Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

vraagje over de procesor voor werkstuk

5 antwoorden
  • Ik vroeg me af of het L1 cache geheugen in de procesor zit of op het moederboard. En weet iemand een site of van zichzelf de technische verschillen tussen: motorola, amd en intel cpu's.
  • [quote:2c233343d8="trabbit"]Ik vroeg me af of het L1 cache geheugen in de procesor zit of op het moederboard. En weet iemand een site of van zichzelf de technische verschillen tussen: motorola, amd en intel cpu's.[/quote:2c233343d8] L1 cache zit op de CPU zelf gebakken. Over die technische verschillen, bedoel je daarmee de ingebouwde instructies (SSE, 3dnow) of echt de technische kant. (hoe werkt de cpu?) Over dat eerste kun je informatie van de sites van de fabrikant halen, dat zal waarschijnlijk zijn: www.intel.com www.amd.com www.motorola.com
  • http://arstechnica.com/cpu/index.html Meer dan je wilt weten. ;)
  • [quote:da2e3615ed="De Geest Van Oirlo"][quote:da2e3615ed="trabbit"]Ik vroeg me af of het L1 cache geheugen in de procesor zit of op het moederboard. En weet iemand een site of van zichzelf de technische verschillen tussen: motorola, amd en intel cpu's.[/quote:da2e3615ed] L1 cache zit op de CPU zelf gebakken. Over die technische verschillen, bedoel je daarmee de ingebouwde instructies (SSE, 3dnow) of echt de technische kant. (hoe werkt de cpu?) Over dat eerste kun je informatie van de sites van de fabrikant halen, dat zal waarschijnlijk zijn: www.intel.com www.amd.com www.motorola.com[/quote:da2e3615ed] Ik bedoel echt de verschillen tussen de cpu's dus bv tussen hoe ze de registers gebruiken en hoe ze werken.
  • Ergens begin/halverwege 2003 stond in Computer!Totaal ook een artikel daarover. En als je daarna nog vragen hebt, stel ze gerust ;)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.