heb ook geprobeerd om via lan te booten maar lukt ook niet!
 • [quote:2da0b546b2="pcguy"]ik krijg het met fdisk via de bootflop ook niet voor elkaar :cry:[/quote:2da0b546b2] Wat lukt er dan niet? Krijg je geen A: prompt te zien? Kun je Fdisk niet opstarten?
 • krijg de promt niet te pakken :cry: heb al vanaf 98 cd geboot maar onder instaleren loopt hij ook vast, en die irq's die blijven allemaal hetzelfde en ik kan ze niet veranderen kan het hieraan liggen dat hij steeds vast loopt?
 • hoeveel watt is je psu
  is de boot sector scanner in het bios uit.
  staat de bootvolgorde wel goed.
  zit je geheugen wel goed vast .
  zit de cpu koeler er wel goed op.
  ondersteundt je mobo wel je videokaart.
 • bootvolgorde heb ik verandert nagekeken en vanalles geprobeerd helpt niet, me geheugen heb ik gecontroleerd zit goed, cooler zit ook goed en een vriend van me heeft dezelfde videokaart en moederbord en die ondersteunen elkaar,
 • [quote:9332c4a2a1="pcguy"]bootvolgorde heb ik verandert nagekeken en vanalles geprobeerd helpt niet, me geheugen heb ik gecontroleerd zit goed, cooler zit ook goed en een vriend van me heeft dezelfde videokaart en moederbord en die ondersteunen elkaar,[/quote:9332c4a2a1] dan is er maar een oplossing.
  koop een echt mobo .
  ASUS ABIT GIGABYTE EPOX CHAINTECH ESC
 • dan blijf ik toch liever bij asus maar bedankt voor de tip :wink: (komt omdat ik ook slechte ervaringen heb met gigbyte)
 • [quote:fc75cb763c="plextor"]ASUS ABIT GIGABYTE EPOX CHAINTECH ESC[/quote:fc75cb763c]

  esc=ecs? … en als dat zo is… die zijn nog k*terderderderder dan asrock! :P
 • [quote:a78eaaa5d0]esc=ecs? … en als dat zo is… die zijn nog k*terderderderder dan asrock! :P[/quote:a78eaaa5d0]

  Elitegroup ja…, sta ik ook niet zo op te springen.

  Shuttle, Soltek en Soyo mogen ook wel in het rijtje aanraders..


  Wat de vraag betreft: Weet je zeker dat je in het bios de fdd als 1e bootdevice hebt gezet voordat je de bootflop probeerde?
  Een msdos bootdisk wel ook nog wel eens helpen..
  Ook kun je proberen om je bios even helemaal leeg te maken (dmv jumper op je moederbord) daarna kun je dan de 'optimal settings' proberen.

  Heb je trouwens al geprobeerd om het systeem kaal op te starten:
  Dus bijvoorbeeld alleen met cpu, videokaart, geheugen en fdd.
  Starten van floppy dus. Daarna kan je langzaam onderdelen gaan toevoegen: eerst de hardeschijf, netwerkkaart, geluidskaart etc.
  Dan merk je vanzelf of het door een bepaald component wordt veroorzaakt.
 • [quote:9e0da68893="pcguy"]krijg de promt niet te pakken :cry: heb al vanaf 98 cd geboot maar onder instaleren loopt hij ook vast, en die irq's die blijven allemaal hetzelfde en ik kan ze niet veranderen kan het hieraan liggen dat hij steeds vast loopt?[/quote:9e0da68893] Ik kan het niet uitsluiten :cry:, maarre zelf geloof ik dat niet zo omdat het een nieuwe installatie betreft. In het algemeen gaat het dan pas mis als de drivers daadwerkelijk worden geïnstalleerd, en ja dat is bijna aan het einde van de installatie. Verder is er dan nog een stevige kans dat Windows de drivers niet kent, dan wordt dus ook niet alles geïnstalleerd. Ik verdenk je geheugen als eerste, helaas niet te testen met Memtest86 omdat je kennelijk niet kan opstarten vanaf diskette. Hoewel ik het lijstje van Vandread niet volledig steun, ben ik zelf ook niet positief over ECS. Zelf heb ik 2 K7S5A's. Eigenlijk alleen maar probleempjes. Mijn verslag daarover houd ik bij op mijn homepage. Die onthoud een en ander beter dan ikzelf. Over GIgabyte ben ik zelf zeer tevreden. Asus wat minder, echter dat zijn dus alweer wat oudere moederborden.
 • heb alles uitgewisseld met een ander systempie van me het is dus me moederbord :cry: kunnen jullie me tips geven voor een moederbord? niet al te duur want me budget is niet zo hoog :cry:
 • In de prijsklasse 80-90 euro kan ik het volgende aanraden:

  Abit nf7
  Aopen AK79
  Expox 8rda(+)
  MSI K7N series
  Shuttle AN35(N) Ultra

  Je kan eventueel ook kijken naar een Soltek 75FRN2 maar die zal wat duurder zijn..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.